Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is kruidnagelolie effectief tegen kiespijn?

Is kruidnagelolie effectief tegen kiespijn?

 1. In dit artikel zullen we het bewijsmateriaal voor kruidnagelolie als een behandeling voor kiespijn bekijken, evenals of het mogelijke bijwerkingen heeft.

 2. We zullen ook de oorzaken van commons van kiespijn onderzoeken en tips voorstellen om tandpijn in de toekomst te voorkomen.

Kruidnagelolie en mondgezondheid

 1. Kruidnagelolie wordt al eeuwen in de traditionele Indiase en Chinese geneeskunde gebruikt om tandpijn te verlichten.

 2. Kruidnagelolie bevat een chemische stof genaamd eugenol. In 1837 werden eugenol en magnesiumoxide gecombineerd om een ​​vulmateriaal te maken.

 3. Later verving zinkoxide het magnesiumoxide om ZOE (zinkoxide eugenol) te maken, dat nog steeds veel wordt gebruikt als tijdelijk vulcement.

 4. Sinds de 19e eeuw is eugenol een van de vele essentiële oliecomponenten die worden gebruikt bij wortelkanaaltherapie, parodontale therapie en voor de behandeling van abcessen.

Kruidnagelolie gebruiken om kiespijn te behandelen

 1. Kruidnagelolie bevat een chemische stof genaamd eugenol, die werkt als een verdovingsmiddel en antibacterieel middel. Kruidnagelolie is ontstekingsremmend en schimmelwerend.

 2. Het is verkrijgbaar bij veel supermarkten, drogisterijen en natuurvoedingswinkels of kan online worden gekocht. Het heeft een sterke, warme en kruidige smaak.

 3. Om het te gebruiken voor kiespijn, dompel een schoon tissue, wattenstaafje of wattenbolletje in de olie en veeg het over het tandvlees op het punt van de pijn.

 4. Mensen kunnen ook hele kruidnagel gebruiken. Plaats ze eenvoudigweg enkele minuten achter elkaar op het getroffen gebied.

Is het effectief?

 1. Kruidnagelolie wordt al lang rechtstreeks op het tandvlees aangebracht om kiespijn te verlichten. Er zijn aanwijzingen dat het eugenol in kruidnagelolie effectief is bij het bestrijden van verschillende bekende orale bacteriën. Geneesmiddelen die eugenol bevatten worden veel gebruikt in de tandheelkunde.

 2. Sommige onderzoeken suggereren dat kruidnagelgel de pijn van het inbrengen van de naald in de tandheelkunde kan verminderen. Er moet meer werk worden gedaan voordat dit sluitend is.

 3. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) beoordeelt de effectiviteit van bepaalde behandelingen op basis van het beschikbare bewijsmateriaal. Het heeft onlangs de classificatie van kruidnagelolie verlaagd.

 4. De FDA gelooft nu dat er onvoldoende bewijs is om te suggereren dat het effectief is voor kiespijn, en dat meer onderzoek nodig is.

Bijwerkingen

 1. Hoewel kruidnagelolie meestal veilig is wanneer het op de huid wordt aangebracht, kan herhaald gebruik in de mond en op het tandvlees bijwerkingen hebben.

 2. Bijwerkingen kunnen schade aan de:

 3. Het gebruik van gedroogde kruidnagel in de mond kan gevoeligheid en irritatie veroorzaken en het tandweefsel beschadigen.

 4. Het consumeren van kruidnagelolie kan gevaarlijk zijn voor kinderen en kan leiden tot epileptische aanvallen, leverschade en vochtonevenwichtigheden.

 5. Zwangere vrouwen wordt afgeraden dit middel te gebruiken, omdat het niet bekend is of kruidnagelolie veilig is voor de groeiende baby.

Andere kiespijnbehandelingen

 1. Vrij verkrijgbare pijnstillers, zoals paracetamol en ibuprofen, kunnen de pijn en het ongemak verminderen terwijl een persoon wacht op een afspraak bij een tandarts.

 2. Een vrij verkrijgbare tandgel met plaatselijke verdoving kan ook worden gebruikt om de pijn te verdoven. Deze methode is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Wanneer u naar een tandarts gaat

 1. Als kiespijn langer dan 1 of 2 dagen aanhoudt, moet een persoon een afspraak maken om naar zijn tandarts te gaan. Als het onbehandeld blijft, kan het erger worden.

 2. De meeste gevallen van kiespijn worden veroorzaakt door:

 3. Als de kiespijn niet wordt behandeld, kan de tand geïnfecteerd raken en tot ergere pijn leiden.

 4. Om de oorzaak van kiespijn te bepalen, voert de tandarts een lichamelijk onderzoek uit en kan hij een röntgenfoto suggereren. Het type behandeling is afhankelijk van de onderliggende oorzaak, maar kan zijn:

Tandpijn voorkomen

 1. De beste manier om kiespijn te voorkomen, is door tanden en tandvlees gezond te houden. Enkele praktische tips zijn:

 2. Artikel laatst beoordeeld op ma 19 maart 2018 Bezoek onze categorie Tandheelkunde voor het laatste nieuws over dit onderwerp of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over tandheelkunde. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 3. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 4. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407