Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is het OK om mijn baby sap te geven? Tips, beste sappen voor kinderen en meer

Overzicht

 1. Naarmate uw kind groeit, zult u getuige zijn van veel primeurs. Er zijn ook enkele ontwikkelingen die ouders zelf moeten initiëren. Je kind verplaatsen van moedermelk of -voeding naar andere voedingsmiddelen en dranken is een van die ontwikkelingen.

 2. Het kan voor ouders lastig zijn om te weten wanneer ze hun kind drinken, zoals sap, moeten aanbieden en aanbieden. Er zijn ook veel verschillende soorten sap beschikbaar, waardoor het moeilijk is om te weten welke te kiezen.

 3. Hier is een blik op wat u moet weten over het introduceren van uw kind aan vruchtensap.

Aanbevelingen

 1. Kinderen hoeven geen sap te drinken, maar sap is een manier om hen kennis te laten maken met nieuwe smaken. Het kan hen ook voorzien van een goede dosis vitamine C.

 2. Het grootste probleem met vruchtensap is de hoeveelheid suiker die het bevat.

 3. Zelfs "volledig natuurlijke" vruchtensappen bevatten veel suiker. Dat komt omdat fruit zelf van nature suiker bevat. Daarom is het volgens de American Academy of Pediatrics (AAP) het beste om geen sap te geven aan kinderen jonger dan één jaar.

 4. De AAP vond het vroeger prima voor kinderen vanaf 6 maanden om sap te drinken bij hun normale maaltijden of snacks. Ze hebben hun aanbevelingen echter in 2017 gewijzigd.

 5. Groentesappen bevatten misschien niet zoveel suiker als vruchtensappen, maar ze bevatten wel veel zout.

Hoe sap serveren

 1. Sap mag alleen worden gegeven aan kinderen die rechtop kunnen zitten en uit een beker kunnen drinken. Het mag nooit in een fles worden gegeven.

 2. Bovendien mag uw kind de hele dag geen sap met zich meedragen in hun beker om te drinken. Dat komt omdat de hoge hoeveelheid suiker schade aan hun tanden kan veroorzaken.

 3. Sommige vruchten kunnen ook zuur zijn. Dit kan ook schadelijk zijn voor de tanden als kinderen de hele dag drinken uit een beker vol sap.

 4. De hoeveelheid sap die u uw kind geeft, moet laag zijn, niet meer dan 4 gram per dag. Het is ook het beste om sap te geven tijdens een normale maaltijd, wanneer ze ander voedsel eten. Dit helpt tandbederf te verminderen.

Sap aan je kind introduceren

 1. De beste tijd om uw kind sap te geven is wanneer ze tijdens een normale maaltijd rechtop zitten. Het moet altijd in een beker worden gegeven en in één keer worden ingenomen.

 2. Het kan helpen het sap een beetje water te geven. Streven naar 1 deel sap tot 10 delen water. In het begin heeft uw kind mogelijk een zeer beperkte introductie gehad in voedselaroma's. De smaak van sappen kan een beetje overweldigend zijn. Begin met meestal water en een beetje sap.

 3. Terwijl uw kind zich aanpast, kunt u geleidelijk iets minder water en een beetje meer sap toevoegen als u wilt, maar doorgaan met verdund sap is ook prima. Door het sap met water te snijden, worden ook de calorieën, suiker en zuur van nature in vruchtensap gesneden.

 4. Om blootstelling van zuur en suiker aan de tanden van uw kind te voorkomen, overweegt u geen drinkbekers met sap te gebruiken. Het is beter om eenvoudig verdund sap in een open kopje aan te bieden en toezicht te houden op uw peuter om morsen te voorkomen.

Kan aan uw kind geven

 1. Er zijn veel verschillende sappen en sapdranken in het gangpad van uw supermarkt. Dit kan het kiezen van de beste voor uw kind uitdagend maken. Het belangrijkste dat u kunt doen bij het kiezen van een sap voor uw kind, is het etiket lezen.

 2. Zelfs als een sap 100 procent echt vruchtensap is, kan het andere ingrediënten bevatten. Lees de lijst met ingrediënten. De beste sappen zijn die met de kortste lijst van ingrediënten - en ingrediënten die je kunt uitspreken.

 3. Dingen om op te letten bij het kiezen van sap voor uw kind zijn onder meer:

Sap voor verlichting van constipatie

 1. Als uw peuter constipatie ervaart, kan 100% pure appel-, pruim- of perensap helpen.

 2. Constipatie kan soms optreden wanneer een jonger kind (jonger dan één jaar) vast voedsel begint te eten. Neem echter contact op met de arts van uw baby als uw baby verstopt is.

 3. Als uw baby problemen heeft met constipatie vóór de leeftijd van 1 jaar, kan uw kinderarts u nog steeds een kleine hoeveelheid sap geven.

 4. De arts kan u de juiste hoeveelheid en de beste methode vertellen om sap te geven aan een kind jonger dan een jaar oud. Ontdek hier aanvullende remedies voor constipatie bij baby's.

Uw kind vruchtensap

 1. Hoewel vruchtensap gezond klinkt, is het niet zo goed als het voeden van uw kind aan het eigenlijke fruit. Peuters hebben twee tot drie porties fruit per dag nodig. Niet meer dan één van deze porties mag uit sap komen.

 2. Er zijn enkele dingen waar u op moet letten als u sap toevoegt aan het dieet van uw kind. Te veel sap kan veroorzaken:

Takeaway

 1. Over het algemeen hebben kinderen geen sap nodig. Als u een van de dagelijkse porties fruit van uw kind wilt vervangen door vruchtensap, zorg er dan voor dat u de hoeveelheid die ze drinken beperkt.

 2. Het is ook een goed idee om met hun kinderarts te praten voordat ze hun dieet veranderen, ongeacht de omstandigheden. Volg de richtlijnen van de kinderarts.

 3. Als u zich zorgen maakt over de hoeveelheid suiker in vruchtensap, kunt u deze altijd verdunnen met water. Dit geeft je peuter nog steeds een nieuwe smaak om te verkennen, terwijl de calorieën, suiker en zuur die ze consumeren worden beperkt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407