Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan citroenwater helpen bij zure reflux?

Kan citroenwater helpen bij zure reflux?

 1. Zure reflux treedt op wanneer maagzuur in de voedselpijp stroomt. Deze veel voorkomende aandoening treft 60 miljoen Amerikanen per maand en 20 tot 30 procent van de mensen in de westerse wereld. Het kan een symptoom zijn van gastro-oesofageale refluxziekte (GERD).

 2. Veel mensen zijn geïnteresseerd in huismiddeltjes om de symptomen van zure reflux te verlichten. In dit artikel kijken we naar het bewijs voor citroenwater.

Verlicht citroenwater zure reflux?

 1. Zure terugvloeiing veroorzaakt ontsteking en irritatie in de slokdarmwand. Dit kan leiden tot een brandend gevoel dat bekend staat als brandend maagzuur, evenals oprispingen, oprispingen en misselijkheid.

 2. Volgens een beoordeling uit 2012 wordt citroensap in de oosterse en westerse praktijk gebruikt om spijsvertering en gastro-intestinale problemen, waaronder zure reflux, te helpen.

 3. Er is echter geen onderzoek dat suggereert dat het werkt. Vanwege de zuurgraad kan citroensap zure reflux zelfs verergeren.

 4. Sommige bronnen zeggen dat citroenwater een alkaliserend effect heeft, wat betekent dat het maagzuur kan neutraliseren, wat zure reflux kan verminderen. Dit wordt echter niet ondersteund door onderzoek.

 5. Citroensap is zuur, met een pH van 3, terwijl water een pH heeft van ongeveer 7, wat neutraal is. Dit betekent dat het noch zuur noch alkalisch is.

 6. Sommige mensen vinden misschien dat het drinken van een glas citroenwater hun reflux kan verbeteren. Voor anderen kan een zure vloeistof, zoals citroenwater, hun symptomen zelfs verergeren.

Hoe gebruikt u citroenwater voor zure reflux?

 1. Er is geen onderzoek dat suggereert dat citroenwater de symptomen van zure reflux zal verlichten. Als een persoon dit huismiddeltje nog steeds wil proberen, kunnen ze het volgende advies in overweging nemen:

Voordelen en risico's van het drinken van citroenwater

 1. Citroenwater heeft verschillende voordelen en een paar risico's om op te letten.

Voordelen

 1. Volgens sommige mensen kan citroenwater een aantal gezondheidsvoordelen hebben.

 2. Citroenwater bevat vitamine C, een antioxidant. Volgens de National Institutes of Health (NIH) helpt vitamine C het immuunsysteem te verbeteren, wat het lichaam helpt infecties te bestrijden. Vitamine C helpt het lichaam ook ijzer uit de voeding op te nemen.

 3. Mensen suggereren ook dat citroensap de nierfunctie, het uiterlijk van de huid kan verbeteren en zelfs het risico op kanker kan verminderen. Er is echter weinig bewijs van hoge kwaliteit om deze beweringen te ondersteunen.

Risico's

 1. Citroenwater is meestal veilig om te drinken. Er zijn echter enkele mogelijke bijwerkingen.

 2. Citroenwater kan de tanden en het glazuur beschadigen. Drinken door een rietje kan dergelijke schade voorkomen. Spoel uw mond na het drinken van citroenwater.

 3. Voor sommige mensen kan het citroensap zure reflux of GERD erger maken. Let altijd op de signalen van het lichaam en stop met het gebruik van een huismiddeltje als de symptomen erger worden.

Andere huismiddeltjes voor zure reflux

 1. Voor milde of matige zure terugvloeiing zijn sommige vrij verkrijgbare medicijnen of receptplichtige medicijnen beschikbaar, zoals antacida en protonpompremmers-PPI's. Praat met een arts voordat u nieuwe medicijnen inneemt.

 2. De volgende huismiddeltjes kunnen helpen om zure reflux te verminderen:

 3. Specifieke levensstijlveranderingen kunnen mensen ook helpen hun zure reflux te beheersen:

Takeaway

 1. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 2. Zure terugvloeiing is een ongemakkelijke aandoening die vaak leidt tot oprispingen en maagzuur.

 3. Citroenwater drinken is een potentieel nuttige remedie om de symptomen te verminderen. Drink het altijd verdund en let op de reactie van het lichaam.

 4. Sommige mensen melden dat het drinken van citroenwater hun symptomen van zure reflux na een maaltijd kan verminderen. Voor anderen kan citroenwater hun zure terugvloeiing verergeren.

 5. Er zijn weinig risico's verbonden aan het proberen van dit natuurlijke huismiddeltje, hoewel mensen misschien van tevoren met hun arts willen praten, vooral als ze al bestaande medische aandoeningen hebben die het spijsverteringsstelsel beïnvloeden.

 6. Voor degenen die citroenwater niet nuttig vinden, kunnen andere huismiddeltjes en levensstijlveranderingen helpen.

 7. Artikel laatst herzien vóór vr 24 augustus 2018.Bezoek onze Acid Reflux / GERD-categoriepagina voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Acid Reflux / te ontvangen / GERD. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 8. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407