Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Koken met vlasolie

Overwegingen

 1. Lijnzaad zijn oliehoudende zaden met voedingsstoffen en hart die in verschillende vormen worden verkocht, inclusief de olie die uit de zaden wordt geperst. Hoewel je kunt koken met hele lijnzaad en lijnzaadmeel, wordt het gebruik van lijnzaadolie niet aanbevolen. Dr. Sears van AskDrSears.com stelt zelfs dat oliën met een hoog gehalte aan essentiële vetzuren, zoals lijnzaadolie, niet mogen worden verwarmd, omdat warmte de gezonde vetten in schadelijke kan veranderen.

Stap 1

 1. Voeg lijnzaad aan voedsel toe nadat het gaar is. Als u vlees grilt, bakt of aanbraad, kunt u lijnzaadolie aan het vlees toevoegen nadat het klaar is met koken om de gezonde voordelen van die maaltijd voor het hart te vergroten. Lijnzaadolie kan ook worden toegevoegd aan granen en groenten na het koken.

Stap 2

 1. Voeg vlaszaadmeel toe aan brood, cake, muffin, pannenkoek, gehaktbrood of koekjesrecepten voor het bakken. Lijnzaad of lijnzaadmeel gebruiken bij het koken is volgens Ask Dr Sears superieur aan het gebruik van lijnzaadolie, omdat de zaden eiwitten, vezels, vitamine B-1, B-2, vitamine C en vitamine E bevatten

Stap 3

 1. Drenk bruschetta in lijnzaadolie en geroosterde knoflook. Bruschetta heeft normaal gesproken boter en knoflook of olijfolie en knoflook. Probeer de boter te vervangen door lijnzaadolie, of meng lijnzaadolie met olijfolie om aan de bruschetta toe te voegen nadat deze gaar is.

Stap 4

 1. Voeg lijnzaadolie toe aan een eiwitshake of aan vers groentesap. Meng eiwitpoeder, verse bessen, een banaan, een portie amandelen, yoghurt, magere melk en 1 eetlepel lijnzaadolie samen om een ​​shake boordevol omega-3-vetzuren, antioxidanten, vitaminen en mineralen te maken. Als je vers of voorverpakt groentesap drinkt, voeg dan een paar theelepels lijnzaadolie aan het glas toe en meng goed. De omega-3-vetzuren in lijnzaad en lijnzaadolie zijn essentieel voor de ontwikkeling van menselijke hersenen en ze verlagen ook het cholesterolgehalte in het bloed, de bloeddruk en het risico op hartaandoeningen.

Stap 5

 1. Meng lijnzaad in alledaagse kruiden. Voeg lijnzaadzaad of lijnzaadolie toe aan mayonaise, ketchup, slasaus of besprenkel met aardappelsalade. Je kunt ook pesto maken met lijnzaadolie in plaats van olijfolie of gebruiken om stokbrood in te dopen.

Stap 6

 1. Maak olie en azijndressing voor uw salade met lijnzaadolie in plaats van olijfolie.

Stap 7

 1. Voeg lijnzaadolie toe aan soepen of stoofschotels na het koken - maar niet tijdens. Als je een grote hoeveelheid van zo'n gerecht maakt dat niet allemaal bij één maaltijd wordt geconsumeerd, voeg je de olie afzonderlijk toe aan de kommen nadat je de soep of stoofpot hebt geserveerd. Op deze manier verwarm je de olie niet wanneer je de soep of stoofpot de volgende dag opnieuw opwarmt.

Stap 7

 1. Volgens AskDrSears.com wordt lijnzaadolie snel ranzig, zodra zes weken na het persen; dus het is het beste om gekoelde lijnzaadolie te kopen die is opgeslagen in ondoorzichtige flessen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407