Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Koken op een brander

Een oliealternatief

 1. De brander op veel hoogwaardige gasgrills is een krachtig kookgereedschap. Het gebruikt een groot aantal kleine vlammen om een ​​keramische plaat tot zeer hoge temperaturen te verwarmen. Het oververhitte keramische element straalt infraroodstraling uit, die het voedsel - meestal vlees - dat erover gekookt is snel schroeit en bruint. Hoewel het voor andere doeleinden kan worden gebruikt, is zijn primaire rol om steaks snel dicht te schroeien voordat ze op de grill gaan.

Stap 1

 1. Licht en uw gasgrill en brander aan volgens de instructies van de fabrikant. Verwarm de brander op de hoge stand voor en verwarm de hoofdgrill tot ongeveer 300 F.

Stap 2

 1. Dep de steaks droog met schone papieren handdoeken. Licht kruiden met zout.

Stap 3

 1. Plaats de steaks op de brander in een hoek van 45 graden met het rooster. Schroei 1 minuut, draai de steaks vervolgens 90 graden om grillmarkeringen in restaurantstijl te maken en roer nog 1 minuut.

Stap 4

 1. Draai de steaks na de tweede minuut en schroei aan de tweede kant gedurende 1 minuut. Als uw steaks 1 1/2 tot 2,5 cm dik zijn, kunnen ze aan de tweede kant 2 minuten worden dichtgeschroeid.

Stap 5

 1. Breng de steaks over naar het kookoppervlak van uw grill en werk ze af op de minder intense hitte van de gewone gasvlam. De meeste steaks van 1 inch dik zijn in 6 tot 8 minuten klaar.

Stap 6

 1. Haal je steaks van het vuur en breng ze op smaak met peper en zout. Bedek ze losjes met aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten voordat ze worden geserveerd.

Stap 6

 1. Laat uw grill nooit onbeheerd achter terwijl het koken aan de gang is. De brander genereert extreme hitte en kan ernstig letsel veroorzaken. Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van de grill wanneer deze in gebruik is.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407