Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is het veilig om hertenvlees te eten? Top 6 hertsvoordelen

Recepten Mocktail

 1. Hertenvlees is een van de meer ondergewaardeerde soorten vlees van wild op de markt. Tenzij je bent opgegroeid met jagen of je buiten je comfortzone hebt gewaagd bij het bestellen van een chique restaurant, is de kans groot dat je nog nooit eens hertenvlees hebt geprobeerd.

 2. Dat gezegd hebbende, er zijn genoeg redenen om te overwegen om wild in uw wekelijkse dinerrotatie toe te voegen of het op zijn minst eens te proberen als u dat nog niet hebt gedaan.

 3. Hertenvlees smaakt niet alleen goed, maar zit ook boordevol voedingsstoffen, magerder dan gewoon rundvlees en zit boordevol gezondheidsvoordelen. Hertenvlees is ook een duurzaam eiwitvoer dat kan helpen bij het afvallen en je hersenen, spieren en immuunsysteem gezond houdt.

Wat is hertenvlees?

 1. Hertenvlees is het vlees van herten. Het is een soort mager rood vlees dat vergelijkbaar is met rundvlees en wordt vaak gebruikt in stoofschotels, chilis en gehaktbrood. Maar is elk hertenvlees? De definitie van het hert omvat technisch elk soort vlees van een dier binnen de hertenfamilie, waaronder ook vlees van kariboes, antilopen, rendieren en elanden.

 2. Naast dat het minder vet en calorieën bevat dan rundvlees, heeft wild ook een uitgebreide lijst met voedingsstoffen, die een goede hoeveelheid niacine, zink en vitamine B12 bieden die je de hele dag nodig hebt . Bovendien wordt lokaal wild ook beschouwd als een duurzamere eiwitbron die kan helpen hertenpopulaties onder controle te houden om schade aan bossen en gewassen te voorkomen.

 3. Het beste van alles is dat het gemakkelijk te gebruiken is, vol van smaak en een geweldige manier is om de voedingswaarde van zowat elke maaltijd op te voeren.

Voordelen van Grass-Fed Venison

 1. Hertenvlees zit boordevol eiwitten en bevat relatief weinig calorieën, waardoor het een geweldige toevoeging is als u op zoek bent naar een paar extra kilo's. Het eten van eiwitten kan helpen het niveau van ghreline te verlagen, het hormoon dat verantwoordelijk is voor het stimuleren van honger. (1) Sommige onderzoeken tonen ook aan dat een eiwitrijk dieet de stofwisseling kan stimuleren en ook de eetlust en inname kan verminderen. (2, 3)

 2. Bloedarmoede is een aandoening die optreedt wanneer uw lichaam niet voldoende gezonde rode bloedcellen heeft. Bloedarmoede kan variëren van vermoeidheid en duizeligheid tot een bleke huid of een snelle hartslag.

 3. Hoewel er veel potentiële factoren zijn die kunnen bijdragen aan bloedarmoede, zijn tekortkomingen in belangrijke vitamines en mineralen vooral veelvoorkomende oorzaken. Vooral lage vitamine B12-waarden en een ijzergebrek kunnen de aanmaak van rode bloedcellen aantasten en bloedarmoede veroorzaken.

 4. Hertenvlees is een uitstekende bron van beide voedingsstoffen en levert 33 procent van uw vitamine B12-behoeften en 16 procent van uw dagelijkse ijzerbehoefte in elke portie van 3 ons. Door elke week enkele porties hertenvlees toe te voegen aan een gezond dieet, kun je aan je behoefte aan micronutriënten voldoen om bloedarmoede te voorkomen.

 5. Hertenvlees is rijk aan zink, met slechts één portie van 30 gram die 29 procent van uw dagelijkse zinkbehoefte uitschakelt. Zink is een essentieel mineraal dat een centrale rol speelt in veel aspecten van de gezondheid, vooral als het gaat om uw immuunsysteem.

 6. Zink is cruciaal voor de normale ontwikkeling en groei van immuuncellen en helpt ook oxidatieve stress veroorzaakt door ontsteking te voorkomen. (4) Het kan ook bescherming bieden tegen bepaalde voorwaarden. Volgens een studie gepubliceerd in de Annals of Nutrition Metabolism, kan een adequate inname van zink de symptomen verminderen en de duur van luchtweginfecties zoals verkoudheid verkorten. Het kan ook nuttig zijn bij de behandeling van aandoeningen zoals malaria, longontsteking en diarree. (5)

 7. Hertenvlees bevat veel eiwitten, wat nodig is voor het opbouwen en repareren van weefsels in het lichaam. Het verkrijgen van voldoende eiwitten in uw dieet is ook belangrijk als u op zoek bent naar spiermassa, omdat eiwit wordt beschouwd als een bouwsteen voor botten, huid, kraakbeen en spieren.

 8. Naast dat het rijk is aan eiwitten, bevat hertenvlees ook een specifiek aminozuur genaamd L-glutamine, waarvan is aangetoond dat het helpt bij spierherstel. In een onderzoek van de School of Health and Human Performance, Division of Kinesiology aan de Dalhousie University in Canada, bleek suppletie met L-glutamine het herstel te versnellen en spierpijn na inspanning te verminderen bij 16 deelnemers. (6)

 9. Hertenvlees is een van de beste eiwitrijke voedingsmiddelen die u in uw dieet kunt opnemen. Met bijna 23 gram eiwit in elke portie van 3 ons is het eiwitgehalte in wild en rundvlees bijna identiek, waardoor het een geweldige aanvulling is op een eiwitrijk, genezend dieet.

 10. Eiwit vormt de basis van uw haar, huid en nagels en is ook nodig voor de synthese van bepaalde enzymen en hormonen. Eiwitgebrek kan ernstige gevolgen hebben, van het vertragen van uw metabolisme tot het afvoeren van uw energieniveau en humeur.

 11. Niet alleen is hertenvlees rijk aan eiwitten, maar lokaal hert wordt ook beschouwd als een duurzamere eiwitbron. Overbevolking van herten is een ernstig probleem en kan leiden tot schade aan gewassen en landschappen. Jagen op herten is een manier om de hertenpopulatie onder controle te houden en de potentiële impact op het milieu te minimaliseren.

 12. Het is duidelijk dat wat je eet een grote invloed kan hebben op de gezondheid van je hersenen. Hertenvlees kan helpen bij het leveren van bepaalde vitamines en mineralen waarvan is aangetoond dat ze de cognitieve functie verbeteren, het geheugen verbeteren en de focus afstemmen, waardoor het een van de beste hersenvoedsels is die er zijn.

 13. Van vitamine B12 is bijvoorbeeld aangetoond dat het de leer- en geheugenfunctie verbetert. (7) Studies tonen ook aan dat niacine kan helpen beschermen tegen cognitieve achteruitgang en de ontwikkeling van neurodegeneratieve aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer. (8) Hertenvlees bevat ook een flink stuk vitamine B6, wat kan helpen het humeur te stimuleren en de geestelijke gezondheid te verbeteren. (9)

Hertenvleesvoeding

 1. Dus is hertenvlees gezond? Definitief! Hertenvlees is niet alleen een geweldige eiwitbron, maar het biedt ook een reeks andere belangrijke micronutriënten zoals niacine, vitamine B12 en zink.

 2. Een portie van ongeveer 85 gram gekookt gemalen wild bevat ongeveer: (10)

 3. Naast de hierboven genoemde voedingsstoffen bevat hertenvlees ook wat vitamine E, koper en foliumzuur.

Hertenvlees versus bizonvlees

 1. Net als hertenvlees is bizonsvlees populair vanwege zowel het voedingsprofiel als de gezondheidsvoordelen. Bison wordt ook aangeprezen als een gezonder alternatief voor rundvlees omdat het magerder is, rijker aan verschillende vitamines en mineralen en meer kans heeft op gras. Er zijn echter veel verschillen die bizons en hertenvlees onderscheiden.

 2. Bison heeft een lichte, licht zoete en zachte smaak. Het smaakt erg naar grasgevoerd rundvlees en werkt goed in zowat elk recept waar rundvlees wordt gebruikt, zoals hamburgers, stoofschotels en soepen. De hertensmaak is daarentegen een beetje rijker met een meer aardse smaak. Net als bizons kan het ook worden gebruikt in stoofschotels en chili's, maar het is erg mager en moet worden gemengd met andere soorten vlees voor bepaalde gerechten zoals hamburgers.

 3. Uit voedingsoogpunt zijn er ook een paar verschillen tussen de twee. In een portie van drie ons bevat bizon iets minder calorieën en eiwitten en is het ook iets lager in micronutriënten zoals niacine, thiamine, ijzer en riboflavine. Bizon bevat echter iets meer zink, vitamine B12 en selenium dan wild.

 4. Dat gezegd hebbende, zijn de voedingsverschillen tussen bizons en hertenvlees minimaal. Geniet van beide als onderdeel van een gezond dieet om te profiteren van de unieke gezondheidsvoordelen die elk te bieden heeft.

Waar kunt u hertenvlees vinden en gebruiken

 1. Vraagt ​​u zich af waar u wild kunt kopen? Hoewel je misschien moeite hebt om hertenvlees te koop te vinden bij je plaatselijke supermarkt, is het de laatste jaren steeds breder verkrijgbaar. Veel speciaalzaken of slagerijen hebben zelfs hertenvlees te koop en kunnen het ook vaak speciaal voor u bestellen als dat niet het geval is. Als u problemen ondervindt, is hertenvlees ook verkrijgbaar via sommige online retailers die het rechtstreeks naar u kunnen verzenden.

 2. De smaak van hertenvlees wordt vaak beschreven als rijk en aards met een stevigere textuur dan andere soorten vlees zoals rundvlees. Hoewel sommige mensen wild vrijhouden omdat ze zeggen dat het wild en taai smaakt, komt het allemaal neer op een goede voorbereiding.

 3. Omdat het een heel mager vlees is, smaakt hertenvlees het beste als het laag en langzaam wordt gekookt. Smoren of stoven zijn twee populaire kookmethoden die zijn unieke smaak echt naar voren kunnen brengen. Door het vlees voor het koken in water, azijn of karnemelk te weken, kan het bloed worden verwijderd en de gamey-smaak worden verminderd.

 4. U kunt gemakkelijk hertenvlees in veel van uw favoriete gerechten opnemen. Hertenvlees schokkerig, chili, stoofpot en hertenvlees zijn slechts een paar opties voor het gebruik van dit voedzame vlees.

 5. Met zijn rijke en uitgesproken smaak kan hertenvlees gemakkelijk worden toegevoegd aan veel verschillende recepten, van soepen tot broodjes en nog veel meer. Op zoek naar ideeën? Hier zijn een paar recepten voor wildbraad die u kunt proberen:

Geschiedenis

 1. Door de geschiedenis heen hebben herten een groot deel van de kunst, mythologie en cultuur van verschillende oude beschavingen gespeeld, waaronder de oude Grieken, Egyptenaren en Kelten. Herten zijn ook al eeuwen een belangrijke voedselbron voor de mens. In China was het sikahert een nietje voor vroege mensen, terwijl rendieren vaak werden geconsumeerd tijdens het late stenen tijdperk.

 2. De herenteelt in de Verenigde Staten begon rond 1970 toen mensen op zoek gingen naar andere manieren om hun land en hulpbronnen te gebruiken. Hoewel wild in kleinere hoeveelheden wordt geproduceerd dan andere soorten vlees, zoals rundvlees en kip, heeft het nog steeds een grote economische impact over de hele wereld. Voor sommige van de grootste hertenproducerende landen zoals Nieuw-Zeeland, Duitsland, Ierland en Groot-Brittannië, kan commerciële hertenhouderij meer dan $ 100 miljoen aan jaarlijkse inkomsten genereren. (11)

 3. Naast vlees produceren herten ook gewei fluweel, een soort onrijp weefsel dat zich op het bot en het kraakbeen van het gewei vormt, dat wordt geëxtraheerd en omgezet in supplementen zoals hertengeweitakspray. Hoewel het bewijsmateriaal over de potentiële voordelen en effectiviteit is gemengd, bevat gewei fluweel aminozuren, collageen en groeifactoren en wordt het meestal gebruikt om de gezondheid van gewrichten te bevorderen, de kracht te verbeteren en het uithoudingsvermogen te verbeteren.

Voorzorgsmaatregelen

 1. Hoewel wild over het algemeen als een veilig en gezond alternatief voor veel andere soorten vlees wordt beschouwd, zijn er enkele gevaren bij het eten van hertenvlees.

 2. Ten eerste wordt wild ondanks de vele voordelen voor de gezondheid nog steeds als een soort rood vlees beschouwd. Het consumeren van overmatige hoeveelheden rood vlees is in verband gebracht met een hoger risico op verschillende aandoeningen, waaronder hartaandoeningen en kanker. (12) Hoewel het OK is om van tijd tot tijd te genieten, moet je je inname van rood vlees met mate houden en zorg ervoor dat je dit in evenwicht brengt met een voedzaam dieet.

 3. Er is ook bezorgdheid over bepaalde ziekten die vaak herten infecteren die op mensen worden overgedragen. Chronisch verspillende ziekte is bijvoorbeeld een dodelijke ziekte die wordt veroorzaakt door een abnormale vorm van een eiwit dat de gastheer infecteert en gedrags- en neurologische veranderingen veroorzaakt.

 4. Hoewel er geen aanwijzingen zijn dat deze ziekte mensen infecteert, is het raadzaam om bepaalde delen van het hert, zoals de hersenen, ogen, ruggenmerg, amandelen, milt of lymfeklieren, niet te eten. helpen het risico te minimaliseren. Vermijd bovendien, als je op herten jaagt, alle herten die ziek lijken te doden.

 5. Ten slotte moet u zorgen voor veilige kook- en hanteringstechnieken om bacteriën te doden en de verspreiding van infecties te voorkomen. Bewaar je hertenvlees altijd in de koelkast of vriezer en kook tot een interne temperatuur van minimaal 160 graden Fahrenheit. Als u na het eten van hertenvlees toch negatieve bijwerkingen ervaart, neem dan contact op met uw arts.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407