Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Ik heb 15 kilo vegetarisch gewonnen - dit heb ik verkeerd gedaan

De onderste regel

 1. Gezondheid en welzijn raken ieders leven anders. Dit is het verhaal van één persoon.

 2. Tegenwoordig zijn levensstijltrends dertien in een dozijn. Lang geleden aan het begin van de eeuw was het vegetarisme echter nog steeds grotendeels voorbehouden aan hippies, gezondheidsklachten of andere "extremisten"

 3. Dat waren allemaal mijn favoriete mensen, dus ging ik door.

 4. Al mijn oudere, wijdere, meer revolutionaire vrienden hebben me verzekerd dat vegetarisch zijn 'gezonder' was. Ze zeiden dat ik dramatische fysieke, mentale en spirituele voordelen zou voelen na de overstap naar vleesloos leven. Ik was toen 17 jaar oud en gemakkelijk overtuigd.

 5. Dus in 2001, tijdens mijn eerste jaar op de middelbare school, kondigde ik mijn ouders aan dat ik het eten van dieren stopte.

 6. Ze lachten. Desondanks hield ik vol, als de rebel die ik ben.

 7. Het begin van mijn lacto-vegetarisch avontuur was behoorlijk. Heb ik tonnen energie opgedaan, een laserachtige focus ontwikkeld of tijdens de meditatie levitatie ondergaan? Nee. Mijn huid klaarde een beetje op, dus ik telde het als een overwinning.

De fout die ik maakte zorgde ervoor dat ik 15 pond won

 1. Pas toen ik naar school ging, nam mijn vleesloze pad een onverwachte wending. Omdat ik voedselkeuzes moest maken die niet langer alleen filosofisch maar tastbaar waren, maakte ik enkele ernstige fouten.

 2. Plots waren geraffineerde koolhydraten mijn nieuwe nietje, meestal gecombineerd met zuivelproducten. Thuis at ik dezelfde maaltijden die mijn moeder altijd had gemaakt, alleen zonder vlees en zwaarder op de groenten.

 3. Het leven op school was een ander verhaal.

 4. Denk aan pasta met Alfredo-saus of ontbijtgranen met melk voor ontbijt, lunch en diner. Het verpakte vegetarische voedsel dat ik soms in de supermarkt kocht, bleek net zo zwaar verwerkt te zijn.

 5. Ik was nog steeds toegewijd aan een vleesvrije levensstijl en oefende regelmatig, maar tegen het einde van mijn eerste semester kreeg ik meer dan 15 pond.

 6. En dit was niet je gemiddelde eerstejaars 15.

 7. Het was geen "invulling" van mijn lichaamstype. In plaats daarvan was het een merkbaar opgeblazen gevoel en benauwdheid rond mijn buik. Het gewicht ging gepaard met een daling van mijn energieniveau en gemoedstoestand - beide dingen lieten me geloven dat alleen die laffe vleeseters te maken hadden.

Dus stopte ik met vegetariër te zijn, maar toen ging ik terug ...

 1. Mijn oudere, verstandige vrienden moeten een paar details over vegetarisme hebben weggelaten. Deze gewichtstoename was duidelijk niet wat ik had verwacht.

 2. Halverwege mijn tweede jaar heb ik me afgemeld. Ik ondervond geen van de voordelen die ik dacht te voelen. Ik voelde me vaak fysiek, emotioneel en mentaal slechter dan voorheen.

 3. Pas zes jaar later, in mijn tweede poging tot lactovegetarisme, kon ik enkele van de lacunes in het advies van mijn oude vleesvrije vrienden dichten.]

 4. Met meer informatie en een diepere verbinding met mijn lichaam, had ik de tweede keer een veel betere ervaring.

 5. Dit is wat ik wou dat ik had geweten voor mijn eerste rit op de vegetarische bandwagon:

1. Doe je onderzoek

 1. Vegetarisch worden doe je niet alleen omdat je vrienden het doen. Het is een levensstijlverandering die een groot effect op je lichaam kan hebben, ten goede of ten kwade. Doe wat onderzoek om erachter te komen welke vorm van leven zonder vlees het beste voor jou werkt.

 2. Er zijn veel manieren om vegetariër te zijn zonder de negatieve bijwerkingen. Soorten vegetarisme omvatten het volgende:

 3. Sommige mensen nemen onder de vegetarische paraplu ook het volgende op:

 4. Al deze diëten kunnen tot verschillende gezondheidsrisico's leiden als ze goed worden uitgevoerd.

 5. Toch is dit een keuze waaraan u moet denken. Overleg met uw arts kan helpen. Denk ook na over wat de praktijk voor u duurzaam zal maken. Stel een budget in, plan uw tijd en praat met andere vegetariërs voor tips.

 6. Denkt u eraan vegetariër te worden? Hier is waar u uw onderzoek kunt beginnen:

2. Ken je lichaam

 1. Zelfs na uw due diligence is het belangrijk om op uw eigen ervaring te letten. Wat voor iemand anders werkt, werkt mogelijk niet op dezelfde manier voor u.

 2. Gelukkig hebben onze lichamen mechanismen om ons te helpen begrijpen wat het beste is. Als ik ervoor had gekozen om aandacht te schenken aan de extra opgeblazenheid, gas en vermoeidheid die ik al vroeg had, had ik waarschijnlijk mijn dieet opnieuw kunnen beoordelen en voedsel hebben gevonden dat beter was voor mijn constitutie.

 3. Het kan zijn dat u geen problemen hebt met het herkennen van de oorzaken van bepaalde veranderingen in uw lichaam. Als je echter hulp nodig hebt, kan een voedingsdagboek of een goede voedings-app je helpen gemakkelijk te herkennen wat werkt en wat niet.

3. Groenten: kom erin (en leer koken!)

 1. Toen ik vegetariër werd, durfde ik niemand te vertellen dat ik de hartige taaiheid van vlees miste. Dus zonder de knowhow of de verschillende culinaire gadgets die ik nodig had om mijn eigen smaken te recreëren, koos ik voor voorverpakte vleesvervangers.

 2. Hoewel de (enigszins) vertrouwde smaak geruststellend was, was het niet goed voor mijn lichaam.

 3. Ik had de natrium-, soja- en andere chemische componenten overgeslagen die deze veganistische hotdogs, vegetarische hamburgers en nepkip bevatten. (En ik vermoed dat zij de belangrijkste boosdoeners waren met betrekking tot mijn gewichtstoename en ongemak.)

 4. Enkele jaren later leerde ik mijn weg in de keuken en ontwikkelde ik een avontuurlijker palet. Het was toen dat ik iets echt schokkend ontdekte: Groenten smaken goed als groenten!

 5. Ze hoeven niet te worden geslagen, verpulverd en chemisch verwerkt tot iets dat wordt vermomd als vlees om van te genieten. Ik ontdekte dat ik vaak goed bereide vleesloze maaltijden lekkerder vind dan de standaard vleesgerichte maaltijden die ik gewend was.

 6. Dit was een spelwisselaar voor mij.

 7. Tegen de tijd dat ik besloot om weer vegetarisch te gaan, had ik al veel meer groenten, evenals peulvruchten, fruit en volle granen in mijn dieet opgenomen. Het was een veel gemakkelijkere schakelaar, zonder de onaangenaamheden van vroeger.

4. Leer ‘labelese’ te spreken

 1. "Schoon" eten (echt, zonder chemicaliën) is altijd het doel. Maar laten we eerlijk zijn: soms is een snelle en vuile maaltijd alles wat je kunt beheren.

 2. Om ervoor te zorgen dat u het beste kiest wat er is als u kiest voor iets dat wordt verwerkt, moet u ontcijferen wat ik "labelese" noem.

 3. De wetenschappelijke woorden en minuscule lettertypegrootte die op de meeste voedingsetiketten worden gebruikt, kunnen ervoor zorgen dat deze code onmogelijk te kraken is, maar zelfs een beetje basiskennis kan u de mogelijkheid geven om betere keuzes te maken.

 4. Als u de termen kent die worden gebruikt voor suikers, soja en andere controversiële additieven, kunt u voorkomen dat u ze te veel consumeert.

Wat ik heb geleerd van mijn vegetarische avonturen

 1. Mijn tweede ervaring met vegetarisme was veel beter dan de eerste. Het meest opvallend was dat ik meer energie had en minder dramatische stemmingswisselingen.

 2. Het beste voordeel dat ik kreeg, had weinig te maken met de keuze om te stoppen met het eten van vlees: het ging over de reis.

 3. Toen ik leerde de feiten te vinden, naar mijn lichaam te luisteren en mijn eigen (objectief heerlijke) maaltijden te bereiden, kreeg ik meer zelfvertrouwen. Ik kwam erachter dat ik een goed leven kan leiden op bijna elke manier die ik wil, zolang ik er maar mijn best voor doe en een plan ontwikkel.

 4. Hoewel ik sindsdien vis en af ​​en toe een biefstuk heb toegevoegd aan mijn dieet, beschouw ik mijn vijf plantaardige jaren als een overgangsritueel.

 5. Het was ook een geweldige manier om te leren verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen gezondheid en welzijn.

 6. Carmen R. H. Chandler is een schrijver, wellnessbeoefenaar, danser en opvoeder. Als de maker van The Body Temple combineert ze deze geschenken om innovatieve, cultureel relevante gezondheidsoplossingen te bieden voor de Black DAEUS-gemeenschap (Descendants of Africans Enslaved in de Verenigde Staten). In al haar werk streeft Carmen naar een nieuw tijdperk van zwarte heelheid, vrijheid, vreugde en gerechtigheid. Bezoek haar blog.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407