Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Koolhydraatarm voedsel voor vegetariërs en veganisten

Koolhydraatarm voedsel voor vegetariërs en veganisten

 1. In dit artikel beschrijven we hoe vegetariërs en veganisten koolhydraatarm kunnen worden en suggereren we een verscheidenheid aan vlees- en zuivelvrije voedingsmiddelen en maaltijden. We kijken ook wat het volgen van een koolhydraatarm dieet inhoudt en geven enkele algemene richtlijnen.

Kunnen vegetariërs en veganisten koolhydraatarm worden?

 1. Vegetarische en veganistische mensen eten geen vlees, gevogelte, vis of schaaldieren. Vegetariërs eten meestal andere, van dieren afgeleide producten, zoals zuivel, eieren en honing, terwijl veganisten dat niet doen.

 2. Vegetarische en veganistische diëten kunnen veel koolhydraten bevatten, van granen, brood, zetmeelrijke groenten en fruit. Het volgen van een koolhydraatarm vegetarisch of veganistisch dieet is echter heel goed mogelijk.

 3. Hieronder volgen voorbeelden van voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten en vetten, weinig koolhydraten en geen dierlijke producten bevatten:

 4. Resultaten van een onderzoek uit 2018 geven aan dat, bij het volgen van een koolhydraatarm dieet, eiwitten en vetten uit plantaardige bronnen gezonder zijn dan die uit dierlijke bronnen.

 5. Producten afgeleid van planten kunnen gezond ouder worden, cardiovasculaire gezondheid en gewichtsverlies beter bevorderen.

Koolhydraatarm dieet voor veganisten

 1. Vegetariërs, pescatarians en alleseters kunnen allemaal genieten van veganistische bronnen van eiwitten en vet, evenals andere koolhydraatarme veganistische opties.

 2. Veganistische bronnen van eiwitten en vet zijn onder andere:

 3. De voedingswaarde voor vegan hamburgers, hotdogs en andere vleesvervangers is afhankelijk van het product en merk. Controleer de ingrediëntenlijst en let op granen en andere bronnen van koolhydraten.

 4. De voedingsprofielen van plantaardige eiwitpoeders verschillen ook per merk. De poeders kunnen bijvoorbeeld pompoenpitteneiwit, hennepeiwit, chiazaad, vlaszaad of erwteneiwit bevatten.

 5. Veganistische bronnen van vetten:

 6. De onderstaande producten zijn ook veganistische vetbronnen en hun voedingswaarde varieert per merk:

 7. Niet-zetmeelrijke groenten zijn ook belangrijk in een koolhydraatarm dieet en omvatten:

 8. Vruchten die laag scoren op de glycemische index, zoals bessen, grapefruits en groene appels, maken deel uit van de meeste koolhydraatarme dieetplannen.

Een tweedaags low-carb maaltijdplan voor veganisten

 1. Veganistische koolhydraatarme snackideeën:

Koolhydraatarm dieet voor vegetariërs

 1. Vegetariërs kunnen genieten van koolhydraatarme veganistische opties en zuivel- en eiproducten gebruiken. Pescatarians en alleseters kunnen ook profiteren van het toevoegen van koolhydraatarme veganistische en vegetarische maaltijden aan hun dieet.

 2. Vegetarische bronnen van eiwitten en vet zijn onder andere:

 3. Vegetarische bronnen van vetten:

Een tweedaags low-carb maaltijdplan voor vegetariërs

 1. Vegetarische koolhydraatarme snackideeën:

Wat is een koolhydraatarm dieet?

 1. Een koolhydraatarm dieet omvat het eten van maaltijden die weinig koolhydraten en veel gezonde vetten bevatten. Het dieet benadrukt het belang van vetten en eiwitten.

 2. Een persoon die een koolhydraatarm dieet volgt, beperkt over het algemeen zijn inname van suikerachtig en zetmeelrijk voedsel, zoals:

 3. Een alleseter die een koolhydraatarm dieet volgt, eet vaak:

 4. Naast gewichtsverlies, kunnen mogelijke voordelen van een koolhydraatarm dieet een betere bloedsuikerspiegel en een verminderd risico op hartaandoeningen omvatten. [! 6780 => 1130 = 8!

 1. Er is geen duidelijke grens voor wat een koolhydraatarm dieet is. De hoeveelheid koolhydraten die een persoon kan eten, varieert van plan tot plan. Het is belangrijk voor elke persoon om een ​​dieetplan te vinden dat bij hun behoeften en doelen past.

 2. Overweeg om met een arts of diëtist te praten voordat u belangrijke voedingswijzigingen doorvoert. Een zorgverlener kan rekening houden met de gezondheid van een individu en adviseren over de geschiktheid van een koolhydraatarm dieet.

 3. Het tellen van het aantal koolhydraten in elke maaltijd is een belangrijk onderdeel van het volgen van het dieet. Het ontwikkelen van maaltijdplannen kan dit eenvoudiger maken.

 4. Apps voor de berekening van voedingsstoffen kunnen een persoon ook helpen zijn koolhydraatinname te controleren en aan zijn dagelijkse doelen en voedingsbehoeften te voldoen. Lees onze review van een reeks apps voor calorietellers, waarvan sommige ook de koolhydraatinname bijhouden.

Outlook

 1. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 2. Koolhydraatarme diëten worden steeds populairder. Ze kunnen gewichtsverlies bevorderen en andere gezondheidsvoordelen bieden.

 3. Traditionele koolhydraatarme diëten bevatten meestal veel vlees. De grote verscheidenheid aan vleesvrije en plantaardige alternatieven maakt het volgen van het dieet voor veganisten en vegetariërs echter gemakkelijk.

 4. Overweeg om met een arts of diëtist te praten voordat u belangrijke voedingswijzigingen doorvoert.

 5. Artikel laatst herzien vóór vr 26 oktober 2018. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding / Dieet te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407