Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan een warme toddy helpen bij een verkoudheid?

Kan een warme toddy helpen bij een verkoudheid?

 1. Een warme toddy is een mengsel van heet water, honing, citroen en whisky. Sommige van deze ingrediënten kunnen gunstige effecten hebben, maar onderzoek heeft niet specifiek gekeken naar de effectiviteit van warme buikjes bij de symptomen van een verkoudheid.

 2. Dit artikel behandelt of een warme toddy al dan niet kan helpen bij een verkoudheid, hoe er een te maken en alternatieve drankjes die kunnen helpen de symptomen te verlichten.

Kan een warme toddy helpen?

 1. Er is momenteel geen remedie voor de verkoudheid. Mensen kunnen hun symptomen echter meestal onder controle houden met thuisbehandelingen en zonder recept verkrijgbare medicijnen.

 2. Honing heeft ontstekingsremmende eigenschappen en citroen bevat krachtige antioxidanten. Desondanks heeft geen enkel onderzoek hot toddies in verband gebracht met het verlichten van een verkoudheid.

 3. Veel mensen geloven dat het drinken van een warme toddy de symptomen van een verkoudheid kan verlichten, waaronder:

 4. Warme dranken behoren tot de meest voorkomende huismiddeltjes tegen verkoudheid en griep. Een studie uit 2008 meldde dat het drinken van een warme fruitdrank keelpijn, kilte en vermoeidheid verminderde in vergelijking met het drinken van een drank op kamertemperatuur bij 30 mensen met verkoudheid of griep.

Effecten van elk ingrediënt

 1. De afzonderlijke ingrediënten in een warme toddy kunnen gunstige effecten hebben die de symptomen van een verkoudheid kunnen verbeteren. Veel mensen maken hete toddies met citroen, honing, gember en whisky.

Lemon

 1. Citroen is rijk aan vitamine C, een antioxidant die nuttig kan zijn voor de behandeling van verkoudheid. Een systematische review uit 2013 suggereerde dat regelmatige doses vitamine C de duur en ernst van een verkoudheid kunnen verminderen. Uit het onderzoek bleek echter ook dat vitamine C in de eerste plaats het risico op verkoudheid verminderde.

 2. Citroen is ook een actief ingrediënt in verschillende keelpijnmedicijnen. Een zere keel is een veel voorkomend symptoom van een verkoudheid.

 3. Er is momenteel echter weinig wetenschappelijk bewijs dat suggereert dat citroen een zere keel kan behandelen.

Honey

 1. Honing heeft een lange geschiedenis in de geneeskunde, met name voor de behandeling van verkoudheidssymptomen zoals keelpijn.

 2. Er is een redelijke hoeveelheid aanwijzingen dat het nemen van een dosis honing voor het slapengaan verkoudheidssymptomen kan verminderen bij kinderen ouder dan 1 jaar. Dit omvat het verminderen van hoesten en het verbeteren van de kwaliteit van de slaap.

 3. Er is echter weinig bewijs beschikbaar voor deze effecten bij volwassenen.

Ginger

 1. Sommige mensen voegen andere kruiden, zoals gember, toe aan een warme toddy. Gember is kruid met een breed scala aan toepassingen in de traditionele geneeskunde.

 2. Gember heeft bepaalde eigenschappen die nuttig kunnen zijn bij de behandeling van keelpijn. Gember heeft bijvoorbeeld ontstekingsremmende effecten, die kunnen helpen bij het verlichten van een zere keel.

 3. Er is echter geen bewijs voor de effectiviteit van gember zelf voor de behandeling van keelpijn.

 4. Dat gezegd hebbende, er zijn aanwijzingen dat gember nuttig kan zijn bij de behandeling van misselijkheid en braken. Deze symptomen kunnen bij sommige verkoudheden voorkomen, maar dit komt minder vaak voor.

Whiskey

 1. Hoewel sommige ingrediënten van een hot toddy daarom de symptomen van een verkoudheid op zichzelf kunnen verbeteren, is het onduidelijk of de combinatie in een hot toddy koude symptomen zou verminderen.

 2. Het is mogelijk dat het whisky-element sommige van deze effecten tegengaat of negatieve effecten veroorzaakt. Alcohol kan uitdroging en een verminderde werking van het immuunsysteem veroorzaken, wat verkoudheidssymptomen kan verergeren.

 3. Alcohol kan ook interageren met populaire verkoudheids- en griepmedicatie, dus een persoon moet voorzichtig zijn bij het mengen van alcohol en medicatie.

Hoe maak je een hete toddy

 1. Er zijn veel soorten hot toddy en verschillende manieren om het te maken. Een klassieke hot toddy omvat:

 2. Kook water in een ketel of steelpan om een ​​warme toddy te maken. Meng 25-50 ml whisky met 3 theelepels honing en een scheutje citroensap in een hittebestendige bak.

 3. Voeg het kokende water toe en meng alle ingrediënten samen. Garneer ten slotte met een stuk citroen en een kaneelstokje.

 4. Om een ​​niet-alcoholische versie te maken, ruilt u de whisky voor thee. Dit kan zwart, groen of elk type fruitthee zijn.

Alternatieven

 1. Veel vergelijkbare alternatieven voor een warme toddy kunnen de symptomen van een verkoudheid helpen verminderen. Deze kunnen omvatten:

Samenvatting

 1. Hoewel er geen remedies zijn voor verkoudheid, kunnen mensen sommige symptomen behandelen. Een warme toddy bevat verschillende ingrediënten die koude symptomen, zoals citroen, honing en warm water, kunnen verminderen.

 2. Het toevoegen van kruiden, zoals gember, aan een warme toddy kan ook voordelen hebben. Er zijn echter geen aanwijzingen dat alcohol kan helpen met de symptomen.

 3. Artsen adviseren vaak dat mensen geen alcohol drinken als ze verkouden of griep hebben. Dit komt omdat het de werking van het immuunsysteem kan verminderen en de kou erger kan maken.

 4. Over het algemeen, hoewel sommige mensen deze remedie nuttig vinden, heeft onderzoek nog niet bevestigd of een hot toddy betrouwbaar kan helpen met de symptomen van een verkoudheid.

 5. Artikel laatst herzien vóór do 16 mei 2019. Bezoek onze pagina met griep / koude / SARS-categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over griep / Koud / SARS. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Sanu, A., Eccles, R. (2008). De effecten van een warme drank op de neusluchtstroom en symptomen van verkoudheid en griep [!Abstract

 7. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 8. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407