Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Komkommervoeding: helpt u bij het afvallen van gewicht

Waar vind je de onmogelijke hamburger

 1. Je hebt misschien altijd aangenomen dat komkommers vol water zaten maar weinig voedingsstoffen boden. Nou, denk nog eens goed na. Meer dan alleen een manier om augurken te maken of wallen rond je ogen te verminderen, hebben komkommers een aantal indrukwekkende voordelen als het gaat om het bestrijden van schade door vrije radicalen en ontstekingen dankzij het indrukwekkende voedingsprofiel voor komkommers.

 2. Wat is er zo leuk aan komkommervoeding? Komkommers bevatten zeer weinig calorieën, maar leveren krachtige polyfenolverbindingen die op natuurlijke wijze kunnen helpen verouderen als gevolg van oxidatieve stress te vertragen.

 3. Komkommers staan ​​bekend onder hun onderzoekers vanwege hun anti-diabetische, lipidenverlagende en antioxiderende werking en hebben een ontgiftende, reinigende werking op het lichaam. Ze zijn ook van nature "koeling" en een geweldige manier om uitdroging, constipatie en oververhitting te voorkomen. En dat is niet alles als het gaat om komkommervoeding.

Komkommer voedingsfeiten

 1. De komkommer (Cucumis sativus) is een wijd verbouwde "kalebas" en lid van de plantenfamilie Cucurbitaceae. Komkommers zijn het meest onderzocht met betrekking tot hun diuretische effecten. Dit heeft hen een reputatie als geneeskrachtig voedingsmiddel opgeleverd, zowel in de traditionele volksgeneeskunde als in de moderne geneeskunde.

 2. Technisch gezien is een komkommer een fruit of een groente? Komkommers zijn eigenlijk fruit, hoewel ze meer als groenten worden behandeld. Er worden tientallen verschillende komkommersoorten over de hele wereld gekweekt, maar drie hoofdsoorten komkommers zijn tegenwoordig het meest verkrijgbaar: die worden gebruikt voor het in plakjes snijden en eten van rauwe komkommers (kirby's) en komkommers zonder pit.

 3. Enkele van de meest voorkomende komkommersoorten zijn:

 4. Na onderzoek naar de voordelen van komkommers en de potentiële mogelijkheden om komkommers vrije radicalen op te ruimen, melden onderzoekers van het Institute of Pharmaceutical Sciences in Haryana, India dat binnen komkommers:

 5. ... de aanwezigheid van flavonoïden en tannines in hun extract, zoals blijkt uit voorlopige fytochemische screening, suggereert dat deze verbindingen mogelijk verantwoordelijk zijn voor het opruimen van vrije radicalen en pijnstillende effecten ... Regelmatige consumptie van natuurlijke antioxidanten uit groenten, fruit, thee en kruiden kunnen bijdragen aan een evenwichtsverandering naar een voldoende antioxidantstatus.

 6. Volgens komkommervoedingsgegevens gepubliceerd door de USDA, heeft een half kopje komkommers met de schil (ongeveer 52 gram) ongeveer:

Komkommervoeding: Top 10 voordelen voor komkommer

 1. Cucurbitacines in komkommers zijn onderzocht op hun cytotoxische, hepatoprotectieve, cardiovasculaire en anti-diabetische effecten. Lignanen in komkommers hebben goed gedocumenteerde immuunversterkende, ontstekingsremmende effecten die gunstig zijn voor de bestrijding van hart- en vaatziekten. Studies die de effecten van het consumeren van liganen uit plantaardig voedsel onderzoeken, hebben gunstige associaties gevonden met C-reactieve eiwitniveaus, een verlagend effect op het totale en lage dichtheid lipoproteïne (LDL) cholesterol en verbeterde bloeddrukniveaus.

 2. De zaden van een komkommer staan ​​erom bekend een genezend, warmteverlagend effect op het lichaam te hebben en ze worden vaak gebruikt om constipatie te voorkomen en op natuurlijke wijze te verlichten in traditionele vormen van geneeskunde zoals Ayurveda. Veel mensen lijden aan magnesiumgebrek zonder het zelfs maar te weten, maar komkommervoeding is een bron van magnesium en andere elektrolyten die kunnen helpen de darm en de spijsvertering te hydrateren, waardoor je "regelmatiger" blijft!

 3. Omdat ze een geweldige groente zijn voor het maken van sap of het maken van smoothies, kun je proberen komkommers te combineren met andere hydraterende voedingsmiddelen - zoals meloen, limoen, avocado, selderij en venkel - om een ​​natuurlijke anti-opgeblazen drankje.

 4. Komkommervoeding is een van de beste alkalische voedingsmiddelen die helpen het pH-niveau van het lichaam in evenwicht te houden en de effecten van een zuur dieet tegen te gaan. Het beperken van de consumptie van zuurvormend voedsel en het eten van meer alkalisch vormend voedsel is in plaats daarvan gunstig voor het beschermen van uw lichaam tegen ziekten die gedijen in een zure meesleep.

 5. Volgens een rapport gepubliceerd in het Journal of Environmental Public Health:

 6. Het leven op aarde is afhankelijk van de juiste pH-waarden in en rond levende organismen en cellen. Het menselijk leven vereist een strak gecontroleerd pH-niveau in het serum van ongeveer 7. Het wordt algemeen aanvaard dat agrarische mensen tegenwoordig een dieet hebben dat arm is aan magnesium en kalium en ... Dit resulteert in een dieet dat metabole acidose kan veroorzaken die niet overeenkomt aan de genetisch bepaalde voedingsbehoeften.

 7. Van een goed uitgebalanceerde pH-waarde wordt ook gedacht dat deze de leptinegehalte verlaagt, het belangrijkste hormoon dat verband houdt met honger en eetlust, evenals ontsteking. Omdat het lichaam voedingsstoffen gemakkelijk in vloeibare vorm kan verteren, is dit een reden waarom komkommers een populair ingrediënt zijn in groene alkaliserende sappen.

 8. Met 22 procent van uw dagelijkse vitamine K in elke kop komkommers is het eten van meer cukes een goede manier om de minerale botdichtheid te behouden. Vitamine K (in de vorm van K2) is een in vet oplosbare vitamine die met andere essentiële voedingsstoffen zoals calcium en magnesium werkt om sterke botten te behouden.

 9. Vitamine K ondersteunt ook een gezond metabolisme, opname van voedingsstoffen, helpt bij de gezondheid van het hart, helpt bij de bloedstolling, ondersteunt de neurologische functie en kan helpen beschermen tegen kanker. Toch komt vitamine K-tekort vaak voor bij volwassenen en kinderen vanwege een dieet met weinig groene groenten, een cholesterolarm dieet, medicijngebruik en slechte opname van voedingsstoffen.

 10. Traditioneel worden komkommers gebruikt als een natuurlijke remedie tegen hoofdpijn en enigszins als een pijnstiller omdat ze ontstekingen en zwellingen bestrijden. Hoofdpijn of migraine kunnen worden veroorzaakt door veel dingen, waaronder uitdroging, stress, vermoeidheid, lage bloedsuikerspiegel en voedingstekorten.

 11. Veel studies tonen aan dat voedingsmiddelen met veel water en magnesium zoals komkommers hoofdpijn bestrijden door vocht in het lichaam in evenwicht te brengen en uitdroging te voorkomen.

 12. Waarom zijn komkommers goed voor u als het gaat om het stimuleren van uw immuunsysteem? Verschillende bioactieve verbindingen zijn geïsoleerd uit de voedzame komkommer, waaronder cucurbitacines, glucosiden, lignanen, apigenine en flavanolen zoals firestin. Het is bekend dat deze sterke kankerbestrijdende eigenschappen hebben, omdat ze DNA en cellen kunnen beschermen tegen schade als gevolg van oxidatieve stress. Fisetin is specifiek gebonden aan de gezondheid van de hersenen en het behoud van de cognitieve functie, terwijl bekend is dat cucurbitacines kankerachtige tumorverlagende effecten hebben.

 13. Onderzoekers van de Universiteit van Valencia in Spanje hebben ontdekt dat antioxidanten van cucurbitacines, een soort triterpeenverbinding, kankerceldood kunnen veroorzaken (een proces dat bekend staat als apoptose). De belangrijkste mechanismen met betrekking tot de apoptotische effecten van cucurbitacines zijn hun vermogen om activiteiten via nucleaire factoren of genen te wijzigen en anti-tumorproteïnen te activeren. Daarom kan het eten van veel antioxidantrijke voedingsmiddelen zoals komkommers het risico op kanker helpen verlagen.

 14. Komkommers zijn een van de groenten met het hoogste watergehalte. Dit betekent dat komkommervoeding waardevolle vitamines en mineralen biedt, maar toch super weinig calorieën bevat - met slechts ongeveer 16 calorieën per kopje. Omdat de komkommers voor ongeveer 95 procent uit water bestaan, kunnen ze goed ruimte in je maag innemen en visueel volume toevoegen aan maaltijden zonder je te belasten.

 15. Dit betekent dat u meer kunt eten en verzadigd kunt voelen, terwijl u zich toch aan een algeheel gezond, caloriearm of koolhydraatarm gewichtsverliesplan houdt indien nodig. Bovendien kan komkommervoeding dorst lessen en de wens om te snoepen als gevolg van uitdroging voorkomen.

 16. Cucurbitacines zijn een categorie van diverse verbindingen die worden aangetroffen in de planten van de familie Cucurbitaceae, inclusief komkommers. Deze verbindingen kunnen het spijsverteringskanaal en de lever ondersteunen. De lever is het belangrijkste ontgiftende orgaan dat op natuurlijke wijze giftige stoffen en afvalstoffen uit het bloed en de darm verwijdert. Komkommers zijn ook een natuurlijk diureticumvoedsel. Dit betekent dat ze het lichaam kunnen helpen meer urine te produceren om gifstoffen en afvalstoffen uit te voeren.

 17. In het proces zijn ze geweldig voor het verminderen van een opgeblazen gevoel en onaangenaam vasthouden van water - een reden om komkommers op te vullen na een nacht zout voedsel of alcohol.

 18. Vers komkommersap wordt al eeuwenlang gebruikt om de beschadigde, droge of gevoelige huid op natuurlijke wijze te voeden. Volgens sommige onderzoeken hebben plakjes komkommer of zaadjes die rechtstreeks op de huid worden aangebracht een kalmerend en verkoelend effect tegen huidirritaties en verminderen zwelling en roodheid. Het is zelfs gebruikt om acne, littekens en andere vlekken op natuurlijke wijze te behandelen.

 19. Komkommers hebben ook de kracht om te ontspannen en pijn, vlekkerigheid en zwelling te verlichten na zonnebrand, waardoor zonnebrand wordt verlicht. De vrucht wordt beschouwd als een "koelmiddel, hemostatisch en tonisch, nuttig bij de behandeling van hyperdipsie of thermoplegie." Met andere woorden, ze helpen het bloeden te stoppen, de warmteopbouw geassocieerd met ontsteking te verminderen, je dorst te lessen, uitdroging te verlichten en tegelijkertijd "zonnesteek" te bestrijden.

 20. Wat doen komkommers voor je ogen? Vanwege hun ontstekingsremmende en diuretische effecten kunnen komkommers de zwelling en wallen rond de ogen helpen verminderen. Ze kunnen ook helpen de huid rond de ogen gehydrateerd te houden en, volgens sommige mensen, ze er wakker en minder moe uit laten zien. Kun je slapen met komkommers op je ogen? Het is onwaarschijnlijk dat ze niet de hele nacht zouden vallen, maar je kunt het proberen.

 21. Zelfs komkommerschijfjes op je ogen laten zitten gedurende 20-30 minuten kan helpen. Snijd plakjes komkommer en bewaar ze een tijdje, leg ze vervolgens op je ogen terwijl je achterover leunt. Sommige mensen gebruiken ook koude komkommer en malen het om een ​​pasta te maken met lavendelolie of kamilleolie en wat rauwe honing.

 22. Komkommers leveren ook belangrijke mineralen die helpen een gezond hart te behouden, waaronder kalium en magnesium. Kalium is gekoppeld aan gezondere bloeddrukniveaus omdat het helpt vloeistoffen in het lichaam onder controle te houden. Daarom wordt een lage kaliuminname uit fruit en groenten vaak gecorreleerd met een slechtere hartgezondheid. Magnesiumrijk voedsel is ook gunstig voor de bloeddruk naast de algemene zenuwfunctie, hartslagregulatie, vochtbalans, betere bloedsuikerstabiliteit en hogere energieverbruik.

Komkommervoeding in de traditionele geneeskunde

 1. Komkommers worden al sinds de oudheid in de traditionele geneeskunde gebruikt. Wat zijn de gezondheidsvoordelen van het eten van komkommer volgens medische systemen, zoals Ayurveda of traditionele Chinese geneeskunde?

 2. Het gebruik voor voordelen van komkommervoeding dat eeuwen geleden bekend is en nog steeds vandaag de dag is: natuurlijke behandeling van PMS; bestrijding van pijn, huidirritaties en hoofdpijn; en verbetering van de spijsvertering. Bepaalde plantensoorten die rijk zijn aan cucurbitacines, waaronder komkommers, hebben een felbegeerde positie in verschillende systemen van traditionele geneeskunde vanwege hun vermogen om het risico op metabole ziekten, zoals diabetes en hartziekten te verminderen.

 3. De zaden van komkommers worden beschouwd als voedend en reinigend, omdat ze een vochtafdrijvend effect hebben en overtollige vloeistoffen helpen wegspoelen. Het Sanskriet-synoniem van komkommer is sushitalam, wat "erg verkoelend" betekent. Volgens Ayurveda hebben komkommers koele, lichte, samentrekkende, zoete en licht bittere eigenschappen. Het sap van komkommers wordt al lang gebruikt als een natuurlijke elektrolytbooster voordat energiedranken zoals vitaminewater bestonden. Omdat het antibacteriële eigenschappen heeft en ontstekingsremmend is, is de komkommer gebruikt als een huismiddeltje tegen acne of om roodheid en wallen op de huid te verminderen.

Komkommervoeding versus courgette versus spinazie

 1. Komkommer en courgette behoren tot dezelfde plantenfamilie en hebben een vergelijkbaar uiterlijk, maar de twee zijn verschillend qua textuur en voedingswaarde. Komkommers (kalebassen) hebben een wasachtige, hobbelige buitenkant, terwijl courgettes een ruwe en droge buitenkant hebben.

 2. Komkommers zijn meestal sappig, koel en knapperig, terwijl courgette een beetje zetmeeliger en hartiger is. Een ander verschil is dat de bloemen van de komkommerplant niet eetbaar zijn, terwijl de bloemen van de courgetteplant eetbaar zijn. Komkommers bevatten iets minder calorieën en koolhydraten dan courgettes, omdat ze een hoger watergehalte hebben, maar ze bieden ook minder vitamine C, vitamine B6 en bepaalde fytonutriënten. Komkommerzaden en -schillen bevatten echter wel enkele antioxidanten, zoals flavonoïden, lignanen en triterpenen.

 3. Hoe verhouden komkommers zich qua bladinhoud met bladgroenten, zoals spinazie? Er zijn meer dan een dozijn verschillende soorten flavonoïde antioxidanten alleen aanwezig in spinazie. Spinazie zit boordevol voedingsstoffen, waaronder vezels, vitamine K, vitamine C, vitamine A, mangaan, zink, folaat, ijzer en selenium. Hoewel komkommers ook een deel van de voedingsstoffen leveren, bieden ze niet de kracht die de meeste greens doen. Zowel spinazie als komkommers bevatten weinig koolhydraten en geweldige groenten als u een koolhydraatarm dieet eet. In tegenstelling tot komkommers, die meestal rauw of gefermenteerd worden gegeten, kan het sauteren, koken of koken van spinazie gedurende slechts één minuut de opname van voedingsstoffen verbeteren en de smaak naar voren halen.

Komkommers kopen, kweken en gebruiken

 1. Als het gaat om het kiezen van de beste cukes, hebt u enkele opties: zoek naar zowel gewone komkommers als kleinere, hobbeligere "kirby's". Kirbys zijn het soort dat het meest wordt gebruikt om augurken te maken.

Komkommerrecepten

 1. In tegenstelling tot de meeste groenten, smaken komkommers zelfs beter als ze rauw worden gegeten. Omdat ze zo veel water bevatten, komen ze meestal niet goed uit als ze worden gekookt en veranderen ze meestal in een doorweekte puinhoop.

 2. Als gewone oude komkommers saai worden, probeer dan gefermenteerde augurken te maken met wat azijn. Gisting geeft de komkommer zijn kenmerkende pittige, zure en zoute smaak als hij eenmaal in een augurk is verwerkt. Je kunt twee gewone komkommers en gooi combineren met drie eetlepels rijstazijn, twee eetlepels gehakte kruiden naar keuze (zoals dille) en een snufje suiker en zout. Hoewel augurken sommige geweldige voedingscomponenten bevatten, zoals vezels, vitamine K en in sommige gevallen zelfs probiotica, wil je vanwege het zoutgehalte toch nog steeds een tot twee per dag blijven.

 3. Hoe langer je augurken laat zitten, hoe sterker de smaak ze zullen ontwikkelen, maar zelfs na slechts 30 minuten kunnen ze wat smaak absorberen. Als je de smaak van dille lekker vindt, probeer dan dit dille-augurkrecept dat een zoutoplossing van water, azijn, zout en dille-wiet of dilleolie gebruikt.

 4. Hier zijn andere gezonde recepten voor komkommers om u op weg te helpen:

Voorzorgsmaatregelen komkommer

 1. Komkommers lijken behoorlijk onschadelijk te zijn en veroorzaken zelden allergieën. Zoals eerder vermeld, is het het beste om zoveel mogelijk organische (idealiter gewaxte) cukes te kopen om hoge niveaus van chemicaliën te voorkomen.

 2. Een ander ding om te overwegen is het potentieel voor besmetting als u uw eigen gefermenteerde augurken maakt. Complexe microbiota zijn verantwoordelijk voor de veranderingen die worden waargenomen tijdens de gisting van komkommers en het is mogelijk dat als je apparatuur of pot besmet is met bacteriën, je ziek kunt worden als je ze eet. Gebruik steriele apparatuur voor het fermenteren van groenten en koop biologische producten om dit risico verder te beperken.

Laatste gedachten over komkommervoeding

 1. Lees verder: Broccoli Voeding: Gevechtskanker, Gewichtstoename OsteoporoseDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407