Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan het eten van eieren je helpen af ​​te vallen?

Kan het eten van eieren je helpen af ​​te vallen?

 1. Eieren zijn rijk aan eiwitten, bevatten weinig calorieën en kunnen de stofwisseling stimuleren.

 2. In dit artikel beschrijven we hoe u eieren kunt gebruiken om gewichtsverlies te ondersteunen, inclusief wanneer u ze eet en hoe u ze kunt bereiden.

Waarom zijn eieren goed voor gewichtsverlies?

 1. Eieren kunnen gewichtsverlies bevorderen om de volgende drie redenen:

1. Eieren zijn voedzaam en bevatten weinig calorieën

 1. Een groot hardgekookt ei bevat 78 calorieën en verschillende belangrijke voedingsstoffen, waaronder:

 2. De eenvoudigste manier om gewicht te verliezen is door de inname van calorieën te beteugelen en het toevoegen van eieren aan het dieet kan helpen.

 3. Een lunch of diner van twee hardgekookte eieren en een kop gemengde groenten bevat bijvoorbeeld slechts 274 calorieën.

 4. Het koken van eieren met olie of boter verhoogt het calorische en vetgehalte aanzienlijk. Een eetlepel olijfolie bevat bijvoorbeeld 119 calorieën.

2. Eieren zijn rijk aan eiwitten

 1. Eiwit helpt gewichtsverlies omdat het extreem vullend is, en eieren zijn een goede bron van eiwitten, met één groot ei dat ongeveer 6 gram (g) levert.

 2. De voedingsreferentie voor eiwit is 0,8 g per kilogram lichaamsgewicht.

 3. Dit betekent dat:

 4. Daarom vertegenwoordigen twee grote eieren meer dan 25% van de gemiddelde eiwitbehoefte van een sedentaire vrouw voor de dag, en meer dan 20% procent van de behoeften van een gemiddelde sedentaire man.

 5. Sommige onderzoeken wijzen uit dat het eten van een eiwitrijk ontbijt de verzadiging van een persoon verhoogt, wat het gevoel van volheid is. De bevindingen suggereren ook dat een eiwitrijk ontbijt leidt tot een vermindering van de calorie-inname gedurende de rest van de dag.

 6. Een studie uit 2012, gepubliceerd in het British Journal of Nutrition, suggereert dat eiwit uit de voeding helpt bij de behandeling van obesitas en metabool syndroom, deels omdat het mensen een voller gevoel geeft.

3. Eieren kunnen de stofwisseling stimuleren

 1. Het eten van een eiwitrijk dieet kan het metabolisme verbeteren door een proces dat het thermische effect van voedsel wordt genoemd.

 2. Het gebeurt omdat het lichaam extra calorieën moet gebruiken om voedingsstoffen in voedsel te verteren en te verwerken.

 3. Koolhydraten en vetten stimuleren ook de stofwisseling, maar in mindere mate dan eiwitten.

 4. Volgens de bevindingen van een onderzoek uit 2014:

 5. Daarom kan het eten van eieren en ander eiwitrijk voedsel mensen helpen meer calorieën te verbranden dan het eten van koolhydraten of vetten.

Wanneer eieren eten

 1. Eieren kunnen vooral nuttig zijn voor gewichtsverlies als een persoon ze eet voor het ontbijt.

 2. In 2005 vergeleken onderzoekers de effecten van het eten van een ontbijt op basis van eieren met een ontbijt op basis van bagels bij vrouwelijke deelnemers met overgewicht.

 3. Het aantal calorieën in beide ontbijten was gelijk, maar deelnemers die de eieren aten, consumeerden de rest van de dag aanzienlijk minder voedsel.

 4. Onderzoek uit 2010 rapporteerde hetzelfde effect bij volwassen mannen.

 5. In een onderzoek uit 2013 hadden volwassen mannelijke deelnemers die eieren aten voor het ontbijt kleinere lunches nodig en leken ze zich voller te voelen dan degenen die een koolhydraatrijk ontbijt aten.

 6. Controle van de calorie-inname is echter nog steeds belangrijk. Een studie uit 2008 meldde dat een op eieren gebaseerd ontbijt het gewichtsverlies bij deelnemers met overgewicht of obesitas verhoogde, maar alleen als onderdeel van een caloriebeperkt dieet.

Hoe eet je eieren om af te vallen

 1. De sleutel is om ze op te nemen in een gezond dieet.

 2. Het lijkt erop dat het eten van eieren bij het ontbijt de beste aanpak is, omdat dit het aantal calorieën dat een persoon de rest van de dag verbruikt, kan verminderen.

 3. Eieren zijn voedzaam en gemakkelijk te bereiden. Mensen hebben de neiging om ervan te genieten:

 4. Combineer ze met groenten bij het ontbijt voor een vezelrijke en vullende maaltijd, of voeg hardgekookte eieren toe aan een salade tijdens de lunch.

 5. Voor een stevig diner, top een quinoa salade en gebakken groenten met een gepocheerd ei.

Hoeveel eieren moet een persoon eten?

 1. Eerdere voedingsrichtlijnen hebben aanbevolen dat mensen hun ei-inname beperken tot zeven per week.

 2. Maar door gebrek aan wetenschappelijk bewijs zijn deze richtlijnen in 2015 gewijzigd.

 3. Recent onderzoek suggereert dat het eten van één ei per dag het risico op hartaandoeningen en beroertes kan verminderen. De onderzoekers volgden de effecten bij bijna een half miljoen volwassenen die in China woonden gedurende een periode van 9 jaar.

 4. Het is echter belangrijk op te merken dat de mensen in deze studie niet het standaard Amerikaanse dieet aten.

 5. Auteurs van een onderzoek uit 2018 meldden dat het eten van minstens 12 eieren per week gedurende 3 maanden de cardiovasculaire risicofactoren bij deelnemers met diabetes of prediabetes niet verhoogde.

 6. Het is belangrijk om te onthouden dat deze deelnemers een dieet volgden dat was ontworpen voor gewichtsverlies.

 7. Deze bevindingen suggereren dat het eten van een matig aantal eieren gezondheidsvoordelen kan bieden, zolang iemand de eieren in een uitgebalanceerd dieet opneemt.

 8. Eierdooiers bevatten echter veel cholesterol, dus de American Heart Association beveelt aan dat mensen met een risico op hartaandoeningen zich houden aan één of twee eiwitten per dag.

 9. Mensen moeten ook vermijden om dierlijk vet, zoals boter of spekvet, toe te voegen aan hun maaltijden op basis van eieren.

Samenvatting

 1. Vander Wal, J. S., Gupta, A., Khosla, P., Dhurandhar, N. V. (2008, oktober). Eierenontbijt verbetert het gewichtsverlies [!Abstract

 2. Westerterp-Plantenga, M. S., Lemmens, S. G., Westerterp, K. R. (2012, augustus). Dieeteiwit - zijn rol in verzadiging, energetica, gewichtsverlies en gezondheid [!Abstract

 3. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 4. Eieren zijn caloriearm voedsel dat rijk is aan eiwitten en andere voedingsstoffen. Het eten van eieren kan gewichtsverlies ondersteunen, vooral als een persoon ze opneemt in een caloriebeperkt dieet.

 5. Onderzoek suggereert dat eieren metabolische activiteit stimuleren en gevoelens van volheid vergroten. Het eten van een ontbijt op basis van eieren kan ervoor zorgen dat een persoon de hele dag geen extra calorieën verbruikt.

 6. Om gewichtsverlies te bevorderen, vermijd het bereiden van eieren door teveel vet toe te voegen, bijvoorbeeld uit boter of olie.

 7. Als een persoon een risico loopt op hart- en vaatziekten, moeten ze alleen het wit consumeren en hun cholesterolinname zorgvuldig controleren.

 8. Artikel laatst herzien door wo 3 oktober 2018. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding / Dieet te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 9. Fallaize, R., Wilson, L., Gray, J., Morgan, L. M., Griffin, B. A. (2013, juni). Variatie in de effecten van drie verschillende ontbijtmaaltijden op subjectieve verzadiging en de daaropvolgende inname van energie tijdens de lunch en het avondeten [!Abstract

 10. Fuller, N. R., Sainsbury, A., Caterson, I. D., Denyer, G., Fong, M., Gerofi, J., ... Markovic, T. P. (2018, juni). Effect van een hoog-eierdieet op cardiometabolische risicofactoren bij mensen met diabetes type 2: de Diabetes and Egg (DIABEGG) Studie - beperkt gewichtsverlies en follow-up fase [!Samenvatting

 11. Ratliff, J., Leite, J. O., de Ogburn, R., Puglisi, M. J., VanHeest, J., Fernandez, M. L. (2010, februari). Het consumeren van eieren voor het ontbijt beïnvloedt plasmaglucose en ghreline, terwijl de energie-inname gedurende de komende 24 uur bij volwassen mannen wordt verminderd [!Abstract

 12. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407