Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kippenborst op de gezondste manier koken

Stap 4

 1. Kipfilet, vooral kipfilet zonder vel, is een gezond, caloriearm voedsel dat rijk is aan eiwitten en weinig verzadigd vet bevat. De meeste kookmethoden, waaronder grillen en bakken, vereisen extra vet zoals olie of boter om te voorkomen dat de kipfilet aan het kookoppervlak blijft kleven, maar kipfilet kan worden gekookt zonder meer vet toe te voegen. Gekookte kipfilet kan alleen worden geserveerd of worden gebruikt in warme of koude salades, rijstgerechten zoals risotto of pastarecepten, evenals een aantal andere etenswaren.

Stap 1

 1. Spoel de kipfilet onder koud, schoon water uit de kraan en dep hem droog met schone papieren handdoeken.

Stap 2

 1. Plaats de kipfilet in een steelpan die groot genoeg is om de kipfilet gemakkelijk vast te houden. Voeg voldoende koud schoon water toe om het ongeveer 2 tot 3 inch te bedekken.

Stap 3

 1. Zet de bovenkant op de pan en breng het water op hoog vuur aan de kook.

Stap 4

 1. Zet het vuur laag zodra het water kookt en dek de pan nog een keer af. Kook de kip 10 minuten op middelhoog vuur.

Stap 5

 1. Haal de kipfilet uit het hete water. Controleer de inwendige temperatuur van de kipfilet met een instant-read thermometer ongeveer halverwege het dikste deel van de kipfilet. Wanneer het vlees volledig gaar is, zal de interne temperatuur van de kipfilet 165 graden Fahrenheit zijn.

Stap 6

 1. Breng de kipfilet met tussenpozen van 3 tot 4 minuten terug in het hete water als het vlees niet volledig gaar is. Controleer na elk interval de interne temperatuur om te voorkomen dat de kipfilet te gaar wordt.

Stap 7

 1. Haal de kipfilet uit het water en dep hem droog met keukenpapier. Laat het vlees vijf minuten rusten voordat je het snijdt of serveert.

Stap 7

 1. Rauwe kipfilet, ongeveer 1 pond

 2. Papieren handdoeken

 3. Steelpan met een nauwsluitende top

 4. Instant-read thermometer

 5. Vers gehakte knoflook, naar keuze, naar smaak

 6. Verse of gedroogde kruiden, naar keuze, naar smaak

 7. Citroen- of limoensap, naar keuze, naar smaak

 8. Witte wijn, naar keuze, naar smaak

 9. Kip- of groentebouillon of bouillon, naar keuze, naar smaak

Stap 7

 1. Voeg voor extra smaak vers gehakte knoflook of kruiden aan het water toe voordat u het op het fornuis plaatst. Of vervang een deel van het water door vers geperst citroen- of limoensap, witte wijn of kip of groentebouillon of bouillon als je dat wilt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407