Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan Karosiroop helpen bij het behandelen van constipatie?

Kan Karosiroop helpen bij het behandelen van constipatie?

 1. In dit artikel onderzoeken we het gebruik van Karosiroop als een remedie tegen constipatie voor volwassenen en kinderen. Er zijn een paar verschillende soorten Karosiroop, maar het belangrijkste type in dit artikel is gewone glucosestroop in plaats van lichte of donkere glucosestroop.

Karosiroop en constipatie

 1. Mensen gebruiken Karo-siroop vooral in recepten om voedsel vochtig te houden en kristallisatie van suiker te voorkomen.

 2. Karosiroop is een commerciële glucosestroop die is afgeleid van het zetmeel van maïs.

 3. Maïssiroop is een oud huismiddeltje tegen constipatie. Het heeft een laxerend effect door de werking van glucosestroop in de darmen.

 4. Bepaalde suikereiwitten in glucosestroop helpen vocht in de ontlasting te houden. Diëtisten adviseren om vergelijkbare redenen oplosbare vezels in het dieet op te nemen.

 5. Dit vocht voorkomt dat de ontlasting uitdroogt en verdicht. De siroop kan de tijd die nodig is om ontlasting uit de dikke darm te passeren, versnellen. [! 99978 => 1140 = 2!

 6. De donkere glucosestroop van vandaag heeft echter belangrijke structurele verschillen met de glucosestroop rond de eeuwwisseling. Als gevolg hiervan is het mogelijk niet zo effectief bij de behandeling van constipatie. Dit is de reden waarom mensen tegenwoordig een gewone glucosestroop gebruiken, zoals Karo.

 7. Mensen die biologische ingrediënten zoeken, mogen Karosiroop niet gebruiken om constipatie te behandelen, omdat fabrikanten van deze producten ze maken van genetisch gemodificeerde maïs.

Is Karosiroop veilig voor jonge kinderen?

 1. Sommige zorgverleners raden aan om Karosiroop te voeden om constipatie te voorkomen of te behandelen.

 2. Maïssiroop is echter niet steriel. Als gevolg hiervan kunnen ze schadelijke niveaus van bacteriën bevatten die Clostridium botulinum (C. botulinum) worden genoemd. Deze bacteriën kunnen een zeldzame en soms dodelijke ziekte veroorzaken die botulisme wordt genoemd.

 3. Karosiroop kan ook het risico op het ontstaan ​​van tandholtes bij oudere zuigelingen vergroten. Als zodanig is de siroop niet geschikt voor kinderen.

 4. Naast gezondheidsrisico's hebben zuigelingen vaak geen actieve behandeling voor constipatie nodig.

 5. Het voorkomen en behandelen van constipatie bij zuigelingen is vaak net zo eenvoudig als het aanbrengen van kleine veranderingen in het voedingspatroon. Het toevoegen van meer vers fruit of vezelrijk voedsel aan het pasgeboren dieet is vaak genoeg om de ontlasting te verzachten.

 6. Een eenvoudige remedie is om baby's ongeveer 1 gram appel- of perensap per dag te geven gedurende ongeveer de eerste 4 maanden van hun leven. Het verhogen van de inname van voedzame vloeistoffen en het vermijden van koemelk kan ook nuttig zijn voor oudere kinderen.

 7. Een glycerine-zetpil kan soms helpen bij het verlichten van constipatie bij jonge kinderen. Als de symptomen aanhouden ondanks huismanagement en behandeling, vraag dan medisch advies en behandeling door een gekwalificeerde professional.

Hoe moeten de stoelgangen van een baby eruitzien?

 1. De stoelgang kan sterk variëren tussen jonge kinderen.

 2. Baby's legen normaal gesproken hun darmen eenmaal per dag en soms na elke maaltijd. Een baby kan ook dagen zonder een stoelgang gaan.

 3. Er is over het algemeen geen reden tot bezorgdheid zolang het kind nog eet en aankomt.

 4. Solide, verharde kak kan echter betekenen dat de baby verstopt is en kan een behandeling of een gekwalificeerd medisch advies vereisen.

Andere huismiddeltjes

 1. Constipatie is een veel voorkomend, maar goed behandelbaar gezondheidsprobleem.

 2. Hoewel Karosiroop een goede optie is voor volwassenen, zijn andere remedies veiliger voor kinderen.

 3. Hoewel medicijnen en laxeermiddelen beschikbaar zijn voor mensen met ernstige of chronische constipatie, kunnen mensen er de voorkeur aan geven om de aandoening met levensstijl en dieetaanpassingen te beheersen voordat ze medicatie nemen.

 4. Sommige maatregelen zijn:

 5. Hoewel dit allemaal effectieve maatregelen kunnen zijn, zijn een uitgebalanceerd dieet en een actieve levensstijl de beste methoden om soepele spijsverteringsprocessen te waarborgen en constipatie te voorkomen.

Takeaway

 1. Constipatie is moeilijk om ontlasting te passeren, en mensen gebruiken Karo regelmatig maïssiroop om het vlotter doorgeven van ontlasting te bevorderen.

 2. Bepaalde eiwitten in Karo-siropen hebben een laxerend effect. Ze zijn echter een genetisch gemodificeerd (GM) voedingsmiddel en zouden niet geschikt zijn voor mensen die een niet-GM-dieet kiezen.

 3. Karosiroop is ook niet-gesteriliseerd, wat betekent dat het bacteriën bevat die bij jongere kinderen en zuigelingen botulisme kunnen veroorzaken. Daarom moeten mensen alternatieve manieren vinden om laxerende actie te stimuleren.

 4. Dit kan zo eenvoudig zijn als kleine aanpassingen in de voeding.

 1. Zijn er andere merken glucosestroop die hetzelfde effect hebben als Karo?

:

 1. Karo is een merk van glucosestroop gemaakt van maïszetmeel. Er zijn veel andere merken beschikbaar.

 2. Artikel laatst bijgewerkt door Adam Felman op wo 10 oktober 2018.Bezoek onze Constipation-categoriepagina voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Constipation te ontvangen.Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 3. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 4. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407