Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan kokosolie oorinfecties genezen?

Waarschuwingen

 1. Als u een oorontsteking heeft, gebruikt u kokosolie om de infectie op te ruimen in plaats van een antibioticakuur te volgen. Een studie gepubliceerd in de editie van november "Dermatitis" wees uit dat kokosolie een effectief middel is voor de behandeling van virale en schimmelinfecties. Neem eerst contact op met uw arts voordat u uw oorinfectie zelf diagnosticeert en behandelt. Terugkerende oorinfecties kunnen een teken zijn van een ernstigere medische aandoening.

Stap 1

 1. Verhit 1/8 kop kokosolie en twee teentjes knoflook in een kleine steelpan. Hoewel het gebruik van kokosolie alleen voldoende is voor de behandeling van oorinfecties, beveelt Gayle Alleman, auteur van "The Healing Power of Garlic, Vinegar, Olive Oil," de olie aan met knoflook voor extra antibacteriële voordelen.

Stap 2

 1. Laat vijf minuten sudderen en haal van het vuur.

Stap 3

 1. Test de temperatuur van de olie met een kookthermometer. De olie moet 37 graden Celsius of 98 graden Fahrenheit zijn voordat je hem in je oren gebruikt.

Stap 4

 1. Zeef de olie met kaasdoek in een kom en giet de olie in een druppelaar. Zorg ervoor dat er geen stukjes knoflook in de druppelaar vallen.

Stap 5

 1. Ga op uw zij liggen, met het oor naar het plafond gericht. Trek met één hand de bovenkant van uw oor naar buiten. Gebruik de druppelaar om twee druppels kokosolie in het oor te doen. Wacht vijf minuten voordat je opstaat om de olie de kans te geven in de gehoorgang te werken. Plaats geen katoen, wol of andere materialen in de gehoorgang om te voorkomen dat er druppelende olie uit het oor komt.

Stap 6

 1. Draai uw andere kant om zodat u het andere oor kunt behandelen. Mogelijk hoeft u de olie niet in het andere oor aan te brengen, tenzij beide oren een infectie hebben. Blijf na het aanbrengen van de olie vijf minuten aan de andere kant.

Stap 7

 1. Gebruik de kokosolie twee keer per dag gedurende zeven dagen. De symptomen verdwijnen meestal wanneer de infectie verdwijnt. Als u na één week nog steeds symptomen heeft, maak dan een afspraak met uw arts.

Stap 7

 1. Kokosolie

 2. 2 tenen knoflook

 3. Maatbeker

 4. Kookthermometer

 5. Kaasdoek

 6. Druppelaar

Stap 7

 1. Houd uw oren droog totdat uw oorontsteking geneest. Gebruik oordopjes om uw oren te beschermen tijdens het zwemmen of baden. Alternatief, bedek het buitenoor met vaseline. Dit dient als een beschermend schild tegen water.

Stap 7

 1. Als u duizeligheid krijgt of last krijgt van afscheiding uit het geïnfecteerde oor, bezoek dan uw arts.

 2. Vervang kokosolie door olijfolie als u allergisch bent voor noten. Mensen die allergisch zijn voor noten, kunnen een allergische reactie hebben op de kokosolie.

 3. Als u duizeligheid krijgt of last krijgt van afscheiding uit het geïnfecteerde oor, bezoek dan uw arts.

 4. Vervang kokosolie door olijfolie als u allergisch bent voor noten. Mensen die allergisch zijn voor noten, kunnen een allergische reactie hebben op de kokosolie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407