Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is popcorn een gezond tussendoortje?

Is popcorn een gezond tussendoortje?

 1. Popcorn is een soort maïskorrel die, wanneer mensen het verwarmen, opduikt om licht en luchtig te worden. Popcorn bevat veel voedingsstoffen en vitamines als mensen het op de juiste manier maken.

 2. In dit artikel bekijken we hoe popcorn een gezond tussendoortje kan zijn, de voedingswaarden en voordelen ervan, en welke soorten het gezondst zijn. We kijken ook hoe mensen thuis hun eigen gezonde, met lucht gepofte popcorn kunnen maken.

Is popcorn gezond?

 1. Popcorn kan gezond zijn wanneer fabrikanten of particulieren het op de beste manier bereiden.

 2. Popcorn is volkoren, een groep voedingsmiddelen die de gezondheid van het hart helpt verbeteren. Het heeft de volgende voedingsvoordelen:

 3. Met lucht gepofte popcorn zonder olie biedt de beste gezondheidsvoordelen. Mensen kunnen popcorn in de lucht poppen door popcornpitten in een popcornmaker of op een kookplaat te verwarmen.

 4. Veel mensen zullen meer gewend zijn om popcorn in de bioscoop te eten met toppings of smaakstoffen. Deze toegevoegde extra's hebben meestal weinig voedingswaarde. Magnetronpopcorn kan ook additieven bevatten en de zakken kunnen verontreinigingen bevatten.

 5. Premade-popcorn bevat vaak een hoog zoutgehalte of natriumgehalte. Te veel natrium eten kan hoge bloeddruk veroorzaken en leiden tot andere gezondheidscomplicaties. Sommige merken bevatten ook veel suiker.

 6. Deze toegevoegde ingrediënten betekenen dat, hoewel popcorn veel gezondheidskenmerken heeft, mensen specifieke soorten moeten kiezen en het opnemen als onderdeel van een gezond dieet. Het eten van gezoete of gezouten popcorn als traktatie doet echter van tijd tot tijd meestal geen kwaad.

 7. Hieronder bespreken we de gunstige voedingskwaliteiten die popcorn kan bieden.

Volkoren voordelen

 1. Popcorn is een volkoren, die verwijst naar een groep zaden die afkomstig zijn van gewassen zoals gerst, gierst, haver, rijst en tarwe.

 2. In tegenstelling tot geraffineerde granen die fabrikanten hebben verwerkt om de zemelen en kiemen te verwijderen, omvatten hele granen het hele korrelzaad, ook wel de kernel genoemd. Dit betekent dat volle granen voedingsvezels, eiwitten, vitamines, mineralen en nuttige vetten bevatten.

 3. Andere voorbeelden van voedsel gemaakt van volle granen zijn bruine rijst, volkorenbrood en havermout.

Vezelbron

 1. Als volkoren bevat popcorn veel vezels, wat goed is voor de spijsvertering en het bevorderen van regelmatige stoelgang.

 2. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) bevat een portie van 3 kopjes of 24 gram (g) met lucht gepofte popcorn 3,5 g vezels. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor de gemiddelde persoon in de VS is meer dan 25 g per dag, en de meeste mensen bereiken deze niveaus niet.

 3. Meer informatie over dagelijkse vezelaanbevelingen hier.

Eiwitbron

 1. Popcorn bevat ook eiwit, met een typische portie die iets meer dan 3 g van de 50 g dagelijkse waarde bevat.

 2. Het lichaam heeft eiwitten nodig voor veel processen, van bloedstolling en vochtbalans tot immuunrespons en visie. Elke cel in het lichaam bevat eiwitten en het speelt een belangrijke rol bij het bouwen en repareren van cellen en lichaamsweefsels.

Vitaminen en mineralen

 1. Ongezouten, aan de lucht gepofte popcorn bevat veel vitamines en mineralen, waaronder calcium, kalium, vitamine A en vitamine K.

Nutrition

 1. Volgens de USDA zijn de voedingswaarden van met lucht gepofte, ongezouten popcorn, in gram (g), milligram (mg) en microgram (mcg) als volgt:

Kunnen mensen popcorn gebruiken om af te vallen?

 1. Popcorn zonder smaak, bevat weinig calorieën, vet en suiker en veel vezels. Dit betekent dat wanneer iemand het eet als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet, popcorn hem kan helpen af ​​te vallen.

 2. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), is de beste manier voor de meeste mensen om gewicht te verliezen door gezonde levensstijlveranderingen aan te brengen.

 3. Deze omvatten gezonde eetgewoonten, regelmatige lichamelijke activiteit en een evenwicht tussen het aantal verbruikte calorieën en de calorieën die het lichaam verbrandt.

 4. Fruit, groenten en volle granen, inclusief popcorn, zijn een essentieel onderdeel van een gezond dieet. Voedingsmiddelen die weinig verzadigd vet, transvetten, cholesterol en toegevoegde suikers bevatten, inclusief popcorn, zijn ook goede keuzes.

 5. De CDC beveelt echter aan dat mensen hun zoutinname beperken. Popcorn kan veel zout bevatten, dus controleer de voedingsetiketten op de verpakking om erachter te komen hoeveel zout of natrium elk product bevat.

 6. Gezond eten moet gaan over balanceren in plaats van beperken welke voedingsmiddelen mensen eten. Dit betekent dat een redelijke hoeveelheid gezouten of gezoete popcorn als een incidentele traktatie geen kwaad kan.

Wat zijn de gezondste types?

 1. De gezonde eigenschappen van popcorn variëren, afhankelijk van het type:

 2. Luchtgeknald, ongezouten en ongezoet is de gezondste soort popcorn en bevat per portie:

 3. Een portie met olie gepofte, ongezouten en ongezoete zelfgemaakte popcorn bevat:

 4. Een portie met karamel gecoate pindapopcorn bevat:

 5. Vet en suiker in karamelpopcorn kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van het merk. Magnetron popcorns variëren ook per type en merk. Mensen kunnen het productetiket raadplegen voor de voedingswaarde-informatie die ze nodig hebben om een ​​gezonde keuze te maken.

Hoe maak je thuis popcorn met popping

 1. Luchtpoppen betekent het verhitten van de harde popcornzaden, of korrels, in hete lucht totdat ze barsten en popcorn worden.

 2. Mensen kunnen olie of boter toevoegen als smaakstof, maar de popcorn heeft geen olie nodig om te knallen. Als iemand olie wil toevoegen, kunnen ze een versie gebruiken die gezonde meervoudig onverzadigde vetten bevat, zoals avocado-olie.

 3. Om thuis verse, luchtige popcorn te maken, heeft een persoon nodig:

 4. Gebruik het volgende recept om de popcornpitten in de lucht te laten knappen:

 5. Vind het recept hier.

 6. Mensen kunnen niet-gepopte popcornpitten kopen in supermarkten of online winkels.

 7. Als iemand liever de kookplaatmethode niet gebruikt, kan hij kiezen tussen een reeks popcornmakers online.

Is popcorn gezond voor mensen met diabetes?

 1. Luchtgekoelde, ongezoete, ongezouten popcorn bevat ongeveer 78 procent koolhydraten. Dit betekent dat het alleen gezond is voor mensen met diabetes als ze het met mate eten.

 2. Mensen met diabetes hebben moeite om voldoende of gevoelig genoeg te zijn voor insuline, een hormoon dat de hoeveelheid suiker in het bloed regelt.

 3. Omdat koolhydraten in suikers worden afgebroken zodra ze in het lichaam zijn, monitoren mensen met diabetes hoeveel koolhydraten ze eten om complicaties te voorkomen. De koolhydraatdoelen per dag en per maaltijd variëren, afhankelijk van vele factoren. Het is het beste voor mensen met diabetes om samen met hun zorgteam het juiste bedrag voor hen te bepalen.

 4. De American Dietetic Association definieert 1 portie als ongeveer 15 g koolhydraten, wat gelijk is aan 3 kopjes met lucht gepofte popcorn. Zodra een persoon zijn specifieke koolhydraatdoel per maaltijd en per dag kent, kan deze definitie hem helpen te bepalen of popcorn in een maaltijd of in zijn dag past.

Samenvatting

 1. Afhankelijk van de bereiding kan popcorn een gezond tussendoortje zijn. Popcorn, ongezoet en ongezouten bevatten veel vezels, vitamines en mineralen die het lichaam nodig heeft.

 2. Door de etiketten van voedingsmiddelen te controleren voordat u ze koopt en ingrediënten thuis te bereiden, kunnen mensen gezondere voedingskeuzes maken.

 3. Artikel laatst herzien vóór do 21 maart 2019. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding / Dieet te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 4. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 5. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407