Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is avocado goed voor diabetes?

Is avocado goed voor diabetes?

 1. Avocado's lijken niet alleen veilig te zijn voor mensen met diabetes, maar ze kunnen ook nuttig zijn.

 2. Onderzoek toont aan dat avocado's mensen op veel manieren kunnen helpen hun diabetes te beheersen en hun algehele welzijn te verbeteren.

Dieet en diabetes

 1. Een gezond dieet is van cruciaal belang voor iedereen, inclusief mensen met diabetes. Wanneer een persoon diabetes heeft, kan het voedsel dat hij elke dag eet van invloed zijn op hoe hij zich voelt en hoe goed hij zijn toestand onder controle heeft.

 2. Over het algemeen moeten mensen met diabetes voedsel eten dat helpt de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en die voordelen voor de gezondheid biedt zoals een verlaging van de bloeddruk en cholesterol. [! 160 => 1140 = 2!

 3. Avocado's bieden al deze voordelen, en mogelijk meer.

Avocado's en bloedsuikerspiegel

 1. Bloedsuikercontrole is van cruciaal belang voor mensen met diabetes.

 2. Een arts of diëtist kan patiënten adviseren om voedingsmiddelen te kiezen die minder koolhydraten en suiker bevatten. Ze kunnen ook voedingsmiddelen aanbevelen die de bloedsuikerspiegel helpen beheersen. Een avocado voldoet aan beide vereisten.

 3. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) bevat een kopje avocadoblokjes van 150 gram (g):

 4. Ter vergelijking:

 5. Met zo weinig koolhydraten, een hoog vezelgehalte en gezond vet, kunnen mensen met diabetes met mate genieten van een avocado zonder de stress van het verhogen van hun bloedsuikerspiegel.

 6. Het combineren van een avocado met ander voedsel kan ook helpen om bloedsuikerpieken te verminderen. Het vet- en vezelgehalte duurt langer om te verteren en vertraagt ​​tegelijkertijd de opname van andere koolhydraten.

Daglimiet voor avocado

 1. Voordat mensen belangrijke wijzigingen in hun dieet aanbrengen, moeten ze met hun arts of diëtist praten. Een van de dingen om te overwegen is de totale calorie-inname.

 2. Een portie avocado ter grootte van 150 gram bevat 240 calorieën, maar dit is een vrij grote portie.

 3. Mensen die hun calorieën in de gaten houden om op gewicht te blijven of af te vallen, kunnen nog steeds avocado aan hun dieet toevoegen.

 4. Ze kunnen dit doen door een portie avocado te wisselen voor iets anders met een vergelijkbare hoeveelheid calorieën, zoals kaas of mayonaise. Avocado kan ook boter op toast vervangen.

 5. De American Diabetes Association (ADA) zegt dat niet alleen de hoeveelheid vet belangrijk is, maar ook het type.

 6. Mensen moeten hun inname van ongezonde vetten, waaronder verzadigde vetten en transvetten, beperken. Deze zijn vaak aanwezig in vet vlees, gefrituurd voedsel, verwerkt en restaurantvoedsel.

 7. De ADA moedigt mensen met diabetes aan om te overwegen avocado aan hun voeding toe te voegen, vanwege de gezonde vetten.

Avocado's en gezondheid van het hart

 1. Avocado's zijn rijk aan vet en calorieën, maar dit is geen reden voor mensen met diabetes om ze te vermijden.

 2. De vetten in avocado's zijn meestal enkelvoudig onverzadigde vetzuren (MUFA's). Studies hebben aangetoond dat deze kunnen helpen om "goede" HDL-cholesterol te verhogen.

 3. MUFA's kunnen ook de niveaus van "slechte" LDL-cholesterol en vetten, triglyceriden genoemd, verlagen en ze kunnen de bloeddruk verlagen.

 4. Gezonde cholesterol-, triglyceriden- en bloeddrukniveaus kunnen het risico op hartaandoeningen en beroertes verminderen, volgens het National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases (NIDDK).

 5. Mensen met diabetes hebben volgens de NIDDK twee keer zoveel kans op hartaandoeningen en beroertes als iemand zonder diabetes. Wat nog belangrijker is, hartziekten en beroertes zijn de belangrijkste doodsoorzaken bij mensen met diabetes.

 6. Er kan nog een reden zijn waarom MUFA's mensen met diabetes kunnen helpen. Een studie gepubliceerd in het Journal of the American College of Nutrition (JACN) suggereert dat ze de bloedsuikerspiegel en insulinespiegels kunnen helpen beheersen.

 7. De onderzoekers ontdekten dat dit vooral het geval was bij het vervangen van sommige koolhydraten in het dieet door MUFA's. Dus, behalve dat ze van nature weinig suiker en koolhydraten bevatten, kunnen de gezonde vetten van een avocado de bloedsuikerspiegel zelfs nog verder verlagen.

Vezel, bloedsuikerspiegel en een vol gevoel

 1. Een kopje avocadoblokjes bevat iets meer dan 10 g vezels.

 2. De voedingsrichtlijnen voor Amerikanen 2015-2020 bevelen aan dat, tussen de 19 en 50 jaar:

 3. Vezel is een belangrijk onderdeel van een gezond dieet, omdat het de spijsvertering verbetert en de darmen regelmatig houdt. Het is vooral handig voor mensen met diabetes, omdat het helpt bij het verbeteren van de bloedsuikerspiegel.

Vezel en bloedsuiker

 1. In februari 2012 suggereerde een beoordeling van studies in het Journal of the American Board of Family Medicine (JABFM) dat vezels de nuchtere bloedsuikerspiegel en hemoglobine A1C-waarden bij mensen met diabetes zouden kunnen verlagen.

 2. De A1C-test is een bloedtest. Het kan informatie geven over de gemiddelde bloedsuikerspiegel van een persoon gedurende de afgelopen 3 maanden.

Vezel en cholesterol

 1. In 1999 concludeerde een studie in het American Journal for Clinical Nutrition dat oplosbare vezels, die aanwezig zijn in avocado's, ook het cholesterolgehalte kunnen verbeteren. De American Heart Association (AHA) merkt op dat oplosbare vezels "bescheiden" niveaus van "slechte" LDL-cholesterol kunnen verlagen.

 2. Andere onderzoeken hebben nog steeds aangetoond dat vezels kunnen helpen cardiovasculaire aandoeningen te verminderen.

 3. Dit is een andere manier waarop deze vrucht het risico op hartaandoeningen kan helpen verminderen.

Vezel en volheid

 1. Avocado's kunnen ook mensen helpen zich langer vol te voelen, bekend als verzadiging.

 2. Dit kan mensen helpen hun calorie-inname te beheersen zonder honger te hebben. Een studie in het Nutrition Journal ontdekte dat het eten van de helft van een avocado met lunch het gevoel van volheid tot 5 uur later verhoogde.

Avocado's kiezen en gebruiken

 1. Avocado's bieden een boterachtige maar veelzijdige smaak. Ze zijn een smakelijke aanvulling op een verscheidenheid aan salades, sandwiches en zoete en hartige gerechten.

 2. Avocado's hoeven niet te worden gekookt. Het is het beste om ze te eten als ze rijp zijn. Een rijpe avocado zal donker van kleur zijn en zal een beetje zacht aanvoelen als hij zachtjes wordt geperst.

 3. Als een avocado stevig en groen van kleur is, laat deze dan een paar dagen rijpen. Avocado's rijpen van de boom en avocado's in winkels hebben vaak wat tijd nodig om hun ideale rijpheid te bereiken.

 4. De volgende tip is een andere manier om te zien of een avocado rijp is of niet:

Ontbijtideeën

 1. Avocado op toast: smeer 1 tot 2 theelepels avocado op volkoren toast in plaats van boter. Het toevoegen van een scheutje zwarte peper en knoflook, een schijfje tomaat of wat verse salsa kan het extra smaak geven. Combineer het met favoriete groenten en kruiden.

 2. Gebakken avocado-ei: snijd de avocado in tweeën en verwijder de pit. Breek een ei, plaats het in de helft van de avocado en bak 15-20 minuten op 425degF. Top met in blokjes gesneden tomaten, salsa, paprika's of andere groenten.

Lunchideeën

 1. Plakjes avocado zijn een geweldige aanvulling op bijna elke salade.

 2. Ze werken ook goed als topping voor wraps van groenten of kip en kalkoenburgers.

 3. Avocado kan ook boter of mayonaise in een sandwich vervangen.

 4. Het toevoegen van een gepureerde avocado aan hummus die in de winkel is gekocht, geeft een boost aan vezels en gezonde vetten. Sla de friet over en doop in plaats daarvan verse, knapperige groenten zoals wortelen en selderijstokken.

Dinerideeën

 1. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 2. Hier zijn enkele ideeën voor het opnemen van avocado in een hoofdmaaltijd:

 3. Avocado's kunnen een gezonde stimulans zijn voor een diabetesmaaltijdplan. Mensen met diabetes moeten met hun arts of diëtist praten over hun voedingsbehoeften en overwegen om avocado eens te proberen bij hun volgende maaltijd.

 4. U kunt online avocado's kopen.

 5. Artikel laatst bijgewerkt door Yvette Brazier op do 23 augustus 2018. Bezoek onze Diabetes categorie-pagina voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Diabetes te ontvangen. referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Paniagua, JA, de la Sacristana, AG, Sanchez, E., Romero, I., Vidal-Puig, E., Berral, FJ, ... Perez-Jimenez, F. (2007, 26 oktober). MUFA-rijk dieet verbetert postprandiale glucose-, lipiden- en GLP-1-responsen bij insulineresistente personen [!Abstract

 7. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407