Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Karnemelk - Vervanging van voedingsfeiten

Karnemelk - Vervanging van voedingsfeiten

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 4 september 2018

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Karnemelk?

 1. Het is een soort melk die is gekweekt of gefermenteerd om een ​​pittige of aardse smaak te produceren. In het verleden was karnemelk de resterende vloeistof die overbleef nadat mensen boter in een vaste stof veranderden. De melk die achterbleef bevatte vaak kleine stukjes boter, die zouden beginnen te gisten wanneer ze 's nachts werden achtergelaten. De suikers in deze melk zouden beginnen om te zetten in melkzuur, wat de unieke smaak van deze drank oplevert.

 2. De smaak en het nut van karnemelk bij het bakken maakte het extreem populair, en het blijft zo tot op de dag van vandaag, maar moderne karnemelk heeft heel weinig te maken met karnen van boter. In plaats van de overgebleven botervloeistof 's nachts te laten fermenteren, worden bacteriekweken toegevoegd aan gewone 1 of 2% melk en gedurende 12-15 uur laten fermenteren. Dit kan een iets dikkere melk produceren dan traditionele koemelk, maar het is niet zo zwaar als room. Bovendien zorgt dit gistingsproces voor die gewenste smaak in de melk, en maakt het ook beter voor bepaalde kook- en baktoepassingen.

Karnemelk voedingsfeiten

 1. Karnemelk heeft een zeer vergelijkbaar voedingsprofiel als gewone melk (of elk type melk dat wordt gebruikt om het te bereiden). Het bevat hoge niveaus van calcium, B-vitamines, eiwitten en bepaalde probiotica, dankzij het gistingsproces. Het bevat ook vitamine D en vitamine A, evenals een relatief laag niveau van calorieën en vetten. Als u dit drankje bijvoorbeeld maakt met magere melk, voegt u voor die dag slechts 100 calorieën en 2 gram vet toe aan uw inname.

Vervangt voor Karnemelk

 1. Drank uit elke winkel, er zijn een paar vervangers die het effectief kunnen vervangen, waaronder kefir, zure room, wijnsteen en yoghurt, onder andere. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Yoghurt

 1. Hoewel yoghurt de neiging heeft dikker te zijn dan karnemelk, bevat het dezelfde probiotica en een beetje een scherpe kick voor de smaak van uw voedsel, met behoud van enkele van dezelfde gezondheidsvoordelen.

Kefir

 1. Met een zeer vergelijkbaar voedingsprofiel van deze drank, kunt u kefir gebruiken als vervanging, hoewel u zeker moet zijn om het vetgehalte van kefir te controleren en ervoor te zorgen dat het tussen 1-2% ligt, wat meestal het niveau van karnemelk is.

Tartaar

 1. Tandsteen kan worden gemengd met gewone melk om de zure omgeving van deze gekweekte variëteit aan melk na te bootsen, maar slechts een relatief kleine hoeveelheid is nodig - niet meer dan 2 theelepels per kop melk.

Zure room

 1. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407