Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kokosmeel Voeding, voordelen Hoe het te gebruiken!

Gezondere visopties

 1. Kokosmeel groeit in populariteit naarmate meer mensen de vele gezondheidsvoordelen van kokosmeelvoeding ontdekken, naast het vele gebruik ervan als een heerlijk, glutenvrij en voordelig alternatief voor andere meel.

 2. Wat moet u weten over kokosmeelvoeding? Het bevat veel vezels, eiwitten en gezonde vetten en is vrij van tarwe en andere granen. Het bevat ook weinig suiker, verteerbare koolhydraten en calorieën. Bovendien scoort deze bloem laag op de glycemische index.

 3. Dit maakt het een favoriet onder Paleo-lijners, glutenvrije eters - inclusief mensen met coeliakie of een glutengevoeligheid - mensen met spijsverteringsproblemen zoals het lekkende darmsyndroom, iedereen met een notenallergie , mensen met diabetes, vegetariërs en zowat iedereen daartussenin.

 4. In werkelijkheid is kokosmeel niet "meel" zoals we het normaal denken. Het bevat nul granen en bestaat uit 100 procent puur kokosvlees. Lees verder voor meer informatie.

Voedingswaarden kokosmeel

 1. Een portie van 1/4 kop (of ongeveer 30 gram) kokosmeel bevat ongeveer:

 2. Een klein beetje van deze bloem gaat een lange weg, en in veel recepten kun je wegkomen met het gebruik van slechts twee eetlepels en nog steeds geweldige resultaten krijgen.

Gezondheidsvoordelen van kokosmeel

 1. Wat zijn de voordelen van kokosmeel? Er zijn talloze redenen om van alles te houden wat het te bieden heeft, vooral het feit dat het veel voedingsstoffen bevat, weinig calorieën bevat en in zoveel recepten kan worden gebruikt. Het is ook heel ongebruikelijk dat kokosmeel spijsvertering of auto-immuunreacties veroorzaakt zoals andere graanmeel dat kan.

 2. De gezondheidsvoordelen van het gebruik van deze bloem in recepten zijn verstrekkend en indrukwekkend en omvatten het volgende:

1. Aids metabolisme

 1. Kokosmeel bevat hoge niveaus van MCT's, ook middellange keten vetzuren of "MCFA's" genoemd. Onderzoek toont aan dat MCT's als belangrijke voedingsstof- en metabolische regulatoren in het lichaam fungeren. Deze vetzuren worden gemakkelijk verteerd als ze worden geconsumeerd. Ze gaan rechtstreeks naar de lever, waar ze een thermogeen effect hebben en het vermogen om het metabolisme positief te beïnvloeden.

2. Hoog in nuttige vezels om constipatie te voorkomen

 1. Een kwart kopje bloem uit kokosvlees levert een indrukwekkend 25-tal aan dagelijkse voedingsbehoeften van veel mensen. Als u constipatie wilt voorkomen, een veel voorkomende zorg voor de gezondheid, is het dagelijks nodig om voldoende vezelrijk voedsel in uw dieet te krijgen. Vezelrijk voedsel is een van de beste dingen om te consumeren als u constipatie wilt voorkomen of wilt verlichten. Bovendien helpen gezonde bacteriën in het maagdarmkanaal, die probiotica worden genoemd, bij het reguleren van de darmfunctie. Vezels uit kokosmeel fungeert als een prebioticum dat probiotische bacteriën helpt gedijen en een optimale spijsvertering aanmoedigt om constipatie te voorkomen.

3. Helpt bij het handhaven van gezonde bloedsuikerspiegel

 1. Kokosmeel bevat minder koolhydraten dan andere veel voorkomende meel, zoals tarwe en maïs, dus het is een betere keuze voor diabetici en andere mensen die een gezonde bloedsuiker willen behouden. In tegenstelling tot koolhydraatrijke meel heeft kokosmeel van bloem een ​​veel milder effect op de bloedsuikerspiegel. Bovendien wordt het geleverd met al die nuttige vezels, vetten en eiwitten, waardoor het een zeer goed uitgebalanceerde bloem is die je kan helpen om je langer vol te voelen en waardoor je minder snel te veel eet. Kokosmeelvoeding heeft zeker gezondheidsvoordelen voor mensen met diabetes en mensen die ook een gezond gewicht willen bereiken.

4. Kan helpen om slechte cholesterol te verlagen

 1. Met zijn hoge vezelgehalte is deze bloem ook een uitstekende keuze voor het verbeteren van de gezondheid van het hart. Studies tonen aan dat kokosmeel het vermogen heeft om "slechte" LDL-cholesterolwaarden en serumtriglyceriden te helpen verlagen bij mensen die het cholesterolgehalte hebben verhoogd.

 2. Volgens een studie met de titel "Het cholesterolverlagende effect van kokosschilfers bij mensen met matig verhoogde serumcholesterol", gepubliceerd in het Journal of Medicinal Food, is kokosmeel een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar verlagen hun cholesterol. Als een uitstekende bron van zowel oplosbare als onoplosbare vezels, laat deze studie zien hoe dit type bloem de "slechte" LDL-cholesterolspiegels, het totale cholesterol en triglyceriden aanzienlijk verlaagde.

5. Verhoogt de gezondheid van het hart

 1. Als een rijke bron van vezels, die slechte cholesterol en triglyceriden helpt verlagen, is bloem uit kokosnoten ook bekend voor het stimuleren van de gezondheid van het hart. Onderzoek verbindt in feite hoge inname van voedingsvezels met een verminderd risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten en het sterven aan de ziekte.

6. Perfect voor coeliakie en andere glutenvrije diëten

 1. Kokosmeel is van nature glutenvrij, waardoor het een uitstekende keuze is voor iedereen die worstelt met het volgen van een glutenvrij dieet vanwege coeliakie, een glutenintolerantie of een persoonlijke voorkeur om gluten te voorkomen. Het kan moeilijk zijn om een ​​strikt dieet te volgen dat echt geen gluten bevat, maar kokosmeel is een veelzijdig ingrediënt dat het volgen van deze diëten veel gemakkelijker kan maken.

Geschiedenis en toepassingen in de traditionele geneeskunde

 1. Kokosmeel wordt gemaakt van gemalen en gedroogd kokosvlees. Zodra de buitenste groene schil van een kokosnoot is verwijderd, blijft de rijke, binnenste witte voering over. Dit is het kokosvlees. Kokosvlees is het witte, stevige deel van de kokosnoot dat je vindt als je de verse kokosnoot openbreekt en de binnenkant eruit schraapt. Vervolgens moet de melk worden gescheiden om de droge 'bloem' te produceren. ' Zodra het vlees is gezeefd en gescheiden van de kokosmelk, wordt het op lage temperatuur gebakken om het uit te drogen en een poederachtige bloem te maken die volledig uit kokosnoot is gemaakt.

 2. Er zijn aanwijzingen dat deze bloem zijn start kreeg in Tahiti of Polynesië. Als het dat wel of niet deed, heeft het duidelijk zijn langste geschiedenis van gebruik in deze delen van de wereld waar kokosnoten in overvloed zijn. In de Polynesische en Tahitiaanse keuken wordt regelmatig kokosmeel gebruikt.

 3. In veel tropische klimaten en culturen beschouwen de inheemse bevolking kokosnoten als een voedingsmiddel dat zowel voedzaam als medicinaal is. Sommigen noemen de kokospalm zelfs de "levensboom" en gebruiken vrijwel elk onderdeel van de kokosnoot als traditioneel voedsel en als traditioneel medicijn.

 4. In de traditionele Thaise geneeskunde wordt kokosnoot bijvoorbeeld gebruikt voor de behandeling van virusgerelateerde gezondheidsproblemen zoals griep, keelpijn, koorts, hoofdluis en urineproblemen. Kokosnoten en bijproducten van kokosnoot worden ook in de Ayurvedische geneeskunde als zeer gunstig beschouwd voor de algehele gezondheid. Kokosvoedsel wordt met name aanbevolen voor de pitta- en vata-dashas, ​​maar kapha's moeten meestal overmatig kokosnoot vermijden.

Kokosmeel versus amandelmeel

 1. Zowel kokosmeel als amandelmeel zijn geliefd vanwege hun veelzijdigheid in recepten, grote hoeveelheden voedingsstoffen, vullende vetten en glutenvrije eigenschappen. Hoewel beide geweldige keuzes zijn om te bakken of op verschillende manieren te gebruiken, biedt kokosmeel in het algemeen meer vezels en minder calorieën dan amandelmeel.

 2. Kokosmeel is ook een geweldig alternatief voor iedereen die notenallergieën heeft en geen amandelen kan consumeren. Tegelijkertijd zijn noten voedzame voedingsmiddelen en is amandelmeel een geweldige keuze vanwege het vitamine- en mineralengehalte, het zeer lage aantal koolhydraten, eiwitten, vezels en gezond vet.

 3. Alles bij elkaar genomen is een van deze meel in principe niet "beter" dan de andere. Amandelmeel is extreem gezond, maar bevat iets meer calorieën en vet. Het heeft ook meer vezels terwijl het minder koolhydraten bevat en het bevat minder natuurlijke suikers. Het hogere calorie- en vetgehalte is geen slechte zaak, en dit maakt het een uitstekende keuze voor mensen met een koolhydraatarm, ketogeen of vetrijk dieet. U ziet het, het komt echt neer op uw specifieke behoeften en voorkeuren.

 4. Amandelmeel kan worden gebruikt als vervanging voor kokosmeel, maar onthoud dat het niet zo absorberend is als kokosmeel, dus u moet de hoeveelheid vloeistof in recepten verminderen.

 5. Er is nog een voordeel aan kokosmeelvoeding waar u misschien nog niet aan gedacht heeft. Omdat kokosnoten enkelvoudig onverzadigde vetzuren bevatten, bevatten ze weinig omega-6 vetten. Hoewel amandelen extreem gezond zijn, voegen noten in het algemeen omega-6-vetten toe aan je dieet, en de kans is groot dat je al veel van deze soorten omega-6-vetzuren consumeert.

 6. De verhouding van omega-3 vetzuren tot omega-6 vetzuren in uw dieet is erg belangrijk, maar de meeste mensen consumeren veel meer omega-6 vetzuren in hun voeding dan omega-3 vetzuren door bewerkte voedingsmiddelen, verfijnd oliën en kleine hoeveelheden in het wild gevangen omega-3 zeevruchten. Hoewel kokosmeel geen omega-3 vetzuren aan je dieet toevoegt, kan het wel de hoeveelheid omega-6 vetzuren verminderen, omdat het notenbloem en geraffineerd graanmeel kan vervangen.

 7. Kokosmeel en amandelmeel - soms ook amandelmeel - maken beide geweldige coatings voor eiwitten, maar hebben verschillende texturen en kwaliteiten bij het koken met. Amandelmeel is meestal knapperiger, nootachtig, kruimelig en minder zacht. Het heeft ook een sterkere smaak. Het smaakt naar amandelen, terwijl kokosmeel een mildere smaak heeft.

 8. Kokosmeel neemt meer water op dan amandelmeel, is dichter en zorgt voor een zachter product. Je kunt beide samen gebruiken om veel gezonde glutenvrije recepten te maken die volledig vrij zijn van granen en veel voedingsstoffen bevatten.

Waar vindt u kokosmeel

 1. U kunt kant-en-klaar kokosmeel kopen bij uw favoriete natuurvoedingswinkels, bepaalde grote supermarkten die alternatieve of glutenvrije meelsoorten verkopen, sommige boerenmarkten of via online retailers. Tegenwoordig vind je het vaak in supermarkten en winkels zoals Walmart, Amazon en Costco.

 2. Omdat deze bloem zuiver is en vrij van veel voorkomende spijsverteringsirriterende stoffen en kunstmatige toevoegingen, worden de voordelen van kokosmeelvoeding omarmd door mensen met notenallergieën, spijsverteringsstoornissen, insuline-gevoeligheden en nog veel meer mensen. Dit is goed nieuws en betekent dat steeds meer retailers het moeten gaan stockeren.

 3. Als u het niet in de winkels kunt vinden, kunt u deze bloem ook online kopen.

 4. Als u liever kant-en-klaar kokosmeel koopt dan om het zelf te maken, zoek dan naar kwaliteitsmerken en neem een ​​kijkje in het voedingspaneel.

 5. Het is het beste om een ​​merk te kopen met het enige ingrediënt op de verpakking als "kokosmeel". Koop geen merken die zijn gezoet met extra soorten suiker, kunstmatig van smaak zijn, conserveermiddelen bevatten of bindmiddelen bevatten. Hoe korter de lijst met ingrediënten (idealiter slechts één), hoe beter. Dit betekent dat u de meeste voordelen haalt uit kokosmeelvoeding zonder ongewenste bijwerkingen.

 6. Als u coeliakie heeft, een glutengevoeligheid heeft of gewoon glutenbevattende granen vermijdt, controleer dan of het merk bloem dat u koopt glutenvrij is en volledig glutenvrij is geproduceerd. -vrije faciliteit.

Kokosmeel maken

 1. Net zoals u uw eigen kokosmelk of amandelmeel kunt maken, kunt u uw eigen zelfgemaakte kokosmeel maken. Om kokosmeel te maken, kun je de overgebleven vezels van kokosmelk gebruiken. Op deze manier krijg je twee zelfgemaakte producten tegelijkertijd.

 2. Begin met het mengen van kokosvlees en water in een snelle menger. Gebruik vervolgens een zeefzak of kaasdoek om al het kokosvlees te vangen en laat alleen de kokosmelk achter, die u kunt opslaan en later in veel recepten kunt gebruiken.

 3. Wanneer u het kokosvlees van elkaar hebt gescheiden, het op een bakplaat leggen en het enkele uren op lage temperatuur bakken om het te laten drogen. Houd er rekening mee dat je het kokosvlees niet precies kookt om bloem te maken, maar het langzaam uitdroogt totdat het een poederachtige, meelachtige consistentie bereikt.

 4. Sommige mensen beschouwen kokosmeel om deze reden als rauw, terwijl anderen beweren dat dit niet zo is. Het hangt echt af van hoe hoog de temperatuur is die je kiest om het uit te drogen. De meeste mensen raden aan om kokosmeel op ongeveer 150 graden of de laagste stand in de oven te bakken gedurende vier tot zes uur om de beste resultaten te krijgen.

 5. Op basis van die tips is hier een stapsgewijze handleiding voor het maken van uw eigen kokosmeel:

Koken met kokosmeel

 1. Kokosmeel kan worden gebruikt in zowel zoete als hartige recepten. Het is ongezoet en heeft een lichte geur en smaak van kokosnoot, maar dit combineert gemakkelijk met andere ingrediënten in recepten en overwint andere smaken niet. Hoewel het een lichte, luchtige uitstraling en textuur heeft wanneer het wordt gedroogd, wordt het behoorlijk dicht wanneer het wordt gekookt of gebakken.

 2. U wilt ervoor zorgen dat u de bloem eerst klont voordat u ermee kookt, omdat deze gevoelig is voor het vormen van klontjes. Doe dit door het te mengen met een vork om luchtbellen of klonterige stukjes eruit te halen.

 3. Het is het beste om kokosmeel in combinatie met ander meel of zelfrijzende ingrediënten zoals eieren te gebruiken bij het bakken om de beste resultaten te krijgen. Vraag je je af, kan ik kokosmeel gebruiken in plaats van bloem voor alle doeleinden? Dat kan zeker, maar afhankelijk van het recept moet u waarschijnlijk enkele wijzigingen aanbrengen in de hoeveelheden vloeibare ingrediënten in het recept. Kokosmeel bevat veel vezels, dus het absorbeert veel water tijdens het koken. Beschouw het in vergelijking met andere meel als een veel meer absorberende "spons" - daarom met de mogelijkheid om bepaalde traditionele recepten uit te drogen.

 4. Voor het paneren van voedsel zoals stukjes vlees of vis, kunt u meestal kokosmeel gebruiken als een 1: 1 bloemvervanger voor alle doeleinden. Deze bloem kan ook alleen worden gebruikt om soepen en stoofschotels te verdikken of om ingrediënten te bedekken in plaats van paneermeel. Het maakt niet uit hoe je het gebruikt, zorg ervoor dat je het goed mengt voordat je het aan recepten toevoegt en nadat je het hebt gecombineerd met andere ingrediënten, om ervoor te zorgen dat je het beste eindproduct krijgt.

Bakken met kokosmeel

 1. Op zoek naar een vervanger voor cakemeel die glutenvrij is en een ongelooflijke smaak toevoegt aan elk recept? U kunt profiteren van de gezondheidsvoordelen van kokosmeel door het te gebruiken in deze recepten voor gebakken kokosmeel:

 2. Bij het bakken met kokosmeel werkt het het beste om een ​​gelijke verhouding vloeistof tot bloem te gebruiken. Dit betekent dat u twee eetlepels water gebruikt voor elke twee eetlepels kokosmeel. Het water absorbeert gemakkelijk tijdens het bakproces.

 3. U kunt ook kokosolie samen met de bloem gebruiken om nog meer voordelen toe te voegen en vocht vast te houden. Een voordeel van het absorptievermogen van kokosmeel is dat het goed werkt om gebakken producten een dichte kwaliteit te geven, bijvoorbeeld in een hartbrood of iets dergelijks.

 4. Voor de beste resultaten wordt aanbevolen om het te gebruiken als vervanging voor ongeveer 20 procent van de totale bloem in een recept. Dit betekent dat als je bijvoorbeeld met amandelmeel of gekiemde spelttarwemeel bakt, je 20 procent van een van die meel kunt vervangen en in plaats daarvan kokosmeel kunt toevoegen.

 5. Dit voegt extra vezels, MUFA's en voedingsstoffen toe aan uw eindproduct zonder de textuur of de smaak te veranderen. Vergeet niet dat u extra vloeistof moet toevoegen om dit te compenseren. In dit geval, als u een 1/4 kopje kokosmeel in het recept hebt vervangen, moet u ook een extra 1/4 kopje water of andere vloeistof toevoegen.

 6. Terwijl de meeste ervaren koks niet aanbevelen om kokosmeel op zichzelf te gebruiken in recepten, vooral bij het bakken, hebben sommige mensen positieve resultaten wanneer ze 100 procent kokosmeel en eieren combineren, en vervolgens de twee bakken.

 7. Omdat deze bloem vrij is van gluten, die meestal ingrediënten aan elkaar bindt, neemt het ei de plaats van de gluten in en houdt het uw product op zijn plaats zonder dat het afbrokkelt. Je kunt een kokosmeel-ei-muffin naar smaak zoet of hartig maken, afhankelijk van je voorkeur. Probeer kaneel, pure honing en cacaopoeder toe te voegen voor een zoetere traktatie of kruiden en specerijen voor een hartig ontbijt.

 8. Kokosmeel is op veel manieren een veel gezonder alternatief voor geraffineerde koolhydraatmeel. Door deze bloem toe te voegen aan gebakken recepten die veel suiker kunnen bevatten en vatbaar zijn voor bloedglucosespiegels, kunt u de glycemische index op het recept verlagen. Dit betekent dat de suiker in het recept de bloedsuikerspiegel langzamer beïnvloedt, geen piek en dip in energieniveaus veroorzaakt en afleveringen van hypoglykemie voorkomt.

Recepten kokosmeel

 1. Er zijn zoveel heerlijke manieren dat u kokosmeel kunt gebruiken, zoals:

 2. Er zijn talloze manieren om te profiteren van de voedingsstoffenboost die u krijgt van kokosmeelvoeding door een heerlijk recept voor kokosmeel te maken. Je kunt deze bloem gebruiken als een gezonde, glutenvrije, conventionele bloemvervanger om kip, vis of andere eiwitten te coaten. Probeer het te mengen met kruiden zoals knoflookpoeder, uienpoeder, paprika, zeezout en zwarte peper om een ​​basiscoatingmengsel te maken. Om de smaak van traditionele broodkruimels na te bootsen die in de Italiaanse en Franse keuken worden gebruikt, voeg oregano, basilicum, peterselie en andere traditionele mediterrane kruiden toe.

 3. Hier zijn enkele meer heerlijke kokosmeelrecepten om te proberen:

 4. Vervalt kokosmeel? Het bevat normaal gesproken geen toegevoegde sulfieten of conserveermiddelen als u een merk van hoge kwaliteit koopt, dus het wordt aanbevolen om uw bloem in een luchtdichte verpakking in de koelkast of vriezer te bewaren om het na opening langer vers te houden. Dit geldt met name als u besluit om uw eigen zelfgemaakte kokosmeel te maken en op te slaan. Eenmaal geopend, moet het tot een jaar meegaan als het op een koele, droge plaats wordt bewaard.

Voorzorgsmaatregelen

 1. Er zijn zoveel heerlijke manieren dat u kokosmeel kunt gebruiken, zoals:

 2. Er zijn talloze manieren om te profiteren van de voedingsstoffenboost die u krijgt uit kokosmeelvoeding door een heerlijk recept voor kokosmeel te maken. Je kunt deze bloem gebruiken als een gezonde, glutenvrije, conventionele bloemvervanger om kip, vis of andere eiwitten te coaten. Probeer het te mengen met kruiden zoals knoflookpoeder, uienpoeder, paprika, zeezout en zwarte peper om een ​​basiscoatingmengsel te maken. Om de smaak van traditionele broodkruimels na te bootsen die in de Italiaanse en Franse keuken worden gebruikt, voeg oregano, basilicum, peterselie en andere traditionele mediterrane kruiden toe.

 3. Hier zijn nog wat meer heerlijke kokosmeelrecepten om te proberen:

 4. Vervalt kokosmeel? Het bevat normaal gesproken geen toegevoegde sulfieten of conserveermiddelen als u een merk van hoge kwaliteit koopt, dus het wordt aanbevolen om uw bloem in een luchtdichte verpakking in de koelkast of vriezer te bewaren om het na opening langer vers te houden. Dit geldt met name als u besluit om uw eigen zelfgemaakte kokosmeel te maken en op te slaan. Eenmaal geopend, moet het tot een jaar meegaan als het op een koele, droge plaats wordt bewaard.

Laatste gedachten

 1. Er zijn zoveel heerlijke manieren dat u kokosmeel kunt gebruiken, zoals:

 2. Er zijn talloze manieren om te profiteren van de voedingsstoffenversterking die u krijgt van kokosmeelvoeding door een heerlijk recept voor kokosmeel te maken. Je kunt deze bloem gebruiken als een gezonde, glutenvrije, conventionele bloemvervanger om kip, vis of andere eiwitten te coaten. Probeer het te mengen met kruiden zoals knoflookpoeder, uienpoeder, paprika, zeezout en zwarte peper om een ​​basiscoatingmengsel te maken. Om de smaak van traditionele broodkruimels na te bootsen die in de Italiaanse en Franse keuken worden gebruikt, voeg oregano, basilicum, peterselie en andere traditionele mediterrane kruiden toe.

 3. Hier zijn enkele meer heerlijke kokosmeelrecepten om te proberen:

 4. Vervalt kokosmeel? Het bevat normaal gesproken geen toegevoegde sulfieten of conserveermiddelen als u een merk van hoge kwaliteit koopt, dus het wordt aanbevolen om uw bloem in een luchtdichte verpakking in de koelkast of vriezer te bewaren om het na opening langer vers te houden. Dit geldt met name als u besluit om uw eigen zelfgemaakte kokosmeel te maken en op te slaan. Eenmaal geopend, moet het tot een jaar meegaan als het op een koele, droge plaats wordt bewaard.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407