Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is kokoswater goed voor u?

Wat is gisting? Geschiedenis van de gisting

 1. Kokoswater duikt overal op in een verscheidenheid aan gezonde dranken en je bent misschien nieuwsgierig of het de hype eromheen echt waarmaakt. Maar zijn de voordelen bestand tegen de werkelijke voedingswaarde? Is kokoswater goed voor u?

Wat is kokoswater?

 1. Kokoswater is de heldere vloeistof in een jonge, groene kokosnoot die meestal ongeveer zo groot is als een basketbal. In het ideale geval worden jonge kokosnoten geoogst op 5-7 maanden oud, om het meeste water te bevatten.

 2. Naarmate de kokosnoot rijpt, wordt de vloeistof vervangen door kokosvlees. De grootste voordelen voor de gezondheid van kokoswater zijn afkomstig van het drinken van het water van de jonge kokosnoot, niet van de rijpe kokosmelk, die over het algemeen minder voedingsstoffen bevat.

 3. Het water uit kokosnoten wordt al eeuwenlang in tropische landen geconsumeerd en er wordt aangenomen dat het een verscheidenheid aan gezondheidsgerelateerde kwalen behandelt. In het Sanskriet worden kokosnoten "kalpa vriksha" genoemd, wat betekent "boom die alles geeft wat nodig is om te leven."

 4. In bepaalde noodsituaties is het gebruikt voor IV-hydratatie vanwege het hoge elektrolytgehalte en het feit dat het steriel is als het rechtstreeks vanuit de binnenkant van de kokosnoot wordt gebruikt. Mensen over de hele wereld genieten ervan vanwege de vele voordelen en de zoete smaak.

 5. Onlangs worden de gezondheidsvoordelen van kokoswater nog steeds aangeprezen, omdat veel marketeers het 'natuursportdrank' en een 'levensverbeteraar' noemen. Maar zijn de beweringen dat kokoswater goed voor je is echt waar?

Voedingswaarde van kokoswater

 1. De vloeistof in de kokosnoot bevat ongeveer 46 calorieën per kopje, 10 gram natuurlijke suiker, met weinig eiwitten en nul vet. Het bevat meerdere vitamines, mineralen en fytochemicaliën die ideaal zijn voor de menselijke gezondheid. (1)

 2. De primaire voedingsstof in kokoswater is kalium. Het bevat ongeveer 600 milligram (12 procent dagelijkse waarde), waardoor het een hoge elektrolytendrank is. Kokoswater bevat ook een kleine hoeveelheid natrium, ongeveer 40 milligram en tot 10 procent van uw dagelijkse calcium- en magnesiumbehoefte. (2)

 3. Elektrolyten zijn van cruciaal belang om het bloedvolume, de gezondheid van het hart te behouden en om uitdroging te voorkomen. Het handhaven van elektrolyteniveaus kan helpen vermoeidheid, stress te verminderen en spierontspanning te behouden.

 4. Er is ook wat interessant onderzoek gedaan naar het cytokininegehalte van kokoswater, dat in de toekomst mogelijk enkele eigenschappen tegen kanker vertoont. Cytokinines zijn van nature voorkomende plantenhormonen die de groei van kankercellen kunnen helpen verminderen, hoewel op dit moment meer onderzoek nodig is. (3)

 5. Is kokoswater met deze voedingsvoordelen goed voor u? Het antwoord is ja! Als je echt van de smaak houdt, kan het een caloriearm alternatief met weinig suiker zijn voor frisdrank. Het is behoorlijk verfrissend om op een warme dag te consumeren en te helpen bij het hydrateren.

 6. Andere gezondheidsvoordelen van kokoswater zijn:

 7. Kokoswater is een veilige, gezonde drank voor de meeste mensen. Degenen met een nieraandoening moeten voedselconsumptie die te veel kalium bevat, inclusief kokoswater, beperken. Laten we nu het onderzoek en de door de wetenschap ondersteunde voordelen van kokoswater onderzoeken.

Is kokoswater goed voor u? 5 gezondheidsvoordelen van kokoswater

 1. Omdat kokoswater veel kalium bevat en zo'n geweldige elektrolytvervanging is, is het zelfs in bepaalde noodsituaties gebruikt voor IV-hydratatie. (4)

 2. Het bevat ook minder koolhydraten dan andere sportdranken. Kokoswater bevat slechts ongeveer 4,5 procent koolhydraten, terwijl andere sportdranken 6-8 procent koolhydraten bevatten. Dit is goed voor atleten die proberen hun suikerinname te bekijken en te hydrateren na een evenement. Voor de meeste casual sporters is kokoswater een geweldige keuze voor weinig suikerhydratatie voor na een training.

 3. Een onderzoek uit 2002 vergeleek water, kokoswater en standaard sportdranken om te bepalen welke drank het beste was voor hydratatie na het sporten. De acht proefpersonen trainden in de hitte en werden vervolgens gerehydrateerd met water, kokoswater of een sportdrank.

 4. Onderzoekers ontdekten dat er geen verschil was in natriumspiegels, urineproductie of vochtbalans tussen de drie dranken, wat betekent dat alle drie de dranken even hydraterend waren. Maar er was aanzienlijk minder misselijkheid of volheid met het kokoswater waardoor de deelnemers meer van de drank konden drinken. (5)

 5. Over het algemeen kan kokoswater een alternatief zijn voor sportdranken, maar het kan afhangen van het type sport en de intensiteit. Sommige duursportatleten hebben mogelijk meer gespecialiseerde producten nodig die meer natrium en koolhydraten bevatten. Maar voor de meeste casual sporters is kokoswater een geweldige optie.

 6. Een onderzoek uit 2005 wees uit dat wanneer proefpersonen gedurende twee weken kokoswater kregen, hun systolische bloeddruk 71 procent lager was en hun diastolische bloeddruk 29 procent lager was dan degenen die gewoon water dronken.

 7. Het hoge kaliumgehalte van kokoswater heeft onderzoekers ertoe gebracht de mogelijke voordelen voor het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten te onderzoeken. Kalium werkt het effect van natrium in het lichaam tegen en helpt de bloeddruk te verlagen. (6, 7)

 8. Uit een onderzoek uit 2006 bleek dat ratten die kokoswater kregen, een verminderde kans hadden op een hartaanval. Het hielp bij het verlagen van hun totale cholesteroltriglycerideniveaus en LDL-cholesterol, met name de cholesterol in het hart.

 9. Bovendien hielpen de gezondheidsvoordelen van kokoswater de ratten sneller te herstellen als ze een hartaanval hadden gehad. Onderzoekers geloven dat het voordeel verband houdt met het kalium-, calcium- en magnesiumgehalte in het water, alle elektrolyten die een rol spelen bij het behoud van de gezondheid van het hart. (8, 9)

 10. Ons lichaam heeft een verbazingwekkend natuurlijk vermogen om zelf te reinigen en te ontgiften, mits de juiste voedingsstoffen en hydratatie worden verstrekt. Onvoldoende hydratatie leidt tot de opbouw van gifstoffen in ons lichaam omdat de lever en de nieren, de ontgiftende organen, niet in staat zijn om goed te functioneren zonder voldoende water.

 11. Uitdroging als gevolg van water- of elektrolytverlies leidt tot vermoeidheid, prikkelbaarheid, verwarring en extreme dorst. Deze symptomen zijn het gevolg van het onvermogen van de nier om toxines adequaat uit het systeem te spoelen. Adequate vochtinname, idealiter 8-10 kopjes per dag, kan uitdroging helpen voorkomen en het natuurlijke ontgiftingsvermogen van het lichaam behouden. Hoewel water geweldig is, kan het tijdens erg warm weer of zware inspanning meer zijn dan gewoon water nodig.

 12. Kokoswater bevat een soortgelijk elektrolytprofiel als menselijk bloed, waardoor het een ideale drank is om vloeistoffen te vervangen en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Vooral de elektrolytkalium kan enkele negatieve effecten van een dieet met veel natrium tegengaan.

 13. Het is bijna zo goed als een massage! Sommige van de elektrolyten in kokoswater, met name calcium en magnesium, kunnen helpen bij stress en spierspanning. Velen van ons missen deze kritieke mineralen in onze voeding, waardoor stressmanagement nog uitdagender wordt. Afgezien van het behoud van sterke tanden en botten, helpt calcium bij het ontspannen van de gladde spieren. Adequate calciuminname kan helpen om al onze spieren ontspannen te houden, inclusief onze hartspier, waardoor het risico op hartaanvallen wordt verlaagd. (10)

Kokoswater versus kokosmelk

 1. Veel mensen verwarren kokoswater met kokosmelk. Kokosmelk bevat meer vet en calorieën en wordt gewonnen uit het vlees van de kokosnoot en is dikker, zoeter en dichter. Het zit ook boordevol voeding en gezonde verzadigde vetten, maar het bevat ook veel calorieën. Een kop kokosmelk is ongeveer 552 calorieën vergeleken met een kop kokoswater dat slechts ongeveer 46 calorieën is! Oef!

 2. Kokosmelk heeft veel gezondheidsvoordelen, omdat het een rijke bron is van kalium, mangaan, magnesium, foliumzuur, calcium en selenium.

 3. Eén opmerking, hoewel kokosmelk veel vet bevat, is het belangrijk om te onthouden dat de middellange keten vetzuren van het verzadigde vet in kokosolie en kokosmelk erg goed voor je zijn! Ze kunnen door je hersenen worden gebruikt zonder door je spijsverteringskanaal te gaan en zijn dus gemakkelijk toegankelijk voor je lichaam.

 4. Vanwege zijn geweldige smaak en textuur is kokosmelk ook een prima zuivelvervanger voor bakken en koken.

Het beste kokoswater om te kopen

 1. Indien beschikbaar, zoek kokoswater in een verse, groene kokosnoot, in plaats van de verpakte variëteit, het kan moeilijk zijn om te openen, maar is echt leuk om te drinken. Het bevat ook geen toegevoegde suiker, conserveermiddelen en is niet gepasteuriseerd. Het is verreweg de gezondste en lekkerste keuze.

 2. Verse kokosnoten zijn bederfelijk en u kunt ze vinden in het gekoelde gedeelte van gezondheidswinkels. Als ze worden geopend, moet het kokoswater koud worden gehouden en binnen 3-5 dagen worden geconsumeerd.

 3. Als u geen verse, groene kokosnoot kunt vinden, is uw tweede beste keuze koudgeperst kokoswater, dat slechts licht wordt verwerkt via hogedrukverwerking in plaats van warmte. Dit stelt het water bloot aan hoge druk om bacteriën te elimineren, maar behoudt een hoger niveau van vitamines en mineralen. (12)

 4. Als kokoswater niet hoeft te worden gekoeld, betekent dit meestal dat het gepasteuriseerd is om de versheid te behouden. Tijdens het pasteurisatieproces worden vloeistoffen tot een hoge temperatuur verhit om bacteriën te doden, maar dit vernietigt ook veel van de natuurlijke vitamines en mineralen in het product.

 5. Vermijd kokoswater uit concentraat. Over het algemeen, als fruit of groente tot een concentraat wordt verwerkt, verliest het daarbij voedingsstoffen - daarom is het altijd het beste om opties te kiezen die niet uit concentraat zijn.

 6. Om het "smaakvoller" te maken, voegen veel bedrijven zoetstoffen of andere smaken toe aan kokosnoten. Veel bedrijven gebruiken ook smaken om het feit te verbergen dat ze geen jonge kokosnoten in hun kokoswater gebruiken, maar in plaats daarvan volwassen kokosnoten met een meer bittere en zure smaak. (13)

 7. Vermijd kokosnootwater met toegevoegde smaken of suiker. Het primaire ingrediënt moet 100 procent kokoswater zijn, er mogen geen toegevoegde vruchtensappen, natuurlijke of kunstmatige ingrediënten zijn of iets dat erop kan wijzen dat het water op enigerlei wijze is gewijzigd.

Manieren om van kokoswater te genieten

 1. Er zijn verschillende manieren waarop u van deze drank kunt genieten. Kokoswater - ook wel kokoswater genoemd - past goed bij druiven, omdat druiven en kokos een heerlijke mix vormen. Je kunt het ook toevoegen aan een smoothie.

 2. Als u op zoek bent naar een geweldige manier om uw spijsvertering en immuunsysteem te stimuleren, dan is eten en drinken van probiotisch voedsel de manier om het te doen. En als je een zuivelgevoeligheid hebt, is kokos-kefirwater een geweldige optie!

 3. Kefir is van oudsher een gekweekt zuivelproduct dat een van de meest probiotische voedingsmiddelen is die er zijn. Het heeft meerdere gezondheidsvoordelen vanwege het hoge probiotische gehalte, voor mensen met gastro-intestinale problemen en voor mensen die antibiotica zijn overgeschreven.

 4. Traditioneel wordt kefir gemaakt door kefirkorrels toe te voegen aan zuivel, zoals melk. Kefirkorrels zijn geen echte korrels, maar kleine korrels die een specifieke balans van gist en bacteriën bevatten.

 5. Hoewel de meeste mensen over het algemeen kefir kunnen verdragen, zelfs als ze geen zuivelproducten kunnen verdragen, kunnen sommige mensen er gevoelig voor zijn of een zuivelallergie hebben. Gelukkig kan kokoswater ook worden verwerkt tot kefir om iedereen te helpen profiteren van de voordelen van deze geweldige drank. Hier is een geweldig recept voor kokoswater dat je thuis kunt maken!

Recept: Super Hydrator Juice

 1. Als kokoswater alleen te duidelijk voor u is, probeer het dan te mengen met andere vruchtensappen - zorg ervoor dat u 100% sap gebruikt. Hier is een recept voor mijn Super Hydrator-sapdrank die kokoswater en andere fruit- en groentesappen bevat voor optimale hydratatie - 100% sap in alle gevallen.

 2. Voeg alle ingrediënten samen in een sapcentrifuge. Voorzichtig roeren en meteen drinken.

 3. Laatste gedachten

 4. Kokoswater heeft zoveel geweldige gezondheidsvoordelen, overweeg het aan uw dagelijkse routine toe te voegen als een drankje voor ultieme hydratatie. Het mag geen gewoon water vervangen, maar het kan een geweldig alternatief zijn voor andere dranken die weinig suiker en calorieën bevatten.

 5. Wees voorzichtig bij het kopen van commerciële merken, omdat velen de voedingsstoffen in het natuurlijke water kunnen missen. Veel merken hebben een aanzienlijke hoeveelheid toegevoegde suiker of conserveermiddelen die de gezondheidsvoordelen van deze geweldige traktatie kunnen wijzigen.

 6. Kokoswater is goed voor u. Dat is waarom je het moet drinken - het heeft meerdere gezondheidsvoordelen en kan cardio-beschermend zijn en kanker en andere ziekten helpen voorkomen. Dus drink het op!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407