Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Koreaanse rode Ginseng voor erectiestoornissen

Overzicht

 1. Veel mannen ervaren symptomen van erectiestoornissen (ED) naarmate ze ouder worden. Ook bekend als impotentie, ED is een incidenteel (of langdurig) onvermogen om een ​​erectie te krijgen of te behouden. Wanneer ED vaak voorkomt, heeft u mogelijk behandeling nodig voor een onderliggend gezondheidsprobleem.

 2. Op deze manier is ED belangrijk om aan te pakken. Veranderingen in levensstijl, medicijnen en natuurlijke of alternatieve behandelingen kunnen allemaal helpen de normale seksuele functie te herstellen.

 3. Erectiestoornissen kunnen worden veroorzaakt door psychische problemen. In veel gevallen is er een fysiologische oorzaak zoals diabetes, zenuwbeschadiging of hartaandoeningen. Veranderingen in levensstijl, zoals afvallen, sporten en stoppen met roken en alcohol, kunnen vaak helpen bij ED.

 4. Veranderingen in levensstijl zijn mogelijk niet voldoende om de symptomen te verlichten. Gelukkig zijn medicijnen vaak effectief. Medicatie-injecties die bloedvaten verwijden zijn een andere optie. Bepaalde kruidensupplementen, zoals ginseng, kunnen ook helpen. Zorg ervoor dat u met uw arts praat voordat u een supplement neemt.

Wat is Koreaanse Rode Ginseng?

 1. Koreaanse rode ginseng is een plant die groeit in Azië. Het wordt ook wel Aziatische ginseng, Chinese ginseng of panax ginseng genoemd. Koreaanse rode ginseng moet niet worden verward met Siberische ginseng of Amerikaanse ginseng. Siberische en Amerikaanse ginseng zijn verschillende planten die verschillende behoeften dienen.

 2. De ginsengwortel wordt gebruikt als een natuurlijke remedie in supplementvorm. De plant moet vijf jaar groeien voordat hij wordt gebruikt. Dit betekent meestal dat hoogwaardige ginseng een hoge prijs vraagt. De gedroogde maar onbewerkte wortel wordt witte ginseng genoemd. De wortel die is gestoomd en gedroogd wordt rode ginseng genoemd.

Traditioneel gebruik van rode ginseng

 1. Koreaanse rode ginseng wordt al eeuwen in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt als algeheel wellness-supplement. Het is gebruikt om:

 2. De wortel lijkt op het menselijk lichaam te lijken. In plaats van armen en benen heeft het scheuten. Men denkt dat deze gelijkenis de reden is dat traditionele kruidkundigen ginseng als een volledige lichaamsbehandeling beschouwden. Vandaag laat onderzoek zien hoe effectief ginseng is als een natuurlijke remedie.

Koreaanse Rode Ginseng en ED

 1. Rode ginseng wordt al lang gebruikt om impotentie te behandelen. Maar onderzoekers bestuderen nu de effectiviteit van de plant. In één onderzoek kregen 45 mannen met ED Koreaanse rode ginseng of een placebo.

 2. De mannen die het kruid ontvingen, namen gedurende acht weken driemaal daags 900 milligram. Na acht weken voelden degenen die Koreaanse rode ginseng namen verbetering van hun ED-symptomen aan in vergelijking met degenen die de placebo namen. Onderzoekers concludeerden dat rode ginseng een effectieve alternatieve behandeling voor impotentie kan zijn.

Ginseng bij vrouwen

 1. Veel vrouwen ervaren ook een afname van de seksuele functie tijdens de menopauze. Een andere studie onderzocht de effecten van Koreaanse rode ginseng op vrouwen in de menopauze. In het onderzoek kregen 32 vrouwen drie capsules ginseng per dag of een placebo. Degenen die het supplement ontvingen, hadden het seksuele functioneren verbeterd zonder bijwerkingen. Onderzoekers concludeerden dat rode ginseng de seksuele functie bij vrouwen kan verbeteren.

Andere voordelen van Ginseng

 1. Sommige onderzoeken suggereren dat ginseng mensen met kanker kan helpen. Ginseng kan darmkanker (of darmkanker) helpen voorkomen. Ginseng kan ook mensen met kanker helpen zich beter te voelen in combinatie met chemotherapie.

 2. Bovendien blijkt uit enig onderzoek dat ginseng de groei van tumoren kan voorkomen en zelfs de verspreiding van kankercellen kan stoppen. Ander onderzoek toont aan dat ginseng kan helpen de chronische vermoeidheid die gepaard gaat met kanker te verminderen.

 3. Ginseng kan verkoudheid voorkomen en de ernst van de symptomen van hartaandoeningen verminderen. Ginseng kan ook effectief zijn bij het verhogen van de alertheid, het verminderen van stress en het verbeteren van het uithoudingsvermogen.

Vormen van Ginseng

 1. Let er bij het kopen van ginseng-supplementen op dat het type ginseng duidelijk gemarkeerd is. Zowel witte als rode ginseng zijn beschikbaar. Er is echter vooral onderzoek gedaan naar rode ginseng.

 2. U kunt rode ginseng als vloeistof, poeders of capsules nemen. Je kunt de gedroogde wortel ook kopen om in water voor thee te koken.

 3. Praat met uw arts over de juiste dosering voor u. Neem nooit meer dan aanbevolen.

Bijwerkingen

 1. Kort rood ginsenggebruik wordt voor de meeste mensen als veilig beschouwd. Na verloop van tijd kan de plant je lichaam beïnvloeden.

 2. Bijwerkingen komen niet voor bij iedereen die ginseng gebruikt. De meest voorkomende bijwerking is slaapproblemen. Minder vaak voorkomende bijwerkingen zijn:

Risico's en waarschuwingen

 1. Het is een matig risico dat rode ginseng sommige medicijnen kan verstoren. Neem contact op met uw arts voordat u rode ginseng inneemt als u:

 2. Vermijd het combineren van ginseng en cafeïne. Ginseng kan de effecten van cafeïne versterken.

Voors en tegens van Ginseng

 1. Ginseng is relatief betaalbaar en vrij te koop. Je kunt het nemen als een capsule, een poeder, een thee, of in drankjes doordrenkt met ginseng. Ginseng wordt ook gebruikt als energiesupplement.

 2. Ginseng behandelt ED mogelijk niet alleen. Sommige onderzoeken suggereren dat ginseng alleen ED helpt, naast gezonde eetgewoonten en lichaamsbeweging. Ook is ginseng niet FDA-goedgekeurd. Zoals de meeste natuurlijke supplementen, wordt de medische effectiviteit van ginseng niet volledig begrepen. Wees voorzichtig bij het gebruik van ginseng en praat altijd met uw arts.

Outlook

 1. Koreaanse rode ginseng kan u helpen uw ED te behandelen. Maar net als andere supplementen, moet ginseng niet in de plaats komen van medische behandeling. Praat met uw arts voordat u rode ginseng probeert voor ED.

 2. Hoewel onderzoek heeft aangetoond dat rode ginseng kan werken als een ED-behandeling,

 3. Uw ED reageert mogelijk niet op rode ginseng. Met meer onderzoek kan rode ginseng een effectieve en vertrouwde oplossing voor ED worden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407