Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is het eten van veel pindakaas goed voor u?

Andere overwegingen

 1. Je kunt pindakaas op elk moment van de dag eten, van ontbijt tot een snack 's avonds laat. Het gaat goed met veel voedingsmiddelen, en je kunt er ook gewoon van genieten. Pindakaas bevat veel gezonde eiwitten en vezels, maar het is calorierijk en kan je vijand zijn als je probeert af te vallen.

Andere overwegingen

 1. Pindakaas heeft eiwitten, vet, vezels, vitamines en mineralen die essentieel zijn voor uw dieet. Het hoge aantal calorieën betekent dat het misschien niet goed is voor je taille, maar pindakaas heeft voordelen voor de gezondheid.

Verschil in merken

 1. Verschillende merken pindakaas hebben verschillende voordelen. Sommige merken, zoals Skippy, voegen B-vitamines toe aan hun product om de voedingswaarde te versterken. Toegevoegde vitamines zijn een groot pluspunt, maar je moet ook op je hoede zijn voor ongewenste ingrediënten, zoals suiker, die in veel merken voorkomen.

Gedeeltelijk en volledig gehydrogeneerde oliën

 1. Normaal is pindakaas olieachtig bij kamertemperatuur. De meeste vetten zijn vloeibaar bij kamertemperatuur en het vet in pinda's is niet anders. Om pindakaas smakelijker en gemakkelijker te maken te maken, voegen sommige bedrijven gehydrogeneerde oliën toe aan hun producten.

 2. Gehydrogeneerde oliën ondergaan een proces om extra waterstof toe te voegen, waardoor ze vast worden bij kamertemperatuur, volgens een artikel van Smart Balance. Er zijn twee soorten gehydrogeneerde oliën in voedingsmiddelen: volledig en gedeeltelijk gehydrogeneerd.

 3. Volledig gehydrogeneerde oliën zijn onschadelijk en veranderen in verzadigde vetten als je ze verteren. Gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën zijn gevaarlijk, omdat ze transvetten bevatten. Er is een duidelijk verband tussen transfats en hartaandoeningen, volgens een artikel van de American Heart Association.

 4. Controleer de ingrediëntenlijst op de pot voordat u pindakaas koopt. De negatieve effecten van gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën zijn bekend, dus bedrijven zijn meestal overgestapt op volledig gehydrogeneerde - maar je kunt nooit voorzichtig genoeg zijn. Volgens een artikel van Berkeley Wellness, als een product gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën bevat, kan het label zeggen dat er geen transfats zijn zolang het minder dan 0,5 gram per portie bevat. Na verloop van tijd komt dat neer op, dus het is het beste om gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën te vermijden.

Natrium en suiker

 1. Veel merken voegen natrium, suiker of beide aan hun pindakaas toe. Zonder additieven kan het nogal saai zijn, dus het is geen probleem dat ze een beetje zout en suiker toevoegen. Omdat pindakaas van nature koolhydraten bevat, moet je het etiket controleren om toegevoegde suikers te zien. Vergeet niet om de hoeveelheid vezels per portie af te trekken van het totale aantal koolhydraten, want je kunt geen vezels verteren.

Boordevol voedingsstoffen en calorieën

 1. Een van de lastige dingen over het lezen van het voedingsetiket op een pot pindakaas is de kleine portie. Over het algemeen is een portie pindakaas 2 eetlepels. Dat is niet zo heel veel, vooral als je gek bent op pindakaas. Houd dit in gedachten wanneer u het voedingsetiket leest. Als je twee porties pindakaas hebt, is dat een extra 380 calorieën voor de dag, volgens de voedingsfeiten op Smucker's Natural Creamy Peanut Butter.

Voeding met pindakaas

 1. Het lijkt gek dat een miezerige 2 eetlepels pindakaas 190 calorieën bevat, maar het vetgehalte is de boosdoener. Vet bevat 9 calorieën per gram, meer dan het dubbele van de caloriekosten van koolhydraten of eiwitten, dat zijn 4 calorieën per gram. Pindakaas bevat ongeveer 16 gram vet per portie, wat aanzienlijk is.

 2. Als u op dieet bent, kan het eten van te veel pindakaas uw caloriedoel voor de dag overschrijden. Hoe moeilijk het ook is, probeer zelfbeheersing uit te oefenen en houd je aan één portie. Afgezien van het buitengewoon hoge vetgehalte zit pindakaas boordevol eiwitten, gezonde koolhydraten en vezels. Er is ongeveer 8 gram eiwit per portie en 2 gram vezels. Als een heerlijke en gezonde eiwitbron kan pindakaas je helpen je dieet af te ronden.

 3. Pindakaas bevat ook kalium en calcium, twee mineralen die ongelooflijk belangrijk zijn voor uw gezondheid. Sommige merken hebben zelfs meer kalium dan natrium per portie, wat de negatieve bijwerkingen van het eten van natrium helpt wegwerken.

Pindakaas voor gewichtsverlies

 1. Omdat een portie pindakaas vol calorieën zit, kan het vreemd lijken dat het je kan helpen om af te vallen of op gewicht te blijven. Een onderzoek uit 2014, gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, toonde aan dat pindakaas voldoende vult zodat de proefpersonen niet teveel eten. De vezels en eiwitten in pindakaas zijn erg verzadigend en kunnen je zelfs ontmoedigen om overtollige calorieën te eten.

Pinda's en hartgezondheid

 1. Over het algemeen is het goed om noten aan uw dieet toe te voegen, tenzij u allergisch bent. Een studie uit 2015, gepubliceerd in JAMA Internal Medicine, toonde aan dat het eten van pinda's een kosteneffectieve manier was om de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren. Pindakaas heeft vezels, die hart- en vaatziekten kunnen helpen voorkomen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407