Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan een lichaam op 50-jarige leeftijd weer in vorm komen?

10. Helpt de calorie-inname te verminderen

 1. Proberen weer in vorm te komen is op elke leeftijd frustrerend; maar het kan nog ontmoedigender zijn als je ouder bent en je afvraagt ​​of het zelfs mogelijk is. Wees gerust, fit worden na 50 is absoluut mogelijk. Het is misschien niet zo eenvoudig als toen je 20 was, maar de beloningen zullen net zo geweldig zijn - zo niet meer - in je latere jaren.

10. Helpt de calorie-inname te verminderen

 1. Om in vorm te komen op 50 is zowel cardiovasculaire oefening als krachttraining en een gezond dieet vereist.

Krijg de juiste mindset

 1. Het maakt niet uit of u twee of 20 jaar zittend bent, u bent nooit te oud om weer in vorm te komen. Als je extra gewicht te verliezen hebt en je spiertonus bent verloren, kan regelmatige oefening je helpen je fitnessdoelen te bereiken. De sleutel is om een ​​plan te maken en je eraan te houden.

 2. Zelfs als u gezondheidsproblemen, lichamelijke beperkingen of herstellende bent van een ziekte, kunt u sporten om uw conditie te verbeteren. Maar uw programma ziet er misschien een beetje anders uit. Gezond of niet, het is altijd een goed idee om contact op te nemen met uw arts over het hervatten van een trainingsprogramma. Ze kan u alles "duidelijk" geven of u helpen een programma te bedenken dat aan uw individuele behoeften voldoet.

Verlies extra gewicht

 1. Het eerste doel van een fitnessprogramma op elke leeftijd is overtollig vet af te voeren. Overgewicht of obesitas op middelbare leeftijd verhoogt uw risico op hart- en vaatziekten, diabetes, beroerte, hoge bloeddruk, bepaalde soorten kanker, nieraandoeningen en artrose. Volgens een onderzoek uit 2016 in Neurobiology of Aging kan het zelfs de leeftijd van je hersenen met tien jaar verhogen. [! 85170 => 1140 = 4!

Vernieuw uw dieet

 1. Uw dieet speelt de hoofdrol in hoe gemakkelijk u kunt aankomen of afvallen. Je kunt je activiteitsniveau verhogen, maar als je nog steeds te veel calorieën krijgt of ongezond voedsel eet, zul je niet afvallen. Dus kijk voordat je je gymschoenen aantrekt in je koelkast.

 2. Volgens de Harvard T.H. Chan School of Public Health, het gaat niet over het hebben van wilskracht of het beperken van bepaalde soorten voedsel - zoals koolhydraten - het gaat over de algehele kwaliteit van je dieet. Vetarme of koolhydraatarme diëten missen het punt en werken op de lange termijn niet beter dan alleen een dieet eten met verse, hoogwaardige voedingsmiddelen.

Kies het juiste voedsel

 1. Als je veel bewerkte voedingsmiddelen hebt gegeten die weinig eiwitten en vezels bevatten en veel vet en suiker bevatten, kun je na 50 eenvoudige aanpassingen in vers voedsel fit worden, dus veel makkelijker. Hoewel het doel is om uw totale calorie-inname onder uw calorieverbruik te verlagen, hoeft u waarschijnlijk niet rond te zitten met het tellen van calorieën. Zorg er wel voor dat uw dieet rijk is aan magere eiwitten en voedingsvezels.

 2. Deze twee voedingsstoffen zijn zeer verzadigend en beïnvloeden de eetlust, zodat u zich tevreden kunt voelen zonder te veel te eten. Uit een onderzoek uit 2018 in het tijdschrift Nutrition bleek zelfs dat wanneer volwassenen hun inname van eiwitten en vezels verhoogden, ze vet konden verliezen, zelfs zonder calorieën te beperken. Stel een doel om elke dag minstens 35 gram vezels uit groenten, fruit en volle granen te halen en 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht uit mager vlees, vis, bonen, eieren en tofu.

 3. Door meer gezond voedsel in uw dieet op te nemen, kunt u op natuurlijke wijze de minder gezonde aflaten verdrijven die gewichtstoename veroorzaken. Deze omvatten snoep en suikerhoudende dranken, gefrituurd voedsel, fastfood, verwerkt voedsel en geraffineerde granen in wit brood, pasta en rijst. Beperk deze voedingsmiddelen zoveel mogelijk.

Actiever worden

 1. Regelmatige lichamelijke activiteit is cruciaal om fit te worden na 50. Oefening helpt u calorieën en vet te verbranden en helpt u bij het opbouwen van spiermassa. Health.gov's richtlijnen voor lichaamsbeweging voor Amerikanen zeggen dat volwassenen die regelmatig sporten hun risico op chronische ziekten verminderen, hun slaap en emotioneel welzijn verbeteren en hun cognitieve functie versterken.

 2. Wanneer u fysiek actief bent, wordt het uitvoeren van dagelijkse taken eenvoudiger en hebt u meer energie om uw fitnessdoelen te bereiken. Bovendien bleek uit een onderzoek uit 2019 in het International Journal of Obesity dat wanneer mensen fysiek actiever waren, ze van nature gezondere voedselkeuzes maakten en beter in staat waren hun voedselinname te reguleren.

Krijg voldoende aerobe oefening

 1. De richtlijnen voor lichaamsbeweging voor Amerikanen beveelt aan dat alle volwassenen elke week minimaal 150 minuten cardiovasculaire oefeningen met matige intensiteit krijgen. Matige intensieve activiteiten omvatten stevig wandelen, recreatief zwemmen, fietsen met een tempo van minder dan 10 mijl per uur op vlak terrein, dubbel tennis spelen en actieve vormen van yoga doen zoals power of vinyasa yoga.

 2. Als u ervoor kiest, kunt u de helft van de tijd intensievere cardio-oefeningen doen en dezelfde voordelen krijgen. Intensieve activiteiten zijn joggen of hardlopen, baantjes trekken, sneller fietsen dan 10 mijl per uur, touwtje springen en bergop wandelen.

 3. Om nog meer voordelen te behalen, verhoogt u uw cardio-activiteit geleidelijk tot minimaal 300 minuten activiteit van matige intensiteit of 150 minuten krachtige activiteit per week. Door de hoeveelheid en intensiteit van uw oefening te blijven verhogen, kunt u meer vet verbranden en sneller fitter worden.

Opnieuw spiermassa

 1. Spierverlies is een natuurlijk onderdeel van veroudering. Volgens Harvard Health Publishing verliezen mensen elk decennium na hun dertigste 3 tot 5 procent van hun spiermassa. Daarom is het zo belangrijk om gedurende je hele leven te blijven trainen.

 2. Door spiermassa te winnen, kunt u ook uw gewicht onder controle houden. Spiermassa is metabolisch actief, wat betekent dat uw lichaam calorieën moet verbranden voor energie om nieuwe spiermassa op te bouwen en bestaande spiermassa te behouden. Volgens Paige Kinucan en Dr. Len Kravitz zijn spieren goed voor maar liefst 20 procent van het totale dagelijkse energieverbruik van een volwassene. Het hebben van meer spiermassa is vooral nuttig om de leeftijdsgebonden vertraging van het metabolisme te bestrijden.

 3. In de richtlijnen voor lichaamsbeweging voor Amerikanen wordt aanbevolen dat volwassenen twee keer per week alle grote spiergroepen trainen. Of je nu lichaamsgewichtoefeningen doet of naar de sportschool gaat om gewichten op te heffen, doe minstens één oefening voor je armen, schouders, rug, borst, buikspieren, bilspieren, dijen en kuiten. Doe voldoende herhalingen of til voldoende gewicht op om de spieren te vermoeien. Begin langzaam en bouw geleidelijk de intensiteit op naarmate je sterker wordt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407