Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kikkererwten Voeding komt de darm ten goede, meer hart

Ideeën voor portobello-champignonrecepten

 1. Kikkererwten, ook wel garbanzo-bonen genoemd, zijn een van de oudste geconsumeerde gewassen ter wereld. In feite maken ze al meer dan 7.500 jaar deel uit van bepaalde traditionele diëten, en het is niet moeilijk om te zien waarom wanneer u rekening houdt met de voordelen van kikkererwtenvoeding.

 2. Tegenwoordig blijven kikkererwten een van de meest populaire peulvruchten op bijna elk continent, en nogmaals, het is niet verwonderlijk waarom als we kijken naar de voordelen van kikkererwtenvoeding. Op de tweede plaats na de sojaboon, is de kikkererwt de volgende meest verbouwde en gegeten boon ter wereld. (1) Kikkererwten zijn nog steeds opgenomen in de voeding van enkele van de gezondste bevolkingsgroepen die over de hele wereld leven, inclusief diegenen die traditionele keukens eten die afkomstig zijn uit het Midden-Oosten, het Middellandse-Zeegebied en Afrikaanse landen - of we het nu hebben over hele kikkererwten of kikkererwtenmeel.

 3. Wat zijn in de eerste plaats kikkererwten? Kikkererwten zijn een soort peulvruchten die een reeks gezondheidsvoordelen bieden. Peulvruchten zijn een lid van de erwtenfamilie en technisch gezien een zaaddoos. Andere veel voorkomende eetbare peulvruchten zijn linzen, erwten, een verscheidenheid aan bonen, sojabonen en pinda's.

 4. Waarom zijn kikkererwten goed voor u? Ze helpen de verzadiging te verhogen, de spijsvertering te verhogen, de bloedsuikerspiegel stabiel te houden, de bescherming tegen metabool syndroom en hartaandoeningen te verhogen en meer. Kikkererwtenvoeding is een krachtig pakket eiwitten, vitaminen en mineralen, daarom zijn ze vaak opgenomen in veel genezende diëten, waaronder het Ayurvedische dieet en het mediterrane dieet. Ze zijn opgenomen in populaire recepten over de hele wereld, waaronder het als hoofdingrediënt in hummus, dat meestal bijna elke dag wordt geconsumeerd in plaatsen als Israël, Syrië, Turkije, Palestina, Jordanië en Egypte.

Kikkererwten Voedingsfeiten

 1. Eén blik op kikkererwtenvoeding en het bewijst wat een geweldige superfood deze peulvruchten eigenlijk zijn. Kikkererwten of garbanzo-bonen zijn een geweldige bron van plantaardige eiwitten, samen met vezels, ijzer, zink, fosfor, B-vitamines en meer.

 2. Zijn kikkererwten een zetmeel of eiwit? Ze bieden eigenlijk sommige van beide. Bonen, peulvruchten en peulvruchten zijn voedzame voedingsmiddelen en uniek omdat ze een combinatie van eiwitten, zetmeel, vezels en mineralen bieden. Bovendien bevatten ze weinig calorieën en vulling. Betekent dit dat kikkererwten een "goede koolhydraten" zijn? Ja, omdat het zetmeel in kikkererwten langzaam wordt verteerd en meer gestabiliseerde bloedsuikerspiegels ondersteunt (meer hierover hieronder).

 3. Een kop (ongeveer 164 gram) gekookte kikkererwten bevat ongeveer: (2)

 4. Kikkererwtenvoeding levert ook wat vitamine A, C en E en niacine.

8 voordelen van kikkererwtenvoeding

 1. Het favoriete voordeel van cardiologen van kikkererwtenvoeding is dat het de gezondheid van het hart op een aantal manieren ondersteunt. Van kikkererwten is aangetoond dat ze op verschillende manieren helpen om ongezonde cholesterolwaarden in evenwicht te brengen, hypertensie te verminderen en te beschermen tegen hartziekten.

 2. Dit kan gedeeltelijk te wijten zijn aan de hoge hoeveelheid vezels in kikkererwtenvoeding, die mensen helpt te voorkomen dat ze te veel eten en schadelijk overgewicht krijgen, vooral rond de vitale organen. (6) Vezel werkt om een ​​gelachtige substantie in het spijsverteringsstelsel te creëren die zich bindt aan vetzuren, waardoor het cholesterolgehalte in balans komt. Zowel oplosbare vezels als onoplosbare vezels zijn belangrijk gebleken voor het helpen beheersen en beheersen van hypertensie. (7)

 3. Bonen helpen de bloedvaten vrij te houden van plaque-opbouw, een gezonde bloeddruk te handhaven en de kans op hartstilstand en beroerte te verminderen. Studies tonen zelfs aan dat het hebben van slechts één dagelijkse portie (ongeveer 3/4 kop gekookt) bonen van welke aard dan ook kan helpen de kans op een hartaanval te verminderen en het evenwicht tussen "slechte" LDL-cholesterol te helpen.

 4. Van bonenconsumptie is ook aangetoond dat dierproeven beschermende voordelen hebben tegen kanker, met name darmkanker, vanwege hun hoge vezelgehalte. (8) Garbanzo-bonen zijn aangetoond in onderzoek bij muizen om te voorkomen dat kankercellen verder worden gevormd. (9) Omdat bonen het spijsverteringsstelsel, inclusief de dikke darm, vrij houden van schadelijke bacteriën en toxische opbouw, creëren ze een gezondere algehele omgeving waar de pH-waarden in evenwicht zijn, ontstekingen worden verminderd en daarom kunnen kankercellen zich niet verspreiden zoals in een ongezonde omgeving. .

 5. Kikkererwten bevatten veel ijzer, zink, foliumzuur, fosfor en B-vitamines, die allemaal bijzonder belangrijk zijn voor vegetariërs en veganisten die deze essentiële voedingsstoffen missen door het vermijden van dierlijke producten . Kikkererwten zijn ook een geweldige bron van folaat. Folaat is belangrijk om het lichaam te helpen effectief nieuwe cellen aan te maken, omdat het een rol speelt bij het kopiëren en synthetiseren van DNA. Het helpt het lichaam om naast eiwitten (in de vorm van aminozuren) ook andere B-vitamines te gebruiken.

 6. Een tekort aan foliumzuur kan bijdragen aan bloedarmoede, een slechte immuunfunctie en een slechte spijsvertering, en voor zwangere vrouwen kan een tekort leiden tot neurale buisdefecten, zoals spina bifida. Kikkererwtenvoeding bevat ook zink. Zink is een essentieel sporenmineraal dat een rol speelt bij meer dan 100 belangrijke enzymatische reacties in het lichaam.

 7. Peulvruchten hebben een alkaliserend effect op het lichaam, wat helpt de pH-waarden in evenwicht te brengen door de hoge zuurgraad te bestrijden die gebruikelijk is in de meeste moderne, westerse diëten. Wanneer kikkererwten worden gecombineerd met een bron van gezond vet, zoals olijfolie - wat het geval is met hummus - wordt de opname van voedingsstoffen verder verhoogd. Bovendien zijn kikkererwten een goede bron van drie voedingsstoffen die helpen de veel voorkomende symptomen van PMS te verminderen: magnesium, mangaan en vitamine B6.

 8. Eiwit is een essentiële macronutriënt die een belangrijke rol speelt in bijna elke functie in het lichaam, inclusief onze vitale organen, spieren, weefsels en zelfs hormoonspiegels. Het consumeren van voldoende gezonde eiwitten helpt je om veroudering op natuurlijke wijze te vertragen. Eiwitten die we uit onze voeding halen, helpen hemoglobine en belangrijke antilichamen te creëren, de bloedsuikerspiegel te reguleren, helpen bij spieropbouw en onderhoud, geven ons duurzame energie, bestrijden bacteriën, zorgen ervoor dat we ons vol voelen en helpen ook wonden en verwondingen genezen.

 9. Kikkererwtenvoeding bevat niet alleen belangrijk eiwit, ongeveer 15 gram per kop gekookte bonen, maar heeft ook veel andere voedingsstoffen en vezels. Degenen die het meeste risico lopen om onvoldoende eiwitten te consumeren, zijn kinderen, veganisten en vegetariërs. Het niet regelmatig eten van voldoende hoeveelheden eiwit kan leiden tot spierzwakte, vermoeidheid, weinig energie, oogproblemen zoals staar, hartproblemen, slechte huidgezondheid, onevenwichtige hormoonspiegels en meer.

 10. Omdat kikkererwten een volledig plantaardige bron van vitale eiwitten zijn, zijn ze een uitstekende keuze voor niet-vleeseters die er zeker van moeten zijn dat ze voldoende van deze macronutriënt consumeren. Kikkererwten worden vaak gegeten met granen of groenten, bijvoorbeeld in stoofschotels of in hummus die wordt gegeten met pitabroodje; deze voedingsmiddelen werken gelukkig samen om een ​​'compleet eiwit' te vormen. Dit betekent dat ze alle bouwstenen van eiwitten bevatten, essentiële aminozuren genoemd, die het lichaam nodig heeft om aan voedsel te komen om het te gebruiken voor lichaamsfunctie en energie.

 11. Wat zijn de gezondheidsvoordelen van kikkererwten? Met zoveel vitamines en voedingsstoffen, profiteren kikkererwten op verschillende manieren van het lichaam. Hier zijn de top acht voordelen van kikkererwten:

 12. Kikkererwten zijn, net als alle peulvruchten, een vorm van complexe koolhydraten die het lichaam langzaam kan verteren en gebruiken voor energie. Dit is essentieel, omdat niet alle koolhydraten gelijk zijn; sommige verhogen de bloedsuikerspiegel snel en leiden tot "pieken en dalen" in energie (deze worden eenvoudige of snelle koolhydraten genoemd), terwijl anderen het tegenovergestelde doen en ons duurzame brandstof geven (deze worden complexe koolhydraten genoemd).

 13. Zelfs voor koolhydraatarme diëten moet u minstens 25 gram koolhydraten per dag krijgen, en een kleine portie kikkererwten kan helpen om sommige van deze koolhydraten te leveren.

 14. Zijn kikkererwten goed voor een koolhydraatarm dieet? In de meeste gevallen, ja, omdat ze als een "langzame koolhydraten" worden beschouwd. Kikkererwtenvoeding omvat zetmeel, een langzaam brandende koolhydraat waar het lichaam niet op reageert door plotseling glucose in het bloed te stuwen. In tegenstelling tot eenvoudige suikers - te vinden in verwerkte producten zoals geraffineerde bloem, witbrood, pasta, frisdrank, snoep en de meeste andere verpakte voedingsmiddelen - duurt het zetmeel dat in kikkererwten wordt gevonden lang na afbraak af.

 15. Zijn kikkererwten goed voor diabetici? Ja, ze zijn een veilige bron van koolhydraten, zelfs voor mensen die profiteren van een koolhydraatarm dieet. Zetmeel bevat natuurlijke suikers, glucose genaamd, die het lichaam gemakkelijk gebruikt voor veel essentiële functies, maar glucose kan lastig zijn voor mensen die prediabetisch zijn of diabetes hebben. Het proces van het verteren en gebruiken van de glucose in alle bonen en zetmelen is langdurig, wat uiterst belangrijk is voor diabetici, die moeite hebben met het bereiken van een stabiele bloedsuikerspiegel nadat ze suikers bevatten vanwege een weerstand tegen insuline. (3)

 16. Kikkererwten bevatten veel eiwitten en vezels, waardoor u zich vol voelt, het hunkeren naar voedsel beperkt en hopelijk ongezond snoepen vermindert. Studies hebben aangetoond dat het consumeren van vezels verband houdt met een lager lichaamsgewicht. (4) Bonen zijn een vullende toevoeging aan elk recept vanwege hun vezels, complexe koolhydraten en eiwitten.

 17. Kikkererwtenvoeding heeft macronutriënten die samenwerken om ons een vol gevoel te geven na het eten, terwijl het ook helpt onze bloedsuikerspiegel onder controle te houden en dus onze energie te behouden. Veelvuldig consumeren van voedsel zoals vetverbrandende garbanzo-bonen is een uitstekende manier om te helpen bij gezond en duurzaam gewichtsverlies. Het gevoel van verzadiging maakt het minder waarschijnlijk dat je tussendoor lege snacks verwerkt, die je gewichtsverlies kunnen blokkeren.

 18. Kikkererwten zijn nog meer vullend als u ze combineert met andere voedzame hele voedingsmiddelen, zoals groenten of biologische geitenkaas. Omdat ze zo weinig calorieën bevatten maar veel essentiële vezels en eiwitten, zijn ze een perfect voedsel voor diegenen die wat gewicht moeten verliezen, maar die calorie-inname in de gaten houden.

 19. Kikkererwten behoren tot de beste vezelrijke voedingsmiddelen met ongeveer zes tot zeven gram per portie van een half kopje. Helaas laat het moderne westerse dieet dat veel Amerikanen consumeren hen tekort aan voedingsvezels.

 20. Een belangrijk voordeel van de voeding van kikkererwten is het helpen constipatie te verminderen. Vezel bevordert een gezonde spijsvertering door voedsel snel door het spijsverteringskanaal te verplaatsen, waardoor de symptomen van IBS en constipatie worden verminderd. (5) Vezel werkt door vloeistoffen uit het lichaam te halen en deze te binden aan het grootste deel van de vormende ontlasting, die gifstoffen en afval bevat dat uit het lichaam moet worden verwijderd. Vezel helpt ook de pH-waarden en bacteriën in de darm in evenwicht te brengen, waardoor gezonde bacteriën worden verhoogd en ook ongezonde bacteriën worden verminderd. Een onbalans in darmflora bacteriën wordt vaak in verband gebracht met veel verschillende spijsverteringsproblemen.

 21. De grote hoeveelheid vezels in garbanzo-bonen is verantwoordelijk voor het vullende effect en helpt de spijsvertering te verbeteren, maar het doet veel meer dan dit. Vezel helpt bij de gezondheid van het hart, helpt de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en beschermt tegen kanker, hartaandoeningen, diverticulose, nierstenen, PMS, obesitas en meer.

 22. Omdat kikkererwten alkalisch zijn, zijn ze een gezonde aanvulling op een alkalisch dieet. (10)

 23. Zijn kikkererwten een goede bron van eiwitten? Ja, vooral als je een vegetarisch of veganistisch dieet volgt.

Kikkererwten in Ayurveda en TCM

 1. Kikkererwten worden veelvuldig gebruikt in keukens van India, waar het Ayurvedische dieet voor het eerst is ontstaan, en ook in bepaalde Aziatische landen waar de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) nog steeds wordt toegepast.

Kikkererwten versus Garbanzo

 1. Kikkererwten en garbanzo-bonen zijn dezelfde dingen (uit dezelfde plantenfamilie) - het zijn slechts twee verschillende manieren om dezelfde peulvrucht te beschrijven. In de VS worden ze meestal kikkererwten genoemd, terwijl ze in Europa meestal garbanzo-bonen worden genoemd.

 2. Kikkererwten / garbanzo-bonen groeien aan bomen en zijn een soort polsslag, met middelen die afkomstig zijn van een seedpod die twee of drie erwten bevat, vergelijkbaar met hoe groene erwten eruit zagen voordat ze in de dop werden geschild. Er zijn eigenlijk meer dan 17 verschillende soorten kikkererwten, maar we consumeren meestal drie hoofdsoorten kikkererwten of garbanzo-bonen: (14)

 3. Desi kikkererwten, die meestal in India worden geteeld en kleine, donkere zaden en een ruwe vacht hebben; Bombday-kikkererwten, die normaal ook in India worden geoogst, maar groter zijn; en Kabuli-kikkererwten, die uit Europa of Afrika komen en een grote en gladde vacht hebben. Alle drie soorten bieden dezelfde gezondheidsvoordelen en kunnen door elkaar worden gebruikt.

 4. Meestal vinden we witte / beige kikkererwten in supermarkten, maar er bestaan ​​ook andere tinten kikkererwten. U kunt bijvoorbeeld in bepaalde natuurvoedingswinkels roze, groene of zwarte kikkererwten vinden. Zwarte kikkererwten zijn populair in India en worden soms Kala Chana genoemd. Is er een verschil tussen witte kikkererwten en zwarte kikkererwten? Over het algemeen hebben witte en zwarte kikkererwten vergelijkbare voedingsprofielen en voordelen. De zwarte kleur van sommige soorten kikkererwten is een indicatie dat ze bepaalde antioxidanten bieden, met name polyfenolen en flavonoïden, maar u krijgt in wezen hetzelfde als de voordelen van kikkererwten, ongeacht de kleur die u kiest.

Waar te vinden en hoe kikkererwten te gebruiken

 1. Als je het je kunt herinneren, week je kikkererwten en andere bonen van tevoren in de nacht voordat je ze wilt koken. Hierdoor kunt u ze met minimale inspanning en in kortere tijd koken. Kook gedroogde bonen door ongeveer drie kopjes water te combineren voor elke kop gedroogde bonen, zodat ze ongeveer 1,5 tot twee uur op laag vuur kunnen koken. Zodra de bonen zacht zijn, zijn ze klaar om te eten. Je kunt ze in grote batches maken en gemakkelijk invriezen zodat je er altijd een paar bij hebt.

 2. Geroosterde of gebakken kikkererwten kunnen gemakkelijk in de oven worden gemaakt om ze een extra knapperige smaak te geven. Zodra ze gaar zijn, voeg je een beetje olie toe aan een platte bakvorm / plaat, leg je kikkererwten in de pan en kook ongeveer 15 minuten. Probeer kruiden of sauzen zoals tamari toe te voegen om ze extra smaak te geven.

 3. Hoe smaken kikkererwten? Ze zijn een van de meest veelzijdige bonen / peulvruchten qua smaak, hebben geen bitterheid en minder "aardse smaak" dan andere peulvruchten. Ze hebben een stevige textuur en een smaak die soms wordt beschreven als mild en nootachtig. Als ze worden gepureerd, zijn ze romig en een geweldige toevoeging aan spreads, beslag en dips.

 4. Hier zijn enkele veelgestelde vragen over het kopen en bereiden van kikkererwten:

 5. Kikkererwten zijn te vinden in gedroogde, voorgekookte / ingeblikte of voorgekookte / bevroren variëteiten. Veel mensen vinden dat bonen gemaakt van kras - wat betekent van gedroogde vorm - het beste smaken en hun textuur meer behouden dan voorgekookte soorten.

 6. Ingeblikte, voorgekookte bonen zijn een geweldige optie als u geen tijd hebt om bonen helemaal opnieuw te bereiden, hoewel veel merken ingeblikte bonen de chemische BPA gebruiken in de voering van hun blikjes, dat is een gif dat u niet in uw voedsel wilt uitlogen.

 7. Zoek naar biologische variëteiten van ingeblikte bonen die "BPA-vrij" zijn gecertificeerd om te voorkomen dat deze chemische stof in uw bonen terechtkomt. Het goede nieuws is dat voorgekookte bonen, in ingeblikte of ingevroren vorm, vaak dezelfde voedingsstoffen hebben als vers gemaakte bonen, dus zolang je een soort van hoge kwaliteit koopt, kun je gemakkelijk van bonen genieten, zelfs als je in een knijpen.

 8. Zoek naar gedroogde kikkererwten in het gedeelte "bulk bin" van uw favoriete natuurvoedingswinkel, waar u waarschijnlijk tegen zeer lage kosten biologische gedroogde bonen kunt vinden. Gedroogde bonen blijven lang vers, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat u te veel koopt en ze verwent.

 9. Het is het beste om alle gedroogde bonen een nacht te laten weken voordat ze worden gekookt, waardoor ze beter verteerbaar worden, de opname van hun voedingsstoffen wordt bevorderd en de kooktijd wordt verkort. Bewaar wat gedroogde bonen in je keuken voor wanneer je wat extra tijd hebt om te koken. Week ze ongeveer 12-24 uur voor het koken, wat de kooktijd aanzienlijk verkort van ongeveer twee uur tot 30 minuten.

 10. Er is enige bezorgdheid over de fytaten en tannines die van nature in garbanzo-bonen voorkomen - en alle andere bonen en peulvruchten ook. Daarom wordt weken aanbevolen. Deze verbindingen worden vaak "voedingsstoffenblokkers" genoemd omdat ze in sommige gevallen de beschikbaarheid van voedingsstoffen kunnen verminderen. Door bonen te weken en te laten ontkiemen, wordt fytinezuur geëlimineerd en kan de opname van mineralen aanzienlijk worden verhoogd, waardoor de bonen beter verteerbaar en minder gasvormend worden. [! 10676 => 1140 = 6!

 11. Een dieet met veel fytinezuur kan mogelijk mineraaltekorten veroorzaken en zelfs leiden tot lekkend darmsyndroom, tandbederf, botverlies, osteoporose en meer. Veel van de vitamines en mineralen die van nature in bonen worden aangetroffen, zijn eigenlijk gebonden aan fytinezuur, dus het is moeilijk om ze op te nemen. Fytinezuur vermindert niet alleen de beschikbare mineralen in uw voedsel, maar kan ook mineralen uit uw botten en tanden uitlogen waar ze worden opgeslagen.

 12. Om te voorkomen dat je te veel fytinezuur verbruikt, is het het beste om biologische bonen te kopen die ook GMO-vrij zijn, omdat fytinezuur veel hoger is in voedingsmiddelen die worden geteeld met modern hoogfosfaat meststoffen dan die geteeld in natuurlijke compost. Probeer ook je bonen (en ook granen) te weken en te laten kiemen, omdat dit kan helpen om fytinezuur met ongeveer 50-100 procent te verminderen.

 13. Ik raad u aan bonen uit blik te spoelen om het natriumgehalte te verlagen en de smaak op te frissen. Je kunt ook proberen ingeblikte en gespoelde bonen in wat groentebouillon te pruttelen om ze verder te vullen en hun smaak te verbeteren.

 14. Dit is geen goed idee. Kikkererwten moeten volwassen en gekookt zijn voordat ze worden geconsumeerd. Anders zijn ze erg moeilijk te verteren en zijn veel van hun voedingsstoffen niet opneembaar.

 15. Kikkererwten uit een blik zijn al gekookt, dus u hoeft ze niet opnieuw te koken. Je kunt ze in een pot opwarmen om ze op te warmen. Ik raad aan om ze opnieuw in bouillon op te warmen (zoals bottenbouillon) om ze meer smaak te geven.

Recepten voor kikkererwten

 1. Kikkererwten worden vrijwel overal ter wereld genoten, en het is geen wonder gezien hun veelzijdigheid, smakelijke smaak en tal van voordelen voor kikkererwtenvoeding. Waar kun je kikkererwten thuis voor gebruiken?

 2. Kikkererwten worden ook vaak toegevoegd aan Indiase curry's; vaak geconsumeerd in Portugal als onderdeel van Rancho, een vlees-, bonen- en pastagerecht; genoten in heel Italië en Frankrijk in stoofschotels, pasta's en geserveerd met zeevruchten; gemalen tot kikkererwtenmeel, dat wordt gebruikt om brood en pitabroodjes te maken in het Midden-Oosten; toegevoegd aan desserts en snoepjes in de Filippijnen; en in de volksmond toegevoegd aan salades en soepen in Noord-Amerika en Europa.

 3. Probeer kikkererwten (in sommige recepten garbanzo-bonen genoemd) op deze creatieve manieren:

Kikkererwtengeschiedenis

 1. Kikkererwten zijn een peulvrucht van de plantenfamilie Fabaceae. Gedomesticeerde kikkererwten zijn gevonden in regio's van Turkije en Griekenland met records die duizenden jaren teruggaan tot de oudheid. Er wordt aangenomen dat garbanzo-bonen voor het eerst werden geconsumeerd door oude mediterrane populaties tussen 7500-10.000 jaar geleden en daarna kort daarna werden verspreid naar Zuid-Frankrijk en Duitsland.

 2. In klassiek Griekenland werden de bonen vaak opgenomen in zoete desserts en werden ze zelfs rauw geconsumeerd. Oude Romeinse populaties bereidden de bonen in bouillons, braadstukken en stoofschotels, of genoten ervan als snacks. Men gelooft dat de populaties eeuwen geleden kikkererwten associeerden met de filosofische god Venus omdat van de bonen werd aangenomen dat ze krachtige gezondheidsvoordelen bieden met betrekking tot de voortplanting.

 3. Het gebruik van kikkererwten verspreidde zich in de komende jaren over het Midden-Oosten en werd een nietje in het traditionele dieet van bijna elk land, zoals ze nu nog steeds zijn. Hoewel kikkererwten al eeuwenlang wereldwijd populair zijn, komen ze pas onlangs in de schijnwerpers in Noord-Amerika, waar de toename van de populariteit van recepten uit het Midden-Oosten zoals hummus en falafel veel nieuwe mensen heeft laten weten hoe grote kikkererwten kunnen smaken. Mensen in de VS consumeren tegenwoordig gewoonlijk kikkererwten vanwege hun vele culinaire toepassingen en bekende gezondheidsvoordelen.

 4. Kunnen kikkererwten je gas geven? Ja, het is absoluut mogelijk dat ze dat zullen doen. Bonen / peulvruchten kunnen gas en een opgeblazen gevoel verhogen vanwege hun hoge vezelgehalte en ook vanwege de soorten koolhydraten die ze bevatten. Ik raad aan kleine porties te eten en ook bonen te weken voordat je ze kookt om de spijsvertering te verbeteren.

 5. Probeer bonen helemaal opnieuw te bereiden (gedroogde vorm) en ze eerst een nacht te laten weken. Dit helpt bepaalde verbindingen te verminderen die spijsverteringsproblemen kunnen veroorzaken en de opname van mineralen blokkeren. Als je niet gewend bent om grote hoeveelheden vezels te eten, voer je geleidelijk meer in je dieet in plaats van in één keer een grote hoeveelheid vezelrijke bonen te consumeren. Dit zal de spijsvertering vergemakkelijken en ongewenste symptomen voorkomen.

 6. Moet u zich zorgen maken over een kikkererwtenallergie? Kikkererwten zijn bijvoorbeeld peulvruchten, dus zijn kikkererwten gerelateerd aan pinda's (een veel voorkomende allergie)? Kikkererwtenallergieën komen lang niet zo vaak voor als pinda-allergieën, maar ze kunnen bij sommige mensen nog steeds reacties veroorzaken. Stop met het eten van kikkererwten als u tekenen van allergieën opmerkt, zoals jeuk, een gezwollen keel, spijsverteringsproblemen, een opgeblazen gevoel, waterogen, enz.

 7. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407