Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoeveel gram suiker moet u per dag consumeren?

De beste soort druivenpitolie om te kopen en te gebruiken

 1. Suiker heeft een goede rap gekregen en om een ​​goede reden. Het zit in bijna elk verpakt voedsel dat je in de supermarkt ophaalt, en er lijkt een behoorlijk suikerziekte-epidemie in de Verenigde Staten te zijn. Als je het woord 'suiker' niet in de ingrediëntenlijst ziet, is er waarschijnlijk een andere vorm die je gewoon niet herkent. Gezien wat we weten over suikerinname en de gezondheidsproblemen die een verkeerde hoeveelheid kan veroorzaken, hoeveel gram suiker per dag moeten we consumeren?

 2. Het lijkt erop dat onze smaakpapillen zich hebben aangepast aan de wens om naar suiker te hunkeren, en als ons voedsel er niet mee is gezoet, smaakt het voor veel mensen lang niet zo goed. Er is hier een voordeel: smaakpapillen kunnen zich aanpassen zodat je niet al die suiker nodig hebt, maar hoe? Lees verder om alles te leren over het verminderen van suiker, samen met hoeveel gram suiker u per dag zou moeten consumeren voor een optimale gezondheid.

Hoeveel gram suiker per dag moet u consumeren?

 1. De American Heart Association beveelt de meeste Amerikaanse vrouwen aan om niet meer dan 100 calorieën suiker per dag (zes theelepels of 20 gram) en niet meer dan 150 calorieën per dag voor mannen (of ongeveer negen calorieën) te eten theelepels of 36 gram). (1)

 2. Om dat in perspectief te plaatsen, is een theelepel gelijk aan vier gram suiker. Een acht-ounce glas sinaasappelsap heeft 5,5 theelepels suiker. Dat is gelijk aan meer dan 20 gram. Daarom wil je je fruit eten; drink het niet. Een andere optie is om het sap te snijden met behulp van half water en half sap, terwijl je in totaal vier tot zes gram drinkt - niet acht tot 12. En houd er rekening mee dat de meeste flesjes sap en dranken twee porties per individuele fles bevatten. Negeer het label niet.

 3. Laten we de kinderen niet vergeten. Hoeveel gram suiker moeten ze per dag consumeren? Kinderen hebben niet zoveel suiker nodig, maar het zit in alles. Suikerconsumptie voor kinderen mag niet verder gaan dan drie theelepels suiker per dag, wat overeenkomt met 12 gram. Wist je dat een kopje Fruit Loops 3,75 theelepels suiker bevat? Dat is meer dan het aanbevolen bedrag voor kinderen. Nu weet je waarom de meeste granen voor niemand de beste keuze zijn.

 4. Je hebt nu een idee hoeveel suiker je per dag zou moeten consumeren, maar hoe volg je je suikerinname? De beste manier is om een ​​dagboek bij te houden. Er zijn veel online trackers die je kunt gebruiken, en ze zijn vooral nuttig in gevallen waarin er geen voedingswaarde-informatie op het etiket staat of in het geval van hele voedingsmiddelen, zoals vers fruit.

Hoeveel gram suiker per dag? Suikerconsumptie in de VS

 1. Laten we eens kijken waar suiker over gaat en hoeveel suiker teveel is. Volgens de American Heart Association zijn er twee soorten suikers in onze voeding. Er zijn er die echt natuurlijk zijn en afkomstig zijn van voedingsmiddelen zoals fruit en groenten, en er zijn toegevoegde suikers en kunstmatige zoetstoffen, zoals die kleine blauwe, gele en roze pakjes (een GROTE nee-nee) die je bij de koffiestand kunt vinden; witte suiker; bruine suiker; en zelfs chemisch geproduceerde suikers zoals maïsstroop met een hoge fructose. Deze toegevoegde suikers zijn ingrediënten in voedingsmiddelen zoals frisdranken, fruitdranken, snoep, cakes, koekjes, ijs, gezoete yoghurt en granen zoals wafels, veel brood en ontbijtgranen. (2)

 2. Enkele veel voorkomende namen voor toegevoegde suikers of voedingsmiddelen met toegevoegde suikers zijn:

 3. Nu je een goed idee hebt van toegevoegde suikers, hoe zit het met die van nature voorkomende suikers uit fruit? Tellen ze? Ja soort van. Ja, dat zijn betere keuzes, maar sommige voedingsmiddelen bevatten veel suiker, dus je wilt dat nog steeds onder controle houden als je diabetes hebt of last hebt van sommige suikergevoelige ziekten. [! 83418 => 1140 = 3!

 4. Sommige voedingsmiddelen hebben gewoon een lager suikergehalte, dus als kijken naar je taille een sleutelfactor is, waar je suiker vandaan komt, kan een verschil maken. Zowel de sinaasappel als de aardbeien bevatten echter weinig calorieën en zijn rijk aan voedingsstoffen, met drie gram vezels, 100 procent van de aanbevolen dagelijkse consumptie voor vitamine C, foliumzuur, kalium en meer. Als je kiest voor dat blikje frisdrank van 20 ons, krijg je hier in plaats daarvan: 225 calorieën, nul voedingsstoffen en 60 gram toegevoegde suiker, waarschijnlijk als maïssiroop met veel fructose. Welke klinkt aantrekkelijker? De frisdrank of de aardbeien?

 5. Hoe dan ook, suiker uit echt voedsel is de beste keuze, omdat het fructose bevat, wat geweldig is voor energie. Wanneer suiker is geëxtraheerd uit voedsel, blijft er geen vezel over en is de nutriëntendichtheid sterk uitgeput. Ga voor het echte werk - en nee, dat is Coca-Cola niet. (5, 6)

 6. De Obesity Society meldt dat de suikerconsumptie de afgelopen drie decennia met meer dan 30 procent is gestegen. In 1977 bedroeg het suikerverbruik gemiddeld ongeveer 228 calorieën per dag, maar in 2009-2010 steeg het tot 300 calorieën, en het kan nu hoger zijn bij kinderen die nog meer consumeren. Deze toegevoegde suikers, die in sauzen, brood en pasta's worden geplaatst, brengen, naast overmatige hoeveelheden snoep, dranken en granen, onnodige calorieën in het dieet en veroorzaken ontstekingen, ziekten en meer. Hoewel het de energie in het kort kan verhogen, vermindert het de broodnodige voedingsstoffen enorm.

 7. Studies tonen aan dat de vermindering van suiker een groot verschil kan maken in onze gezondheid, met name wat betreft type II diabetes en obesitas. Voorstanders suggereren dat door de invoering van een cap-and-trade-beleid, de suikeremissies door voedselproducenten kunnen worden verminderd met 1 procent per jaar, wat het percentage obesitas met 1,7 procentpunt en de incidentie van diabetes type 2 met 21,7 kan verminderen. gevallen per 100.000 mensen ouder dan 20 jaar. Dit kan de uitgaven voor gezondheidszorg met bijna $ 9,7 miljard verminderen. (7)

 8. De Centers for Disease Control and Prevention heeft nog meer statistieken over hoeveel suiker Amerikanen consumeren: (8)

Hoeveel gram suiker per dag: kunt u te weinig suiker hebben? Gevaren van lage suiker

 1. Lage suiker kan behoorlijk wat ongemak veroorzaken, vooral als u lijdt aan diabetes. Lage bloedglucose, ook bekend als hypoglykemie, is een van de meest voorkomende problemen in verband met lage bloedsuikerspiegel en wordt gedefinieerd als een bloedglucosespiegel lager dan 70 mg / dl. Vaak wordt het geassocieerd met medicijnen, niet genoeg voedsel of niet lang eten, te veel activiteit en soms alcohol. (9, 10)

 2. Symptomen kunnen zijn: zich beverig, zweterig voelen en een racenhart hebben. Het is meestal mild, maar ernstige hypoglykemie kan zich ontwikkelen tot mentale verwarring, antagonistisch gedrag, bewusteloosheid of toevallen.

 3. Lage bloedsuikerspiegel kan iedereen treffen en regelmatig controleren kan een manier zijn om het te controleren. De frequentie van testen varieert, maar de meeste mensen met diabetes testen hun bloedsuikerspiegel vóór het ontbijt, de lunch, het avondeten en opnieuw voor het slapengaan. Een arts raadplegen is belangrijk als u vermoedt dat u problemen heeft met een lage bloedsuikerspiegel. Uw arts kan uw lichaam helpen om de normale bloedsuikerspiegel te bereiken en te handhaven. (11)

Gevaren van hoge suiker

 1. Hoewel niet genoeg suiker hypoglykemie kan veroorzaken, kunt u aan de andere kant te veel suiker krijgen. Dat wordt hyperglykemie genoemd en kan ernstige complicaties veroorzaken, zoals: (12)

 2. Er zijn ook meer gevaren aan hoge suiker, daarom is het van vitaal belang om te weten hoeveel gram suiker u per dag zou moeten consumeren.

 3. De JAMA meldt dat in sommige gevallen bijna een derde van de calorieën die per dag worden geconsumeerd, uit suiker komt. Tjonge, is dat veel suiker! De National Health and Nutrition Examination Survey verzamelde informatie die hielp bij het identificeren van problemen met te veel suiker. De resultaten geven aan dat de meeste Amerikaanse volwassenen meer toegevoegde suiker consumeren dan wordt aanbevolen voor een gezond voedingspatroon, wat resulteert in een hoger risico op hart- en vaatziekten. (13)

 4. Diabetes is waarschijnlijk een van de meest voorkomende problemen met buitensporige suiker en gebeurt met verbluffende snelheden in de Verenigde Staten en daarbuiten vanwege veranderingen in de voeding, zoals meer bewerkte voedingsmiddelen, geraffineerde suikers en minder dagelijks activiteit. Wanneer we te veel suiker consumeren, doet de lever alles wat hij kan om de suiker om te zetten in energie, maar het kan alleen zoveel doen. Omdat het niet alle suiker kan metaboliseren die het ontvangt als het teveel is, ontwikkelt het dan een insulineresistentie, wat kan leiden tot metabool syndroom. (14)

 5. Ja, het is waar dat te veel suiker ertoe kan leiden dat u veel naar het tandartsbureau gaat. Volgens de American Dietetic Association en het rapport Oral Health van de chirurg-generaal in Amerika heeft wat je eet een grote invloed op je mond - inclusief tanden en tandvlees. Te veel suiker kan bacteriegroei veroorzaken, wat leidt tot verval en infecties van omliggende weefsels en botten. (15)

 6. Een dieet met veel suiker kan volgens de American Diabetes Association problemen met uw lever veroorzaken. (16) Hoe het werkt is dat wanneer je een matige hoeveelheid suiker eet, in welke vorm dan ook, het in de lever wordt opgeslagen als glucose totdat het lichaam het nodig heeft voor verschillende organen om goed te functioneren, zoals de hersenen. Maar als je te veel hebt, kan de lever het niet allemaal opslaan. Wat gebeurt er? De lever is overbelast, waardoor de suiker in vet verandert.

 7. Hoewel suiker uit natuurlijke bronnen, zoals fruit, veel beter is dan de nep, bewerkte versie, kent de lever het verschil niet helemaal. Bovendien kan een aandoening die bekend staat als niet-alcoholische leververvetting worden veroorzaakt door overmatige consumptie van frisdranken, die insulineresistentie en verhoogde oxidatieve stress voor de lever ontwikkelt. Aan de andere kant, als het lichaam niet genoeg suiker krijgt, zal het vet gebruiken om energie te leveren. Dit staat bekend als ketose. (17, 18)

 8. Ja, het is waar dat suiker kanker kan veroorzaken. Studies tonen aan dat obesitas mogelijk verband houdt met de dood door de meeste kankers vanwege wat bekend staat als het insuline / insulineachtige groeifactorsysteem en de groei van tumorcellen kan bevorderen. Ook kan het metabool syndroom, in combinatie met chronische ontsteking, tumorgroei en -progressie veroorzaken.

 9. Volgens een studie gepubliceerd in Integrative Cancer Therapies, is er een verband tussen insuline en de effecten ervan op colon-, prostaat-, pancreas- en borstkanker. Het lijkt erop dat suiker zelfs kankertherapie in de weg kan staan, waardoor het minder effectief is. Door meer voedingsstoffen en minder suiker te consumeren, regelmatig te oefenen en stress te verminderen, is het mogelijk om het risico op kanker en het ontwikkelen van tumoren te verlagen. (19)

 10. Aan de positieve kant kan de juiste suiker en de juiste hoeveelheid ervan atleten helpen. Hoewel we weten dat koolhydraten, zoals bananen, kunnen helpen bij zowel de prestaties als het herstel van atleten, lijkt het erop dat er een slimmere manier is om prestaties en herstel te garanderen.

 11. Onderzoek wijst uit dat sommige vormen van suiker beter zijn dan andere. De proefpersonen werden geëvalueerd na een duik van 90 minuten of een periode van 24 uur vasten. De resultaten toonden aan dat fructose niet de beste keuze is om bij te vullen, maar door zowel glucose als fructose te gebruiken, wordt glycogeen sneller hersteld in de lever, wat kan helpen overbelaste spieren te repareren en een atleet ertoe te brengen meer voorbereid te zijn op de volgende training. (20)

Hoeveel gram suiker per dag: High Sugar and Hidden Sugar Foods

 1. Sommige voedingsmiddelen zijn voor de hand liggende hoeveelheden suiker, maar veel voedingsmiddelen zijn misschien niet zo voor de hand liggend. Als u wilt weten welke voedingsmiddelen verborgen suiker bevatten, lees dan de etiketten. En, zoals altijd, is het eten van echt voedsel in zijn oorspronkelijke vorm, zoals een stuk fruit in plaats van vruchtensap, beter.

 2. High Sugar Foods:

Hoeveel gram suiker per dag: hoe suiker inname te verminderen

 1. Het verminderen van suikerinname is niet zo moeilijk als u denkt, maar als u verslaafd bent, kan dit enige oefening en inzet vereisen, net als elke verandering. De American Heart Association deelt een aantal goede tips over het verminderen van suiker. Breng deze ideeën regelmatig in de praktijk, en in een mum van tijd vermindert u suiker en vermindert u het risico op diabetes, hartaandoeningen, metabool syndroom en obesitas. (21)

Voorzorgsmaatregelen / Bijwerkingen

 1. Zoals hierboven vermeld, als u diabetes heeft of symptomen heeft die erop wijzen dat u diabetes hebt, een hartprobleem, kanker of een ziekte heeft, maak dan meteen een afspraak met uw arts. Suiker kan het erger maken. De juiste diagnose krijgen en vervolgens een dieet volgen dat rijk is aan voedingsstoffen en minder suiker, kan verbazingwekkende voordelen voor uw gezondheid bieden.

 2. Bovendien kan suiker leverproblemen en obesitas veroorzaken. Uw arts en een voedingsdeskundige kunnen u helpen positieve veranderingen in uw dieet aan te brengen door suiker te beperken en voedingsmiddelen met veel voedingsstoffen toe te voegen.

Laatste gedachten over hoeveel gram suiker u per dag zou moeten consumeren

 1. Suiker zit in alles, dus let op, maar hoeveel gram suiker moet je per dag eten? Het kan eenvoudig worden vermeden door de juiste keuzes te maken. De meeste voedingsmiddelen hebben geen suiker nodig om goed te smaken. Neem de tijd om te leren koken zonder.

 2. Thuis koken kan de suikerconsumptie helpen verminderen. Vind recepten, zoals die op mijn website, die weinig of geen suiker bevatten. Hoewel het in het begin misschien lastig lijkt, wordt het gemakkelijk als je je eraan houdt, en je wordt een suiker-identificerende expert.

 3. Wat betreft het aantal gram suiker dat u per dag zou moeten consumeren, beveelt de American Heart Association aan dat de meeste Amerikaanse vrouwen niet meer dan 100 calorieën per dag suiker eten (zes theelepels of 20 gram) en niet meer dan 150 calorieën per dag voor mannen (of ongeveer negen theelepels of 36 gram). En over het algemeen moet toegevoegde suiker minder dan 10 procent van uw dieet zijn.

 4. Hoeveel gram suiker verbruikt u per dag?Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407