Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kokosolie dagelijks consumeren

Stijlvol gevulde squash

 1. Van verzachtende huid tot conditionerende haar, kokosolie wordt gewaardeerd als een actueel hulpmiddel - maar de voordelen van deze oude olie zijn meer dan huiddiep. Volgens Coconut-Connections, consumeert 2 tot 4 el. van kokosolie per dag kan een spectrum van voordelen voor de gezondheid bieden, waaronder een snellere stofwisseling, verbeterde schildklierfunctie en een grotere immuniteit tegen ziekten. Dergelijke voordelen maken kokosolie een aantrekkelijke vetbron voor mensen die op zoek zijn naar gewichtsverlies en een algehele goede gezondheid. Met een beetje planning en creativiteit kun je deze olie in je eigen menu integreren en dagelijks consumeren.

Stap 1

 1. Vervang kokosolie door boter of margarine - vooral bij het bakken of op zoek naar een rijke topping voor brood. Zoals de website van Tropical Traditions verklaart, wordt kokosolie hard bij temperaturen onder 76 graden F, waardoor het een effectieve vervanging is voor andere halfvaste vetten.

Stap 2

 1. Voeg 1 tot 2 el toe. van kokosolie tot smoothies gemaakt met fruit, yoghurt of andere ingrediënten die u lekker vindt. Dit geeft een rijke, dikke textuur aan gemengde dranken terwijl het je helpt je dagelijkse doel voor consumptie van kokosolie te bereiken.

Stap 3

 1. Gebruik kokosolie als uw primaire olie voor kookmethoden op hoge temperatuur, zoals frituren. Omdat kokosolie voornamelijk uit verzadigd vet bestaat, is het bestand tegen oxidatie en stabiel in omgevingen met veel hitte, volgens Coconut Oil Central. In tegenstelling tot onverzadigde oliën, produceert kokosolie geen gezondheidsschadelijke vrije radicalen bij blootstelling aan hete temperaturen en kan het meerdere keren veilig worden verhit.

Stap 4

 1. Eet kokosolie direct van een lepel, vooral als je ervoor hebt gekozen om extra vierge kokosolie te gebruiken. Omdat deze olie van nature aromatisch en smaakvol is, kunt u ervan genieten om deze alleen te eten - vooral als u de smaak van kokos in het algemeen lekker vindt. Het consumeren van 1 tot 2 el. olie rechtstreeks uit de pot als tussendoortje kan je energie een boost geven en je honger stillen tot je volgende maaltijd.

Stap 5

 1. Gebruik kokosoliecapsules. Als u de smaak of textuur van kokosolie onaantrekkelijk vindt of gewoon geen tijd hebt om het in uw maaltijden te integreren, is het doorslikken van capsules een handige manier om de interne voordelen van dit product te benutten.

Stap 5

 1. Om spijsverteringsproblemen te voorkomen, verbruikt u de hele dag door kleinere doses kokosolie in plaats van uw dagelijkse hoeveelheid in één keer in te nemen.

 2. Als een grote dosis kokosolie elke dag onaangename symptomen oplevert - zoals misselijkheid, maagklachten of losse stoelgang - begin met een kleine hoeveelheid olie en verhoog die dosis geleidelijk als je lichaam past zich aan.

 3. Hoewel de voeding niet aanzienlijk varieert tussen geraffineerde en ongeraffineerde kokosolie, hebben variëteiten met het label "extra vierge" een sterke smaak en aroma en zijn ze smakelijker dan smaakloze, ontgeurde oliën.

Stap 5

 1. Als u een hoog cholesterol of hartaandoeningen heeft, raadpleeg dan een arts voordat u kokosolie aan uw dieet toevoegt. Het hoge verzadigde vetgehalte van de olie kan het onverstandig maken om in hoge doses te consumeren.

 2. Vermijd kokosolie als u in het verleden allergische reacties op kokosproducten heeft gehad.

 3. Omdat kokosolie een relatief hoog smeltpunt heeft, is het mogelijk niet effectief als saladedressing.

 4. Als u een hoog cholesterol of hartaandoeningen heeft, raadpleeg dan een arts voordat u kokosolie aan uw dieet toevoegt. Het hoge verzadigde vetgehalte van de olie kan het onverstandig maken om in hoge doses te consumeren.

 5. Vermijd kokosolie als u in het verleden allergische reacties op kokosproducten heeft gehad.

 6. Omdat kokosolie een relatief hoog smeltpunt heeft, is het mogelijk niet effectief als saladedressing.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407