Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kokosolie versus kokosboter: voordelen

De onderste regel

 1. De meeste mensen zijn bekend met kokosolie. Het staat vaak in de schijnwerpers voor gezondheid en welzijn. Kokosboter is niet zo bekend.

 2. De twee producten zien er hetzelfde uit en ruiken hetzelfde, maar hebben elk verschillende kenmerken. Hier is een blik op de voordelen van elk.

Wat is het verschil tussen kokosolie en kokosboter?

 1. Kokosolie wordt gemaakt door koudpersende olie uit kokosvlees. Het is vast bij kamertemperatuur en wordt vloeibaar bij verhitting. Het heeft een olieachtige, milde tot gemiddelde intensiteit kokossmaak en geur.

 2. Kokosnootboter is misschien wel de pindakaas van de tropen. Het wordt gemaakt door kokosvlees te pureren, inclusief de olie. De spread is vast bij kamertemperatuur en wordt zacht bij verhitting. Het eindresultaat is een spread met een sterke kokossmaak en geur.

Kokosolie en kokosbotervoeding

 1. Kokosolie is volledig gemaakt van vet, meestal verzadigd. Een eetlepel heeft ongeveer 14 gram.

 2. Kokosboter wordt gemaakt van de hele kokosnoot, dus het bevat ook verzadigd vet, ongeveer 10 gram per eetlepel. Het heeft voedingsstoffen die kokosolie niet bevat, met name vezels. Een eetlepel kokosboter bevat ongeveer 2 gram voedingsvezels.

 3. Andere voedingsstoffen in kokosboter zijn:

 4. Kokosolie en kokosboter bevatten veel calorieën. Afhankelijk van het merk bevatten beide producten ongeveer 110 tot 120 calorieën per eetlepel.

Zijn kokosolie en kokosboter goed voor u?

 1. Het hoge gehalte aan verzadigde vetten in kokosolie en kokosboter is controversieel. De American Heart Association (AHA) waarschuwt dat een dieet met veel verzadigde vetten leidt tot een hoog cholesterolgehalte en het risico op een hartaanval en beroerte verhoogt.

 2. Voorstanders van Coconut beweren dat het meeste onderzoek naar verzadigde vetten verouderd is. Ze beweren dat het grootste deel van het verzadigde vet laurinezuur is, dus het verhoogt eigenlijk je zogenaamde goede cholesterol en vermindert je risico op ziekte.

 3. Laurinezuur is niet zo vaak onderzocht als andere soorten verzadigd vet, maar ten minste één kleine studie ondersteunt dat het cholesterol bevordert. De studie bij 32 gezonde mannen en vrouwen vond dat het eten van vaste vetten rijk aan laurinezuur resulteerde in een beter cholesterolprofiel dan het eten van transvetten.

 4. Na een meta-analyse uit 2010 bleek dat verzadigd vet niet geassocieerd was met een toename van hart- en vaatziekten, werden de kokoswateren troebeler. De meta-analyse heeft er niet toe geleid dat de AHA of de meeste cardiologen hun standpunt over verzadigde vetten hebben herzien, maar het heeft wel terechte vragen opgeworpen.

 5. Tijd en meer onderzoek zullen de controverse oplossen. Maar hoe kokosolie en kokosboter vandaag uw risico op hartaandoeningen beïnvloeden, kan uiteindelijk afhangen van vele factoren, waaronder uw activiteitenniveau en algehele dieet.

Schoonheidsgebruik voor kokosolie en kokosboter

 1. Als u zich zorgen maakt over de chemicaliën in producten voor persoonlijke verzorging, houd dan een pot kokosolie of kokosboter bij de hand. Hun vetzuren kunnen rimpels, droge huid en ouderdomsvlekken helpen verminderen.

 2. Er is weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de voordelen voor de huidverzorging van kokosolie en kokosboter, maar anekdotisch bewijs is er in overvloed. Je kunt ze proberen te gebruiken in je schoonheidsregime als:

 3. Voordat u kokosolie of kokosboter op uw huid gebruikt, moet u een huidtest uitvoeren om de gevoeligheid en mogelijke allergische reacties te testen.

Koken met kokosolie en kokosboter

 1. Kokosolie wordt voornamelijk gebruikt als bakolie. Geraffineerde kokosolie heeft een hoog rookpunt en is bestand tegen koken op hoge temperatuur. Het is geweldig voor frituren en braden. Extra vierge kokosolie heeft een lager rookpunt en wordt over het algemeen aanbevolen voor temperaturen van 350 graden Fahrenheit of lager.

 2. Kokosolie kan worden verspreid op toast en worden vervangen door boter, bakvet en plantaardige olie tijdens het bakken. Houd er rekening mee dat de smaak van extra vierge kokosolie niet zo neutraal is als andere oliën en een gematigde kokossmaak toevoegt aan gebakken producten. Verfijnde versies hebben een lichte tot geen kokossmaak.

 3. Kokosboter is heerlijk rechtstreeks uit de pot. Het kan op bijna alles worden verspreid. Het is lekker als vervanger van boter op je ochtend toast of bagel. Proberen:

 4. Kokosnootboter brandt gemakkelijk en is niet uw beste keuze om gedurende een korte tijd op iets hoger dan zeer laag te koken. Het is perfect voor het maken van fudge en snoepjes en kan worden vervangen door boter of olie. Het zal een sterke, zoete, kokossmaak aan je recepten toevoegen.

Waar kun je kokosolie en kokosboter kopen?

 1. Tien jaar geleden zou je moeilijk kunnen vinden om kokosolie of kokosboter te vinden, behalve in een natuurwinkel. Tegenwoordig zijn het nietjes in de schappen van supermarkten en grote dozen.

 2. Maar zoveel fabrikanten hebben op de bandwagon van kokosproducten gesprongen dat de beschikbare keuzes verwarrend kunnen zijn.

 3. Hier zijn enkele tips om het winkelproces te vergemakkelijken:

 4. Kokosboter en kokosolie moeten bij kamertemperatuur worden bewaard. Kokosboter kan bovenaan een laag olie ontwikkelen op dezelfde manier als natuurlijke pindakaas. Roer de boter goed voor gebruik.

Volgende stappen

 1. Kokosolie en kokosnootboter hebben duidelijke verschillen in uiterlijk, smaak en functionaliteit. Kokosolie is het beste voor frituren en koken. Kokosboter is geweldig voor het maken van no-cook snoepjes, of snoepjes langzaam gekookt op zeer laag vuur.

 2. Ondanks de beweringen van veel natuurlijke gezondheidsexperts en kokosliefhebbers dat deze producten een gezondheidswonder zijn, neemt de reguliere geneeskunde een voorzichtige aanpak in acht. Totdat wetenschappelijk onderzoek de slinger op de een of andere manier slingert, eet je zowel kokosolie als kokosboter met mate.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407