Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is tijdgebonden eten effectief voor gewichtsverlies?

Is tijdgebonden eten effectief voor gewichtsverlies?

 1. Een persoon met een dieet met beperkte tijd eet alleen tijdens specifieke uren van de dag. Buiten deze periode zullen ze vasten.

 2. In dit artikel bekijken we wat tijdgebonden eten is, of het werkt of niet, en welk effect het heeft op spiergroei. We geven ook tips voor beginners om aan de slag te gaan met dit dieetplan.

Wat is tijdgebonden eten?

 1. Tijdgebonden eten betekent dat een persoon al zijn maaltijden en snacks elke dag binnen een bepaald tijdvenster eet. Dit tijdsbestek kan variëren afhankelijk van de voorkeur van de persoon en het plan dat hij kiest te volgen. Meestal varieert het eetvenster in tijdgebonden programma's echter van 6-12 uur per dag.

 2. Buiten deze periode verbruikt een persoon geen calorieën. Ze moeten echter water of geen calorieën drinken om gehydrateerd te blijven. In sommige tijdgebonden dieetplannen kunnen mensen ook ongezoete koffie of thee zonder room consumeren.

 3. Tijdgebonden eten is een soort intermitterend vasten. Intermitterend vasten verwijst naar elk dieet dat wisselt tussen periodes van het beperken van calorieën en normaal eten.

 4. Hoewel eten met beperkte tijd niet voor iedereen werkt, kunnen degenen die de goedkeuring van hun arts hebben, het nuttig vinden. Sommige recente studies hebben aangetoond dat het gewichtsverlies kan helpen en het risico op metabole ziekten, zoals diabetes, kan verlagen.

 5. Tijdgebonden eten kan iemand helpen zijn voedselinname te beperken zonder calorieën te tellen. Het kan ook een gezonde manier zijn om veelvoorkomende valkuilen in het dieet te voorkomen, zoals 's avonds laat snacken. Mensen met diabetes of andere gezondheidsproblemen moeten echter contact opnemen met hun arts voordat ze dit soort dieet proberen.

Werkt tijdgebonden eten?

 1. Geen enkel dieetplan werkt voor iedereen. Hoewel sommige mensen waarschijnlijk succes hebben met tijdgebonden eten, kunnen anderen er misschien niet van profiteren. Het is het beste om met een arts te praten voordat u tijdgebonden eten of een ander dieet probeert.

 2. Veel van de onderzoeken naar tijdgebonden eten waren klein of hadden eerder betrekking op dieren dan op mensen, dus grote studies op mensen zijn nog steeds nodig. Uit recent onderzoek blijkt echter dat tijdgebonden eten mogelijk kan leiden tot gewichtsverlies en verbetering van de gezondheid:

 3. Hoewel deze studies suggereren dat tijdgebonden eten potentieel heeft, toont niet alle onderzoek een voordeel aan.

 4. Een beoordeling uit 2017 concludeerde dat intermitterende caloriebeperking, inclusief tijdgebonden voeding, geen significant voordeel biedt ten opzichte van het beperken van calorie-inname elke dag.

Spier krijgen en tijdgebonden eten

 1. Onderzoek heeft aangetoond dat tijdgebonden eten goed kan werken naast inspanningen om spieren op te bouwen.

 2. Eén studie onderzocht tijdgebonden eten bij jonge mannen die gedurende 8 weken een vast weerstandstrainingprogramma volgden. De mannen beperkten hun eetvenster tot 4 uur op de 4 niet-trainingsdagen per week.

 3. De auteurs concludeerden dat deelnemers die het tijdgebonden eetplan volgden, hun calorie-inname verminderden zonder kracht te verliezen. Tijdgebonden eten resulteerde echter niet in een vermindering van lichaamsgewicht of lichaamsvet in vergelijking met een standaarddieet.

 4. Een andere studie plaatste door weerstand getrainde mannen in een tijdgebonden eetgroep of een normale dieetgroep. Degenen in de tijdgebonden eetgroep aten gedurende 8 weken elke dag 100 procent van hun caloriebehoefte gedurende een venster van 8 uur. Het tijdgebonden eten leidde tot een afname van lichaamsvet zonder vermindering van spiermassa.

Beginnershandleiding voor eten met beperkte tijd

 1. Een van de belangrijkste voordelen van tijdgebonden eten is dat het geen speciale voeding of apparatuur vereist. Na het verkrijgen van de goedkeuring van een arts, kan een persoon onmiddellijk beginnen met een tijdsgebonden eetplan.

 2. Zoals bij elk dieet, kunnen enige gedachte en planning de kans op succes vergroten. De volgende tips kunnen helpen om tijdgebonden eten veiliger en effectiever te maken:

Geleidelijk beginnen

 1. Begin met een kortere vastenperiode en verhoog deze geleidelijk met de tijd. Begin bijvoorbeeld met een vastenperiode van 22:00 uur. tot 6.30 uur. Verhoog dit dan om de 3 dagen met 30 minuten om de gewenste vastenperiode te bereiken.

 2. Studies hebben gesuggereerd dat het onwaarschijnlijk is dat het beperken van de voedertijd tot minder dan 6 uur extra voordelen biedt ten opzichte van langere voedertijd.

Trainen zonder het te overdrijven

 1. Het is verleidelijk om naast een dieet een krachtig trainingsplan te starten voor snellere resultaten. Met tijdgebonden eten kan dit de vastenperiode echter moeilijker maken.

 2. Mensen willen misschien hun bestaande trainingsprogramma hetzelfde houden totdat hun lichaam zich aanpast aan het nieuwe eetplan. Dit kan helpen om extra honger door extra trainingen te voorkomen, wat kan leiden tot een burn-out of uitval van het dieet.

Focus op eiwitten en vezels

 1. Honger kan moeilijk zijn voor mensen die meerdere uren per dag geen vasten hebben. Het kiezen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels en eiwitten tijdens het eetvenster kan dit helpen bestrijden. Deze voedingsstoffen helpen een persoon zich vol te voelen en kunnen een bloedsuikercrash of hunkering naar voedsel voorkomen.

 2. Eet bijvoorbeeld volkorenbrood en pasta in plaats van witte of geraffineerde granen. Kies een snack met eiwitten in de vorm van mager vlees, ei, tofu of noten.

U hoeft zich geen zorgen te maken over tegenslagen

 1. Het is normaal om dagen te hebben waarin eten met beperkte tijd niet werkt. Bijvoorbeeld, een avondje uit met vrienden, een speciale gelegenheid of een dieetstoring kan ertoe leiden dat mensen buiten hun vaste eetvenster eten.

 2. Dit betekent echter niet dat ze moeten stoppen.

 3. Het is het beste om tegenslagen te zien als een kans om weer op het goede spoor te komen. De volgende dag kunnen mensen het tijdgebonden eetplan hervatten en doorgaan naar hun doel.

Outlook

 1. Voor de meeste mensen is eten in de tijd waarschijnlijk geen wondermiddel om af te vallen. Studies hebben echter aangetoond dat het voordelen voor de gezondheid kan bieden zonder een hoog risico op bijwerkingen. Het zou voor veel mensen een eenvoudige manier kunnen zijn om hun calorie-inname te verminderen zonder ingewikkelde of strikte dieetregels.

 1. Welke mensen, situaties of medische aandoeningen kunnen een tijdslimiet voor een eetdieet bevatten en waarom?

:

 1. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 2. Tijdgebonden voeding lijkt gunstig voor de meeste mensen die geen acute ziekte ervaren of medicijnen gebruiken om de bloedsuikerspiegel te verlagen, bijvoorbeeld voor diabetes type 2.

 3. Adolescenten, jongvolwassenen of mensen van middelbare leeftijd kunnen allemaal baat hebben bij tijdgebonden eten als ze slechts licht of matig fysiek actief zijn en geïnteresseerd zijn in:

 4. Deze mensen zullen het meest waarschijnlijk voordelen ondervinden met minimale nadelen.

 5. Tijdgebonden voeding kan ook gunstig zijn voor degenen die niet succesvol zijn met de dagelijkse caloriebeperking, omdat sommige onderzoeksresultaten aangeven dat beide soorten dieet vergelijkbare resultaten opleveren.

 6. Artikel voor het laatst beoordeeld op wo 4 juli 2018.Bezoek onze categorie Obesitas / Gewichtsverlies / Fitness voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Obesitas / Gewichtsverlies / Fitness. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 7. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407