Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan maaltijdvervangende shakes u helpen af ​​te vallen?

Take Home Message

 1. In tegenstelling tot eiwitshakes zijn shakes voor maaltijdvervanging bedoeld om de voeding van een volledige maaltijd te bieden (1).

 2. Sommigen worden bereid in een blikje of fles, anderen komen in poedervorm die kan worden gemengd met melk of water.

 3. De meeste maaltijdshakes bevatten 200-400 calorieën en een goede hoeveelheid eiwitten, vezels en essentiële vitamines en mineralen.

 4. Om deze reden zijn shakes voor maaltijdvervanging een handige manier om onderweg een gezonde, caloriearme maaltijd te krijgen.

 5. Hun ingrediënten en voedingssamenstellingen kunnen echter aanzienlijk variëren, met verschillende verhoudingen van eiwitten, koolhydraten en vet.

 6. Hier is een compleet overzicht van het feit of deze shakes helpen bij gewichtsverlies.

Ze kunnen u helpen ongezonde maaltijden te voorkomen

 1. Maaltijdvervangende shakes zijn draagbaar en handig en kunnen u helpen de verleiding te weerstaan ​​om te genieten van ongezond verwerkt voedsel.

 2. Een van de grootste belemmeringen om af te vallen is de tijd die het kost om gezonde maaltijden te bereiden.

 3. Wanneer u gestrest of gehaast bent, is het veel gemakkelijker om een ​​verwerkt kant-en-klaar gerecht te pakken of toe te geven aan fastfood.

 4. Helaas kunnen typische bewerkte voedingsmiddelen uw inspanningen voor gewichtsverlies ernstig ontsporen.

 5. De meeste zitten vol met suiker, geraffineerde koolhydraten en kunstmatige ingrediënten, naast het ontbreken van nuttige voedingsstoffen.

 6. Bovendien, bewerkte voedingsmiddelen die veel suiker, zout en vet bevatten, activeren de pleziercentra van de hersenen, wat ook kan leiden tot overeten (2, 3, 4).

 7. Omgekeerd zijn maaltijden gemaakt van gezond, volledig voedsel het beste om af te vallen, maar dat is niet altijd praktisch met een druk schema.

 8. Maaltijdvervangende shakes zijn gemakkelijk om onderweg te drinken en een aanzienlijk gezonder alternatief voor fastfood.

Ze bieden voedingsstoffen die traditionele diëten kunnen missen

 1. Maaltijdvervangende shakes zijn ontworpen om alle voedingsstoffen te leveren die u tijdens een volledige maaltijd zou moeten consumeren.

 2. Wanneer u calorieën verlaagt, kan het moeilijk zijn om alle voedingsstoffen uit uw dieet te halen.

 3. Shakes worden vaak verrijkt met voedingsstoffen, die uw voedingsstofkloof kunnen vullen terwijl u minder calorieën verbruikt.

 4. De beste shakes voor maaltijdvervanging bevatten eiwitten, vezels en essentiële vitamines en mineralen.

 5. Veel commerciële shakes zijn bijvoorbeeld een goede bron van voedingsstoffen zoals calcium, kalium, ijzer en vitamine D, die veel mensen missen in hun voeding.

Ze kunnen u helpen sneller af te vallen

 1. Het verminderen van uw calorie-inname is de sleutel tot het verliezen van gewicht.

 2. Echter, vasthouden aan een caloriearm dieet kan een uitdaging zijn, vooral als je je hongerig voelt.

 3. Shakes voor maaltijdvervanging kunnen u helpen een vol gevoel te krijgen terwijl u minder calorieën verbruikt (5).

 4. Verschillende onderzoeken suggereren dat het vervangen van een of twee maaltijden per dag door een gezonde maaltijdvervangende shake het gewichtsverlies kan versnellen (6, 7, 8).

 5. Eén analyse wees uit dat deelnemers die een gedeeltelijk maaltijdvervangend dieetplan volgden, in drie maanden 5,6 kg meer verloren dan degenen die een op voeding gebaseerd, caloriearm dieet volgden (9).

 6. Interessant is dat minder mensen die het maaltijdvervangingsplan volgden, de studies stopzetten. Dit kan zijn omdat het gemakkelijker te volgen was.

 7. Bovendien bleek uit één onderzoek dat vier van de zeven onderzoeken significant meer gewichtsverlies meldden bij maaltijdvervangingen dan bij een traditioneel dieet. Toch vonden de andere drie onderzoeken geen verschil in gewichtsverlies (7).

 8. Uit één onderzoek bleek ook dat degenen die een maaltijdvervangende shake consumeerden, evenveel gewicht verloren als degenen die een vetarm, caloriearm, gecontroleerd dieet consumeerden (10).

 9. Bovendien hebben sommige onderzoeken aangetoond dat maaltijdvervangende shakes het gewichtsverlies bij diabetici stimuleren.

 10. In één onderzoek leidden vloeibare maaltijdvervangingen tot 1-2% meer gewichtsverlies bij obese personen met diabetes type 2 dan een dieet op basis van het diabetische uitwisselingssysteem (11).

 11. Degenen die de maaltijdvervangers consumeerden, hadden ook lagere nuchtere bloedsuikerspiegel en LDL-cholesterolwaarden (11).

 12. Een andere studie wees uit dat maaltijdvervangende shakes bij diegenen met diabetes type 2 bijdroegen tot een iets groter gewichtsverlies dan conventioneel dieet (12).

 13. Shakes voor maaltijdvervanging kunnen ook helpen bij het handhaven van het gewicht nadat het gewichtsverlies is bereikt (13).

Sommige bevatten veel eiwitten, wat helpt bij gewichtsverlies

 1. Niet alle shakes voor maaltijdvervanging zijn hetzelfde.

 2. Toch bevatten veel eiwitten veel eiwitten, wat een van de belangrijkste voedingsstoffen is voor gewichtsverlies.

 3. Een hoger eiwitdieet leidt tot een grotere verzadiging, waardoor u de hele dag door minder calorieën kunt eten (14, 15, 16, 17).

 4. Uit een onderzoek bleek dat mannen met een eiwitrijk dieet minder verlangens en een verminderde wens om 's avonds laat te eten meldden dan degenen die een matige hoeveelheid eiwit consumeerden (18).

 5. Bovendien zijn eiwitrijke diëten geassocieerd met andere voordelen, zoals verhoogde vetvrije massa, minder lichaamsvet, minder buikvet en verbeterd gewichtsbehoud (19, 20, 21, 22, 23).

 6. In een onderzoek waarin eiwitrijke maaltijdvervangers en koolhydraatrijke maaltijdvervangers werden vergeleken, verloren beide groepen vergelijkbare hoeveelheden gewicht in 12 weken (24).

 7. Degenen in de eiwitrijke groep verloren echter meer lichaamsvet en hun "slechte" LDL-cholesterolwaarden waren lager (24).

 8. Ten slotte bevatten sommige shakes voor maaltijdvervanging meer eiwitten dan andere, dus kies een shake met veel eiwitten en weinig suiker.

Mogelijke problemen met shakes voor maaltijdvervanging

 1. Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van maaltijdvervangende shakes om af te vallen.

 2. Ze zijn handig voor drukke levensstijlen en zijn nuttig voor mensen die moeite hebben om hun voedselinname te beperken.

 3. Er zijn echter enkele potentiële problemen met maaltijdvervangende shakes.

 4. Veel shakes voor maaltijdvervanging worden gemaakt met gezonde ingrediënten.

 5. Anderen bevatten ongezonde ingrediënten zoals toegevoegde suikers, glucosestroop, gedeeltelijk gehydrogeneerde plantaardige oliën, kunstmatige smaakstoffen en chemische conserveermiddelen.

 6. Helaas bevatten sommige shakes die op de markt worden gebracht voor gewichtsverlies meer gram suiker dan gram eiwit. Lees daarom altijd eerst het etiket voordat u een maaltijdvervangende shake koopt.

 7. Zoek naar een eiwitrijke shake die ook vezels en een lijst met ingrediënten bevat die je kunt uitspreken. Een gezonde maaltijdvervangende shake mag niet meer dan een paar gram suiker bevatten.

 8. Maaltijdvervangende shakes zijn mogelijk geen langetermijnoplossing voor gewichtsbeheersing.

 9. Hoewel veel merken maaltijdshakes belangrijke voedingsstoffen bieden, kunnen ze een gezond dieet vol met hele voedingsmiddelen niet volledig vervangen.

 10. Naast vitamines en mineralen bevatten hele voedingsmiddelen antioxidanten, plantaardige stoffen en enzymen die moeilijk in een fles te stoppen zijn.

 11. Sommige shakes bevatten vezels, hoewel aanzienlijk minder dan de hoeveelheden die in heel voedsel zoals fruit, groenten en peulvruchten worden gevonden.

 12. Bovendien is shakes voor maaltijden voor veel mensen geen duurzame levensstijl. Het kan een sociaal isolerende praktijk zijn, omdat veel sociale evenementen voedsel omvatten.

 13. Over het algemeen werken diëten niet voor gewichtsverlies. Langdurig gewichtsverlies vereist langdurige levensstijlveranderingen.

 14. Terwijl het drinken van maaltijdshakes je kan helpen af ​​te vallen, dwingen ze je niet om je eetgewoonten te veranderen.

 15. Als u gewoon terugkeert naar uw oude eetgewoonten wanneer u stopt met het vervangen van uw maaltijden door shakes, zult u waarschijnlijk weer aankomen.

Hoe de beste gewichtsverliesshake te kiezen

 1. Om de beste maaltijdvervanger voor gewichtsverlies te kiezen, negeert u de claims op de voorkant van de verpakking en leest u de ingrediëntenlijst op de achterkant.

 2. Kies een product met de volgende kwalificaties:

 3. Er zijn verschillende soorten eiwitten die worden gebruikt bij maaltijdvervangende shakes.

 4. Wei-eiwit bleek de verzadiging te verbeteren en is een goed ingrediënt om te zoeken in een maaltijdvervangende shake (17).

 5. Je kunt ook thuis je eigen maaltijdvervangende shakes maken. Er zijn eindeloze combinaties van ingrediënten, maar hier is een recept om te proberen:

 6. Meng alle ingrediënten in een blender tot een glad mengsel. Deze zelfgemaakte shake bevat ongeveer 400 calorieën, 30 gram eiwitten en 30 gram koolhydraten.

Take Home Message

 1. Maaltijdvervangende shakes zijn een draagbare en handige optie voor een maaltijd onderweg. Ze kunnen een effectieve manier zijn om uw calorie-inname te verminderen en gewicht te verliezen.

 2. Zorg er echter voor dat u een maaltijdvervangende shake kiest die veel eiwitten en weinig suiker en kunstmatige ingrediënten bevat.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407