Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe u ervoor kunt zorgen dat uw fruitsmoothies gezond zijn

Raw versus gekookt

 1. Fruit zit boordevol vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten, en de voedingsrichtlijnen voor Amerikanen suggereren dat volwassenen minstens twee porties per dag eten. Zolang de ingrediënten in uw fruitsmoothie voedzaam zijn en u uw portiegrootte beperkt, zijn fruitsmoothies gezond voor u. Als uw smoothies echter suikerrijke ingrediënten en veel calorieën bevatten, kunnen ze afbreuk doen aan een anders gezond dieet.

Raw versus gekookt

 1. Fruitsmoothies zijn goed voor u, zolang ze maar weinig suiker bevatten en niet ervoor zorgen dat u uw dagelijkse caloriebehoefte overschrijdt.

Wat zit er in een fruitsmoothie?

 1. Een fruitsmoothie kan een gezond ontbijt op de vlucht of een voedzaam tussendoortje maken. Sommige mensen gebruiken ze als maaltijdvervangers voor een dieet of om hydratatie en voedingsstoffen aan te vullen na een zware training. Maar mensen drinken ze ook gewoon omdat ze zoet en lekker smaken.

 2. Voor al hun toepassingen is er een schijnbaar eindeloze verscheidenheid aan smoothierecepten. Veel van deze bevatten niet alleen fruit, maar kunnen ook groenten, sappen, noten, zaden, zuivelproducten, eiwitpoeders en zoetstoffen bevatten. Sommige van deze ingrediënten zijn gezonder dan andere. Bovenaan de lijst staan:

 3. Dit zijn allemaal voedzame ingrediënten als ze in evenwicht en met mate worden gegeten. Sommige andere ingrediënten kunnen verdacht zijn wanneer ze overtollige calorieën en vet aan je smoothie toevoegen. Deze ingrediënten omvatten:

 4. In de winkel gekochte fruitsmoothies kunnen andere ingrediënten bevatten, zoals maïsstroop met veel fructose en zware room, die niet gezond voor u zijn.

Smoothie-calorieën en suiker

 1. Het caloriegehalte van een fruitsmoothie varieert aanzienlijk, afhankelijk van de ingrediënten en de portiegrootte die u consumeert. Sommige recepten voor zelfgemaakte smoothies bevatten 200 tot 400 calorieën per portie, terwijl in de winkel gekochte smoothies maar liefst 1000 calorieën per portie bevatten.

 2. Een portie fruitsmoothie met ongezoete kokosmelk, bramen, banaan, ongezoete geraspte kokos en eiwitpoeder bevat 378 calorieën. Aan de andere kant, een smoothie van Smoothie King genaamd "The Hulk Strawberry" bevat ijs, suiker, aardbeien, bananen, een "gewichtstoename blend" en "super granen enhancer" met 800 calorieën in één portie, dat is 20 ounces.

 3. De zelfgemaakte smoothie bevat hele voedingsmiddelen en geen toegevoegde suiker. Het aantal calorieën is geschikt voor een kleine maaltijd of een grote snack, afhankelijk van uw caloriebehoeften voor de dag. De in de winkel gekochte smoothie bevat room en toegevoegde suiker, die beide het aantal calorieën verhogen. Als zodanig is het meer een decadent dessert dan een smoothie.

Wanneer fruitsmoothies gewichtstoename veroorzaken

 1. Als u calorieën verbruikt die de dagelijkse behoeften van uw lichaam overschrijden, komt u aan. Calorieën uit vet, eiwitten en koolhydraten zijn wat je lichaam gebruikt voor energie; wanneer de energievoorziening de energiebehoefte overschrijdt, slaat uw lichaam de overtollige calorieën op als vet voor later gebruik.

 2. Elk type calorieën kan bijdragen aan gewichtstoename, zelfs als ze afkomstig zijn van gezond fruit. Als je 2.000 calorieën nodig hebt om je gewicht te behouden, maar je eet 2378 omdat je een fruitsmoothie hebt gedronken, dan geef je de caloriebalans een tip. Terwijl je dit af en toe doet, maakt het geen groot verschil, als je het herhaaldelijk doet, kun je merken dat je in de ponden belandt.

Calorieën in fruit

 1. Veel calorieën in een fruitsmoothie komen van add-ons zoals notenboter, zuivel en toegevoegde suikers, maar fruit draagt ​​ook calorieën bij vanwege de natuurlijke suiker die het bevat. Veel mensen onderschatten de hoeveelheid fruit die ze kunnen eten zonder hun caloriebudget te verliezen.

 2. De suiker in fruit is natuurlijk, maar op zichzelf is het niet anders dan tafelsuiker. Het verschil is dat wanneer je het hele fruit eet, je ook vezels en voedingsstoffen binnenkrijgt die je lichaam nodig heeft voor een goede gezondheid, die het suikergehalte compenseren - maar ze compenseren niet het caloriegehalte. Als je je zorgen maakt over het caloriegehalte van je fruitsmoothie, is het een goed idee om fruit te kiezen dat minder suiker bevat, zoals:

 3. Vruchten met een hoger suikergehalte zijn onder meer:

 4. Avocado bevat weinig suiker maar veel vet, dus is het calorisch. Als u zich zorgen maakt over het aantal calorieën, gebruik dan avocado spaarzaam.

Nutriënten in fruitsmoothies

 1. Het drinken van een fruitsmoothie in plaats van een minder gezonde snack zoals koekjes, geeft je nog steeds de zoetheid waar je naar hunkert, evenals tal van gezondheidsbevorderende voedingsstoffen. Groenten en fruit zijn goede bronnen van verschillende voedingsstoffen:

 2. Andere ingrediënten die gewoonlijk aan fruitsmoothies worden toegevoegd, voegen ook voedingsstoffen toe, waarvan sommige afwezig zijn of weinig groenten en fruit bevatten:

Passend in fruitsmoothies

 1. Als u graag fruit smoothies drinkt als een smakelijke manier om uw dagelijkse voedingsstoffen binnen te krijgen, is het gemakkelijk om ze in te passen zonder uw caloriebudget te overschrijden. Je hoeft alleen maar een beetje wiskunde te doen, de gezondste ingrediënten te kiezen, het andere voedsel dat je eet in evenwicht te houden en je porties aan te houden.

 2. Bij het maken van smoothies is het gemakkelijk om porties te overschrijden als u niet meet. Haal je maatbekers en lepels tevoorschijn en zorg ervoor dat je het niet overdrijft. Portiegroottes voor veel voorkomende smoothie-toevoegingen zijn:

 3. Gebruik de voedingsrichtlijnen voor Amerikanen om een ​​schatting te krijgen van uw dagelijkse caloriebehoeften. Bepaal hoeveel calorieën u bij elk van uw maaltijden gaat eten en of u wat calorieën gaat toewijzen voor snacks. Als maaltijdvervanger bevat uw fruitsmoothie meer calorieën dan wanneer u het als snack eet, zodat u de ingrediënten dienovereenkomstig kunt aanpassen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407