Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan appelazijn helpen bij artritis?

Kan appelazijn helpen bij artritis?

 1. Artritis is een ontstekingsaandoening die pijn en zwelling in de gewrichten veroorzaakt, die de mobiliteit kan beperken en de gewrichten kan beschadigen.

 2. Artritis artritis is meestal effectief, hoewel sommige mensen ook naar alternatieve behandelingen kijken om hun symptomen te verlichten, waaronder appelazijn.

 3. Appelazijn is een traditioneel huismiddeltje dat sommige mensen gebruiken om verschillende aandoeningen te behandelen, van misselijkheid tot huidaandoeningen. Maar werkt het voor artritis en is het veilig?

Kan appelazijn helpen bij artritis?

 1. Sommige mensen vinden dat het drinken van een kleine hoeveelheid verdunde appelazijn kan helpen bij de symptomen van artritis.

 2. Er is echter onvoldoende bewijs om te suggereren dat het werkt, en de Arthritis Foundation heeft appelcider op hun lijst van voedselmythes over artritis opgenomen.

 3. Ondanks het gebrek aan wetenschappelijk bewijs, bekijken we enkele manieren waarop appelazijn kan werken voor symptomen van artritis.

Ontsteking

 1. Ontsteking in de gewrichten is de primaire oorzaak van pijn, zwelling en soms permanente gewrichtsschade bij reumatoïde artritis (RA). Andere vormen van artritis omvatten veel lagere ontstekingsniveaus, waaronder artrose (OA).

 2. Veel mensen gebruiken standaard ontstekingsremmende medicijnen, zoals niet-steroïde ontstekingsremmers (NSAID's), om ontstekingen te beheersen. Sommige mensen nemen ook specifieke ontstekingsremmende voedingsmiddelen op in hun dieet om hun symptomen te beheersen.

 3. Voorstanders van appelazijn geloven echter dat het ontstekingsremmende eigenschappen bevat die kunnen helpen bij symptomen van artritis, waaronder pijn en zwelling, op dezelfde manier als medicatie dat doet.

 4. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat appelazijn een effectief ontstekingsremmend middel bij mensen is, of dat het kan helpen bij de behandeling van artritis symptomen. Dit betekent dat het moeilijk is om te weten welke effecten het heeft.

Pectine

 1. Appelazijn bevat ook pectine. Sommige mensen denken dat pectine specifieke gifstoffen kan absorberen die zich hebben opgebouwd en hebben bijgedragen aan hun symptomen.

 2. Volgens de Arthritis Foundation is er echter geen onderzoek dat aantoont of pectine al dan niet kan helpen bij artritispijn.

Appelazijn en gewichtsverlies

 1. Mensen met artritis kunnen verlichting van hun symptomen vinden door een gezond gewicht te behouden, omdat dit de druk op hun gewrichten vermindert.

 2. Appelazijn kan mensen met artritis helpen af ​​te vallen.

 3. Sommige onderzoeken hebben gesuggereerd dat azijn, waaronder appelazijn, kan helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en bij te dragen aan gewichtsverlies. De studie toonde echter gemengde resultaten en verder onderzoek is nodig.

Is het veilig om appelazijn te drinken?

 1. Hoewel de voordelen van appelazijn in dit stadium onduidelijk zijn, is het relatief veilig om te drinken. Het is echter erg zuur, dus het is belangrijk om het eerst te verdunnen.

 2. Appelazijn kan een wisselwerking hebben met bepaalde soorten medicatie, zoals diabetesmedicatie.

 3. Voor veel mensen die appelazijn gebruiken, is het risico op bijwerkingen laag, maar bijwerkingen kunnen zijn:

Andere huismiddeltjes tegen artritis

 1. Veel mensen vinden dat regelmatige lichaamsbeweging, die de gewrichten actief houdt en de gewrichtsflexibiliteit verbetert, uiteenlopende gevolgen kan hebben voor hun symptomen van artritis.

 2. Mensen met ontstekingsartritis kunnen ook baat hebben bij het volgen van een ontstekingsremmend dieet.

 3. Naast deze veranderingen in levensstijl kunnen mensen alternatieve huismiddeltjes proberen. Sommige van deze huismiddeltjes voor artritis worden ondersteund met meer bewijs dan appelazijn. Waaronder:

Kersen

 1. Kersen bevatten een reeks antioxidanten die nuttig kunnen zijn voor het beheersen van ontstekingen bij artritis.

 2. In een kleinschalig onderzoek uit 2012 kregen 20 vrouwen met inflammatoire artrose scherp kersensap of een placebo-kersendrankje om gedurende 21 dagen tweemaal daags te consumeren. De onderzoekers ontdekten dat de vrouwen die het scherpe kersensap dronken het niveau van een van de markers die op ontsteking wijzen, aanzienlijk hadden verlaagd.

 3. Uit een onderzoek uit 2013 bleek ook dat het dagelijks 6 weken drinken van kersensap elke dag de symptomen van artrose verbeterde. Er was echter geen significant verschil tussen de kersentaartgroep en de placebogroep.

Yoga

 1. Een ander natuurlijk alternatief voor appelazijn is yoga.

 2. Een studie gepubliceerd in 2013 vergeleek de impact van een yoga-interventie van 6 weken bij vrouwen met RA. Ze ontdekten dat yoga een aantal voordelen had, waaronder het verminderen van pijn en vermoeidheid, terwijl de kwaliteit van leven werd verbeterd. [! 109.694 => 1130 = 10!

 1. Sommige mensen vinden dat appelazijn hun symptomen van artritis verbetert, hoewel er momenteel geen onderzoek is om het gebruik ervan te ondersteunen.

 2. Er zijn enkele bevindingen die suggereren dat scherp kersensap een goed alternatief kan zijn voor appelazijn, maar verder onderzoek is nodig om dit te bevestigen.

 3. Een reeks andere natuurlijke benaderingen, zoals yoga, kan ook voordelen hebben voor mensen met artritis.

 4. Hoewel verdunde appelazijn relatief veilig is om te consumeren, moeten mensen met bepaalde aandoeningen, zoals diabetes, met hun arts praten voordat ze appelazijn drinken.

 5. Artikel laatst herzien vóór vr 14 september 2018. Bezoek onze categoriepagina voor reumatoïde artritis voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over reumatoïde artritis. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Gopal, J., Anthonydhason, V., Muthu, M., Gansukh, E., Jung, S., Chul, S., Iyyakkannu, S. (2017, 11 december) . Authenticatie van de huisremedie van appelazijn beweert: antibacteriële, schimmelwerende, antivirale eigenschappen en cytotoxiciteit [!Samenvatting

 7. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 8. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407