Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is het gevaarlijk om te veel kersen te eten?

Slaaphulp

 1. Voor zo weinig fruit zitten kersen boordevol antioxidanten, flavonoïden en belangrijke belangrijke voedingsstoffen. Kersen hebben een overvloed aan vitamine B en C, evenals kalium, mangaan, magnesium, koper en ijzer. Tenzij u een allergie of een gevoelige maag heeft, is het onwaarschijnlijk dat overmatig eten in kersen ernstige gezondheidsproblemen zal veroorzaken. In feite kunnen kersen je energie geven, helpen bij de spijsvertering, pijn verlichten en je helpen slapen.

Slaaphulp

 1. Hoewel kersen veel gezondheidsvoordelen bieden, kan teveel eten tegelijk milde buikkrampen en diarree veroorzaken.

Calorieën, vet- en eiwitgehalte

 1. Te veel kersen eten zal waarschijnlijk niet leiden tot gewichtstoename. Kersen bevatten vrijwel geen vet of cholesterol en een gemiddelde portie kersen, bestaande uit 140 gram of ongeveer 17 kersen, bedraagt ​​88 calorieën. Een gezond voedingspatroon moet bestaan ​​uit 1600 tot 2400 calorieën per dag voor volwassen vrouwen en 2000 tot 3000 calorieën per dag voor mannen.

 2. Van de totale calorieën in kersen bestaat ongeveer 5 procent uit eiwitten, wat overeenkomt met 1,5 gram. Voor een optimale gezondheid moet 10 tot 30 procent van je dagelijkse calorie-inname afkomstig zijn van eiwitten, die je nodig hebt om weefsel op te bouwen, inclusief botten, spieren en huid.

Complexe koolhydraten: voordelen voor de gezondheid van kersen

 1. Ongeveer 91 procent van de totale calorieën in kersen is afkomstig van gezonde complexe koolhydraten, die uw lichaam gebruikt voor energie. Koolhydraten zijn nodig om vele metabole en fysieke processen te voeden, waaronder je hersenen, hart en zenuwstelsel.

 2. Victoria State Government Better Health Channel zegt dat een dieet met veel ongeraffineerde koolhydraten helpt om overgewicht en obesitas te voorkomen. Het eten van 17 kersen levert 22 gram "goede" koolhydraten op, of ongeveer 7 procent in de richting van je dagelijkse doel van tussen de 225 en 325 gram, afhankelijk van je leeftijd en gewicht.

Effect van kersen op de spijsvertering

 1. Een portie zoete kersen van 140 gram biedt 2,9 gram of 12 procent van uw dagelijkse voedingswaarde. Vezel is een voorloper om uw spijsverteringssysteem soepel te laten werken. Vezel is het deel van plantaardig voedsel dat uw lichaam niet kan opnemen of verteren.

 2. Het gaat relatief intact door uw lichaam, absorbeert water en voegt bulk toe om verteerd voedsel door uw darmen te helpen bewegen. Door de omvang van uw ontlasting te vergroten en deze te verzachten, helpt vezel om constipatie, diverticulitis, aambeien, het prikkelbare darm syndroom en andere gastro-intestinale aandoeningen te voorkomen.

 3. Vraag je je af over kersen en constipatie? Vanwege hun vezels werken kersen vaak als een laxeermiddel. Het enige nadeel van teveel kersen tegelijk eten, is darmgas, krampen en een opgeblazen gevoel in de buik. Medical News Today zegt dat deze ongemakkelijke bijwerkingen meestal voorkomen bij een inname van meer dan 70 gram vezels per dag. Dat komt neer op het eten van 54 kersen!

De zoete smaak van kersen

 1. Kersen smaken niet voor niets. Ze bevatten 18 gram suiker per portie van 140 gram. Maar de suiker in kersen is fructose, een natuurlijke vorm, die gemakkelijk door je lichaam wordt gemetaboliseerd. Zelfs als je kersen eet met wilde overgave, is het onwaarschijnlijk dat je genoeg zou kunnen eten om het soort schade te veroorzaken dat toegevoegde geraffineerde suiker doet.

Kersen verlichten pijn van jicht

 1. Nog een van de gezondheidsvoordelen van kersen wordt toegeschreven aan hun gehalte aan antioxidanten en ontstekingsremmers. Kersen worden al tientallen jaren gebruikt als een alternatieve medische therapie voor jicht, een pijnlijke artritis.

 2. Jicht wordt veroorzaakt door een overmatige hoeveelheid urinezuur in het bloed. Volgens een studie gepubliceerd door het American Journal of Lifestyle Medicine in 2017, hadden deelnemers die twee porties kersen aten een verlaging van de urinezuurspiegel in serum. De studie wees uit dat patiënten met jicht die gedurende twee dagen 10 tot 12 kersen consumeerden, een 35 procent verminderde herhaalincidentie van jichtaanvallen hadden.

 3. Dus als u jicht heeft, kan feesten met kersen uw symptomen verlichten.

Kersen helpen je slapen

 1. Kersen kiezen voor uw late-night snack kan het verschil betekenen tussen rusteloze slapeloosheid en een gezondheidsbevorderende slaap.

 2. Er zijn vier hoofdvitaminen en mineralen in kersen die u kunnen helpen slapen. Het zijn tryptofaan, magnesium, calcium en vitamine B6:

Allergie voor kersen

 1. Als u na het eten van kersen symptomen van misselijkheid, braken, krampen of diarree ervaart, kunt u ze niet verdragen. Ernstiger, u kunt een voedselallergie hebben.

 2. Een allergie voor voedsel is een abnormale reactie op een bepaald eiwit in voedsel dat wordt geactiveerd door het immuunsysteem van uw lichaam. Het is mogelijk om allergisch te zijn voor kersen, vooral als je allergisch bent voor berkenpollen, zegt Mayo Clinic. Symptomen van een voedselallergie ontwikkelen zich meestal binnen een paar minuten tot twee uur na het eten van het fruit en kunnen zijn:

 3. In zeldzame situaties kan een allergie voor kersen een ernstige allergische reactie veroorzaken, anafylaxie genaamd, wat een levensbedreigende aandoening is.

Kies biologische kersen

 1. Als u te veel niet-biologische kersen eet, loopt u mogelijk het risico op blootstelling aan gifstoffen in pesticiden.

 2. Volgens de analyse van een werkgroep Milieu van gegevens van het ministerie van Landbouw in 2019 werden meer dan 225 verschillende pesticiden gevonden op verschillende soorten fruit. Na het wassen bleek 90 procent van de geteste kersen twee of meer pesticiden te bevatten.

 3. Om het belang te benadrukken van het kiezen van biologische kersen, vrij van pesticiden, overweeg de Franse studie gepubliceerd in JAMA in 2018. Onderzoekers ontdekten dat degenen die een dieet met biologisch voedsel aten, 25 procent minder incidenten hadden met kanker dan individuen die geen biologisch voedsel aten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407