Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is Griekse yoghurt goed voor u?

Is Griekse yoghurt goed voor u?

 1. Yoghurt maken omvat het fermenteren van melk met levende culturen van nuttige bacteriën.

 2. Gespannen Griekse yoghurt bevat minder suiker dan gewone yoghurt. Het verwijderen van de wei produceert een dikkere, romigere yoghurt met een scherpe smaak.

 3. Sommige fabrikanten voegen verdikkingsmiddelen toe aan gewone yoghurt en verkopen deze als "Griekse" yoghurt, die mogelijk niet dezelfde gezondheidsvoordelen heeft als Griekse yoghurt.

 4. Ook mag Griekse yoghurt met weinig of geen vet dezelfde gezondheidsvoordelen hebben als traditionele Griekse yoghurt.

 5. In dit artikel leert u over acht mogelijke gezondheidsvoordelen van Griekse yoghurt en hoe u dit in een uitgebalanceerd dieet opneemt.

8 gezondheidsvoordelen van Griekse yoghurt

 1. Griekse yoghurt eten kan goed zijn voor de gezondheid dankzij de voedingsstoffen die het bevat, waaronder:

 2. De potentiële gezondheidsvoordelen van Griekse yoghurt zijn:

1. Botgezondheid verbeteren

 1. Het eten van Griekse yoghurt kan de gezondheid van de botten verbeteren, omdat het rijk is aan calcium en eiwitten.

 2. Calcium bevordert de gezondheid van de botten en kan het risico op osteoporose, een degeneratieve botziekte, verminderen. Het consumeren van voldoende eiwitten is ook van vitaal belang voor de gezondheid van de botten.

 1. Griekse yoghurt is eiwitrijk, dus het kan mensen helpen zich langer vol te voelen. Onderzoek suggereert dat mensen de hele dag minder eten na een maaltijd die rijk is aan eiwitten.

 2. Een verdere studie wees uit dat het verhogen van eiwit in de voeding ertoe leidde dat mensen in het algemeen minder calorieën consumeerden, wat bijdroeg aan een groter gewichtsverlies. [! 2602 => 1130 = 5!

 1. Onderzoek suggereert dat het eten van een eiwitrijk dieet het aantal calorieën dat een persoon per dag verbrandt, kan verhogen. Het is het beste om bij elke maaltijd wat eiwitten op te nemen.

 2. Ondanks het eiwitgehalte is het onwaarschijnlijk dat alleen het eten van Griekse yoghurt iemand meer calorieën zal verbranden.

 3. Maar het eten van Griekse yoghurt, als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet dat voldoende eiwitten, vezelige koolhydraten en gezonde vetten bevat, kan gewichtsverlies bevorderen en de stofwisseling stimuleren.

4. Verbetering van de darmgezondheid

 1. Griekse yoghurt bevat probiotica. Dit zijn goede bacteriën die een gezond bacterieel evenwicht in de darm kunnen herstellen.

 2. Maar recent onderzoek roept vragen op over deze voordelen. Het is mogelijk dat niet iedereen op dezelfde manier op probiotica reageert.

 3. Een onderzoek uit 2018 suggereert dat het lef van sommige mensen resistent is tegen de voordelen van probiotica, terwijl anderen ontvankelijker zijn.

5. Een goede geestelijke gezondheid aanmoedigen

 1. Onderzoek suggereert dat het consumeren van probiotische yoghurt gunstig is voor de geestelijke gezondheid van een persoon.

 2. Een onderzoek uit 2016 wees uit dat werknemers die 100 gram probiotische yoghurt per dag aten of een dagelijkse probiotische capsule slikten minder stress, depressie en angst ervoeren dan degenen die dat niet deden.

 3. Dit effect is waarschijnlijk te wijten aan de relatie tussen de darm en de hersenen en het vermogen van de darm om neurotransmitters te maken, zoals serotonine en dopamine.

6. Spiermassa opbouwen

 1. Eiwitrijk voedsel, zoals Griekse yoghurt, kan helpen spiermassa op te bouwen. Onderzoek toont aan dat een eiwitrijk dieet spiermassa kan vergroten bij mensen die weerstandstraining doen.

 1. Griekse yoghurt is een vorm van probiotische gefermenteerde melk die de bloeddruk kan verlagen.

 2. Een meta-analyse van 2013 van 14 studies, waarbij meer dan 700 deelnemers betrokken waren, ontdekte dat gefermenteerde melk met probiotica de bloeddruk hielp verlagen.

 3. Onderzoek is echter niet sluitend. Een ander onderzoek uit 2015, waarbij 156 deelnemers met overgewicht betrokken waren, ontdekte dat het eten van probiotische yoghurt geen invloed had op de bloeddruk en andere cardiovasculaire risico's.

8. Het risico op diabetes type 2 verkleinen

 1. Griekse yoghurt kan het risico op diabetes type 2 verminderen, een aandoening die beïnvloedt hoe het lichaam de bloedsuikerspiegel verwerkt.

 2. Onderzoekers koppelden het eten van meer yoghurt, hoewel geen andere zuivelproducten, aan een verminderd risico op diabetes type 2, volgens een onderzoek uit 2014.

Hoe eet ik Griekse yoghurt

 1. Er zijn veel manieren om van Griekse yoghurt te genieten, waaronder:

Samenvatting

 1. Mohammadi, AA, Jazayeri, S., Khosravi-Darani, K., Solati, Z., Mohammadpour, N., Asemi, Z., ... Eghtesadi, S. (2016 , November). De effecten van probiotica op de geestelijke gezondheid en hypothalamus-hypofyse-bijnieras: een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie bij petrochemische werknemers [!Samenvatting

 2. Veldhorst, M. A., Westerterp-Plantenga, M. S., Westerterp, K. R. (2009, september). Gluconeogenese en energieverbruik na een eiwitrijk, koolhydraatvrij dieet [!Abstract

 3. Weigle, D. S., Breen, P. A., Mattys, C. C., Callaha, H. S., Meeuws, K. E., Burden, V. R., Purnell, J. Q. (2005, juli). Een eiwitrijk dieet induceert aanhoudende verminderde eetlust, ad libitum calorie-inname en lichaamsgewicht ondanks compenserende veranderingen in de dagelijkse plasmaconcentraties leptine en ghreline [!Samenvatting

 4. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 5. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 6. Gespannen Griekse yoghurt gemaakt op een traditionele manier kan de gezondheid van een persoon ten goede komen.

 7. Veel van de potentiële gezondheidsvoordelen van Griekse yoghurt houden verband met het hoge eiwitgehalte. Een eiwitrijk dieet kan helpen de honger te verminderen, het metabolisme te stimuleren en spieren op te bouwen.

 8. Griekse yoghurt is een uitstekende bron van calcium, die kan helpen de gezondheid van de botten te verbeteren. Het bevat ook probiotica, die een gezond bacterieel evenwicht in de darm ondersteunen.

 9. Het eten van Griekse yoghurt kan worden geassocieerd met een lagere bloeddruk en een lager risico op diabetes type 2.

 10. Mensen kunnen genieten van Griekse yoghurt als onderdeel van een gezond, uitgebalanceerd dieet.

 11. Artikel laatst beoordeeld op di 25 september 2018. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding / Dieet te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 12. Dong, J. Y., Szeto, I. M., Makinen, K., Gao, Q., Wang, J., Qin, L. Q., Zhao, Y. (2013, oktober). Effect van probiotische gefermenteerde melk op bloeddruk: een meta-analyse van gerandomiseerde gecontroleerde studies [!Abstract

 13. Halton, T. L., Hu, F. B. (2004, oktober). De effecten van eiwitrijke diëten op thermogenese, verzadiging en gewichtsverlies: een kritisch overzicht [!Samenvatting

 14. Mittal, R., Debs, LH, Patel, AP, Nguyen, D., Patel, K., O'Connor, G., ... Liu, XZ (2017, september ). Neurotransmitters: de kritische modulatoren die de as van de darm-hersenen reguleren [!AbstractDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407