Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is okra goed voor diabetes?

Is okra goed voor diabetes?

 1. Ook bekend als ladyfingers, okra is een groene, zaadachtige groente die populair is in hartige gerechten in de zuidelijke Verenigde Staten, India en in toenemende mate over de hele wereld.

 2. Het binnenste deel van een okra-pod bevat slijm, een stof met een karakteristieke "slijmerige" consistentie.

 3. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) had 12,2 procent van de volwassenen in de VS diabetes in 2015. Artsen bevelen routinematig dieetveranderingen aan om de bloedsuikerspiegel te verlagen.

 4. Onderzoek naar de effecten van okra op de bloedsuikerspiegel bevindt zich nog in een vroeg stadium, maar de resultaten zijn veelbelovend.

Wat is okra?

 1. Okra gedijt in gematigde klimaten. De plant produceert grote, hibiscusachtige bloemen en groene zaaddozen.

 2. Het is een lid van de mallow-familie. Andere populaire leden zijn hibiscus, cacao en katoen.

 3. Wetenschappelijk bekend als Abelmoschus esculentus, kunnen mensen al in 2000 voor Christus okra zijn geworden. in Egypte, volgens de website van de Kew Royal Botanic Gardens in het Verenigd Koninkrijk.

 4. Deze groente-achtige vrucht speelt ook een rol in de traditionele geneeskunde.

 5. De smaak van Okra is mild en mensen kunnen de hele zaadpod eten.

Okra voor diabetes

 1. Mensen kunnen diabetes beheersen met verschillende therapieën. Sommige behandelingen reguleren de niveaus van het hormoon insuline.

 2. Onderzoek toont aan dat veel mensen met prediabetes kunnen voorkomen dat hun aandoening zich ontwikkelt tot diabetes met veranderingen in het dieet en lichaamsbeweging.

 3. Als een arts medicijnen voorschrijft, kan het enige tijd duren om de juiste te vinden. Sommige medicijnen kunnen meer bijwerkingen veroorzaken dan andere.

 4. Zelfs met medicatie zijn veranderingen in levensstijl met betrekking tot lichaamsbeweging en het dieet essentieel voor een optimale controle van de bloedsuiker.

 5. Het potentieel voor een direct beschikbare groente om diabetes te helpen beheersen, is opwindend, maar sluitend bewijs ontbreekt. Tot nu toe hebben onderzoekers alleen de effecten bij dieren bestudeerd en de resultaten bij mensen kunnen verschillen.

Verhoogde opname van suiker door spieren

 1. Een studie uit 2017, gepubliceerd in PLOS One, onderzocht de effecten van okra op ratten met diabetes. Een stof genaamd myricetin is aanwezig in okra en sommige andere voedingsmiddelen, waaronder rode wijn en thee.

 2. De onderzoekers isoleerden myricetin uit okra en gaven het vervolgens aan de ratten. Dit verhoogde de opname van suiker in de spieren van de ratten, waardoor hun bloedsuikerspiegel daalde.

 3. Een 2012 Food Science and Human Wellness review wijst op een aantal andere laboratorium- en dierstudies die myricetin hebben gekoppeld aan een lagere bloedsuikerspiegel. De auteurs beweren dat myricetin ook andere risicofactoren voor diabetes kan verminderen.

Vermindering van bloedsuikerpieken na het eten

 1. Auteurs van een dierstudie uit 2011 gepubliceerd in ISRN Pharmaceutics vonden een verband tussen okra en verminderde pieken in de bloedsuikerspiegel.

 2. De onderzoekers toegediend vloeibare suiker en gezuiverde okra aan ratten via voedingssondes. Vergeleken met controlegroepen hadden de ratten die de okra hadden geconsumeerd na de voeding lagere bloedsuikerpieken.

 3. De auteurs van de studie geloven dat de okra-oplossing de opname van suiker in de darmen had geblokkeerd.

 4. De studie onderzocht ook interacties tussen okra en metformine, een medicijn dat de bloedsuikerspiegel bij diabetes type 2 kan verminderen. De okra-oplossing leek de opname van metformine te blokkeren, wat suggereert dat de plant de effectiviteit van het medicijn kan verminderen.

 5. Om te ontdekken hoe okra de absorptie van het medicijn blokkeerde, moet verder onderzoek worden gedaan, maar mensen die metformine voor diabetes gebruiken, moeten een arts raadplegen voordat ze okra als behandeling proberen.

Lagere bloedsuikerspiegel

 1. Een studie uit 2011 gepubliceerd in het Journal of Pharmacy and Bioallied Sciences wijst op een verband tussen okra en lagere bloedsuikerspiegel.

 2. Gedurende 14 dagen handhaafden de onderzoekers consistente bloedsuikerspiegel bij ratten met diabetes. Ze gaven de ratten vervolgens gepoederd okra-schilextract en zaaddoses tot 2.000 milligram per kilogram lichaamsgewicht.

 3. Deze relatief hoge doses bleken geen giftige effecten te hebben en ze resulteerden in een verlaging van de bloedsuikerspiegel tot 28 dagen nadat de ratten de okra hadden geconsumeerd. De studie eindigde op dag 28, dus het is onduidelijk of de effecten langer zouden hebben geduurd.

 4. Een beoordeling uit 2016, gepubliceerd in de Iranian Journal of Medical Science, concludeerde dat het "wijdverbreide gebruik" van okra mensen met diabetes ten goede kan komen. De auteurs merken echter op dat meer onderzoek nodig is.

Risico's

 1. Weinig onderzoek heeft aangetoond dat okra negatieve bijwerkingen heeft, hoewel deze mogelijk zijn. Okra kan bijvoorbeeld het medicijn metformine minder effectief maken.

 2. Ook is okra rijk aan stoffen die oxalaten worden genoemd, die het risico op nierstenen kunnen verhogen bij mensen die vatbaar zijn voor dit probleem.

 3. De plant kan bacteriën, pesticiden en andere gevaarlijke stoffen bevatten. Mensen mogen nooit rotte okra, bevroren okra die de houdbaarheidsdatum overschrijdt of okra die niet goed is gewassen, consumeren.

 4. Mensen die allergisch zijn voor okra, moeten dit vermijden. Mensen met allergieën voor andere planten in de mallow-familie, zoals hibiscus of katoen, kunnen ook allergisch zijn voor okra.

 5. Okra is een goede bron van vitamine K, maar planten die rijk zijn aan deze vitamine kunnen het vermogen van het bloed om te stollen beïnvloeden. Mensen met bloedingsstoornissen moeten contact opnemen met hun arts over voedsel dat mogelijk onveilig is.

 6. Okra zal diabetes niet genezen, zoals een gezondheidsblogger aangeeft. Mensen met de aandoening moeten hun behandelplannen volgen en hun artsen vragen naar alle belangrijke veranderingen die ze overwegen aan te brengen, waaronder veranderingen in het dieet.

Nutrition

 1. Okra biedt een aantal voedingsvoordelen.

 2. Een portie van 100 gram bevat slechts 33 calorieën en geen verzadigde vetten of cholesterol. Het biedt ook 3,2 gram vezels, wat 9 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde is.

 3. Okra is ook een goede bron van calcium, mangaan, ijzer, koper en vitamine K.

Andere voordelen voor de gezondheid

 1. Okra is rijk aan beschermende stoffen die antioxidanten worden genoemd, waaronder myricetin.

 2. Volgens het National Center for Complementary and Integrative Health in de VS kunnen antioxidanten oxidatieve stress verminderen, een proces dat cellen in het lichaam beschadigt.

 3. Oxidatieve stress speelt een rol bij de ontwikkeling van diabetes, evenals ziekten zoals:

 4. Bovendien kunnen okra-zaden vermoeidheid verminderen. Een studie uit 2015, gepubliceerd in Nutrients, ontdekte dat stoffen die polyfenolen en flavonoïden worden genoemd en die in de zaden aanwezig zijn, vermoeidheid kunnen verminderen.

 5. De American Diabetes Association neemt okra op in hun lijst met niet-zetmeelrijke groenten die geschikt zijn voor mensen met diabetes. Ze raden het echter niet specifiek aan om de bloedglucose te verlagen.

Oké groeien en koken

 1. Okra groeit goed in bodemtemperaturen boven 65 graden Celsius en kan de zomerse hitte verdragen.

 2. Volgens de Almanac van de oude boer is de okra klaar om ongeveer 2 maanden na het planten geoogst te worden.

 3. De planten worden minstens 2-3 voet lang en ze hebben ruimte nodig om te groeien. Mogelijk moeten ze ook worden uitgezet.

 4. Okra is veilig om rauw of gekookt te eten, en veel mensen genieten ervan:

 5. Sommige mensen waarderen de consistentie die okra bijvoorbeeld aan soep kan toevoegen, maar anderen houden niet van de viscositeit.

 6. Om de viscositeit van okra te verminderen, kan een persoon proberen:

 7. Hier zijn enkele ideeën voor recepten:

 8. Verschillende op okra gebaseerde producten zijn online te koop, maar mensen moeten contact opnemen met een arts voordat ze ze gebruiken als behandelingsoptie voor diabetes of een andere gezondheidstoestand. [! 4662 => 1140 = 10!

 9. Huang, C. N., Wang, C. J., Lin, C. L., Lin, H. T., Peng, C. H. (2017, 7 december). De nutraceutische voordelen van subfracties van Abelmoschus esculentus bij de behandeling van diabetes mellitus type 2 [!Samenvatting

 10. Khosrozadeh, M., Heydari, N., Abootalebi, M. (2016, mei). Het effect van Abelmoschus esculentus op de bloedglucosespiegel bij diabetes mellitus [!Abstract

 11. Li, Y., Ding, Y. (2012, december). Minireview: Therapeutisch potentieel van myricetin bij diabetes mellitus [!Abstract

 12. Xia, F., Zhong, Y., Li, M., Chang, Q., Liao, Y., Liu, X., Pan, R. (2015, 26 oktober) . Antioxiderende en anti-vermoeidheidsbestanddelen van okra [!Abstract

 13. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 14. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407