Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kip stomen voor gezond eten

Het definitieve oordeel over McDonald's Chicken McNuggets

 1. Kip kan een vetarme, goede eiwitbron zijn, maar wanneer het op ongezonde manieren wordt bereid, neemt het vetgehalte toe door gefrituurde coatings en romige sauzen. Om het gezonde karakter van kip te behouden, is het belangrijk dat je het kookt op een manier zonder extra vet. Het stomen van kip is ideaal wanneer u de kip toevoegt aan andere recepten, zoals salades en pasta. Het kookt de kip grondig zonder extra vet toe te voegen en laat de echte smaak van de kip doorschijnen.

Stap 1

 1. Spoel ontdooide of verse kip onder koud water en dep de stukjes droog met keukenpapier. Gooi de papieren handdoeken weg. Snijd de kip in kleinere stukjes, indien gewenst, wat het stomen versnelt.

Stap 2

 1. Plaats in een middelgrote pot een stoommandje om te gebruiken als richtlijn voor de hoeveelheid water die in de pot moet worden gebruikt. Doe voldoende water in de pot tot deze net onder de stoommand is. Verwijder de mand. Voeg indien gewenst hartige kruiden en schijfjes citroen toe aan het water, wat zal helpen een geurige stoom te creëren en de kip op smaak te brengen.

Stap 3

 1. Breng het water aan de kook met hoog vuur op uw fornuis.

Stap 4

 1. Leg de stukjes kip in een enkele laag op de bodem van de mand. Plaats de mand voorzichtig in de pot en dek goed af gedurende 8 tot 10 minuten. Open het deksel niet om de kip te controleren, want hierdoor komt de stoom vrij en wordt het kookproces verlengd, wat ook kan leiden tot drogere kip.

Stap 5

 1. Verwijder de kip zodra een vleesthermometer in het dikste stuk ten minste 165 graden Fahrenheit aangeeft.

Stap 6

 1. Bestrooi de kipfilets met vers citroensap en uw favoriete kruiden - rozemarijn en oregopaar goed met citroen. De kip is ongekruid als hij klaar is, maar het toevoegen van romige sauzen kan het vetgehalte verhogen.

Stap 7

 1. Serveer kip met ander vetarm, caloriearm voedsel om een ​​gezonde maaltijd af te ronden. Gestoomde groenten zitten boordevol kleur en smaak, en niet te vergeten essentiële vitamines. Voeg vervolgens een gezond zetmeel toe, zoals een gebakken zoete aardappel.

Stap 8

 1. Bewaar de overgebleven kip. Bewaar het gedurende drie tot vier dagen in een luchtdichte verpakking in uw koelkast. Je kunt de kip toevoegen aan salades, soepen en gebruiken op sandwiches en wraps om te genieten van eiwitten zonder vet.

Stap 8

 1. Zonder vel kipfilet zonder vel

 2. Stoommand

Stap 8

 1. Bevroren gekookte kip om de houdbaarheid tot vier tot zes maanden te verlengen. Op deze manier kun je bulkhoeveelheden kopen en grote hoeveelheden kip tegelijk stomen en het vlees vervolgens invriezen om het in de loop van enkele maanden in recepten te gebruiken.

Stap 8

 1. Kook nooit verse kip met een scherpe, onaangename geur of grijsachtige kleur. Het heeft waarschijnlijk te lang in de koelkast gezeten en is niet langer veilig om te eten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407