Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Koriander helpt de bloedsuikerspiegel, cholesterol en bloeddruk onder controle te houden

Top 15 vetverbrandende voedingsmiddelen

 1. Ken je die groene bladeren boordevol smaak (en voedingsstoffen) die je vaak in guacamole consumeert? Dat is koriander. Is koriander koriander? Niet precies, maar koriander is een zaadkruid dat al sinds de oudheid wordt gekweekt en afkomstig is van dezelfde plant die ons nuttige korianderbladeren geeft. Schrik niet als dit geen belletje doet rinkelen. Deze zaden zijn misschien niet zo bekend, tenzij je een liefhebber bent van curry's en masala's, waaronder koriander als een integraal ingrediënt.

 2. Wanneer de bladeren in hun frisse vorm worden gebruikt, noemen we dit kruid gewoonlijk koriander. De gedroogde zaden zijn wat we kennen als koriander, en ze worden al eeuwen gebruikt als een culinair specerij en voedselvergiftigingsmiddel. Als specerij wordt het geheel of gemalen verkocht met een smaak die lijkt op een mix van citroen, salie en karwij. Klinkt interessant, toch?

 3. Wat zijn de voordelen van het eten van koriander? Deze zaden bieden niet alleen een uniek en intrigerend smaakprofiel, maar het is ook aangetoond dat hun consumptie de bloedstroom en de gezondheid van het hart verbetert, evenals ernstige spijsverteringsproblemen zoals het prikkelbare darmsyndroom kalmeert. Dat komt omdat koriander een veelvoud aan bioactieve stoffen bevat die leiden tot een breed scala aan farmacologische activiteiten. Deze omvatten het vermogen om te werken als een antimicrobiële, anti-epileptische, antidepressieve, antimutagene, ontstekingsremmende en angstremmer. Koriander voordelen kunnen ook zijn vermogen zijn om op natuurlijke wijze cholesterol, bloeddruk en bloedsuiker te helpen verlagen. Lees verder om te zien hoe geweldig dit wereldse genezende kruid echt is.

Wat is koriander?

 1. Het is gemakkelijk om in de war te raken door wat dit kruid echt is. Veel mensen worden verward door koriander versus koriander. Dat komt waarschijnlijk omdat beide van dezelfde plant komen. Hier is een eenvoudige betekenis van koriander: de zaden van de korianderplant. Koriander is het blad van koriander of korianderplant.

 2. Zijn korianderbladeren en koriander hetzelfde? Ja, koriander wordt soms "korianderbladeren" of "Chinese peterselie" genoemd. Het is ook handig om te weten dat Vietnamese koriander vergelijkbaar is met koriander, maar een heel andere plant is.

 3. Hoe smaakt koriander? Terwijl bladige koriander een heldere, ietwat citrusachtige smaak aan gerechten toevoegt, zijn korianderzaden warm, zoet en nootachtig.

 4. Sommige landen noemen koriander eigenlijk koriander, dus alle vermeldingen van "verse koriander" of "korianderbladeren" zijn wat we in de VS doorgaans koriander noemen. Een korianderchutneyrecept kan bijvoorbeeld vragen om 'een bos koriander', wat voor Amerikanen een bos koriander is.

 5. Koriander groeit in het wild over een groot deel van West-Azië en Zuid-Europa en archeologische vondsten wijzen op teelt door oude Egyptenaren. Het lijkt ook sinds minstens het tweede millennium voor Christus in Griekenland te zijn verbouwd. In 1670 werd het voor het eerst naar de Britse koloniën van Noord-Amerika gebracht en was het een van de eerste specerijen die door vroege kolonisten werden verbouwd.

 6. Koriander wordt al duizenden jaren gebruikt als hulpmiddel bij de spijsvertering, met bewijs dat het al in 5000 voor Christus dateert. Het wordt genoemd in Sanskrietteksten, oude Egyptische papyri, het Oude Testament en de geschriften van de Griekse arts Hippocrates. De Romeinse legers brachten het naar Europa, waar het werd gebruikt om vlees te bewaren, en de Chinezen geloofden dat het voedselvergiftiging tegenging.

Top 8 gezondheidsvoordelen van koriander

 1. Neurodegeneratieve ziekten - waaronder Alzheimer, Parkinson, multiple sclerose, hersentumoren en meningitis - worden geassocieerd met chronische ontsteking. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Molecular Neurobiology ontdekte dat diëten met veel kurkuma, peper, kruidnagel, gember, knoflook, kaneel en koriander hielpen bij het bereiken van ontstekingsroutes en het voorkomen van neurodegeneratieve ziekten. Onderzoekers merkten op dat levensstijlfactoren van personen met een dieet dat rijk is aan deze voedingsstoffen, lagere incidenten van neurologische degeneratie vertoonden.

 2. Korianderzaad en etherische olie hebben een bloedsuikerverlagende werking op het menselijk lichaam. Het effect is eigenlijk zo therapeutisch dat mensen die lijden aan lage bloedsuikerspiegel of bloedsuikerverlagende medicijnen gebruiken, worden gewaarschuwd om voorzichtig te zijn met het gebruik van korianderproducten.

 3. Als u diabetes op natuurlijke wijze wilt verbeteren en uw bloedsuiker wilt verlagen, wilt u misschien meer koriander in uw dagelijkse voeding gebruiken. Meerdere dierstudies ondersteunen dit idee en tonen aan dat het kan helpen de secretie van insuline te stimuleren en de bloedsuikerspiegel te verlagen. Eén studie toonde aan dat dit kruid het koolhydraatmetabolisme en de hypoglycemische werking bij ratten verbeterde.

 4. Waarom is koriander zo'n geweldig hulpmiddel bij de spijsvertering? Onderzoekers hebben ontdekt dat het werkt als een krampstillend medicijn dat ontspannende spijsverteringsspieren ontspant die het ongemak van PDS en andere problematische darmstoornissen veroorzaken.

 5. Een studie gepubliceerd in Digestive Diseases and Sciences onderzocht 32 mensen met IBS, een chronische spijsverteringsklacht waar 20 procent van de Amerikanen vandaag de dag last van heeft. De studie evalueerde de effecten van het nemen van een preparaat met koriander versus het nemen van een placebo. Na acht weken hadden degenen die het korianderpreparaat gebruikten de ernst en frequentie van buikpijn en ongemak aanzienlijk verlaagd. Ze hadden ook minder ernst en frequentie van een opgeblazen maag in vergelijking met de placebogroep.

 6. Van mensen met hypertensie is aangetoond dat het consumeren van dit kruid de bloeddruk kan verlagen. Het helpt niet alleen de darmactiviteit positief te moduleren, maar het heeft ook een diuretisch effect op het lichaam. Dit is zeer nuttig voor mensen die lijden aan hoge bloeddruk. Wanneer u hoge bloeddruk aanpakt, verlaagt u ook uw risico op ernstige en dodelijke aandoeningen zoals bloedstolsels en beroertes.

 7. Verschillende onderzoeken suggereren dat koriander een van de kruiden en specerijen is die sterke antimicrobiële effecten hebben tegen door voedsel overgedragen ziekteverwekkers. Wanneer u het in uw keuken gebruikt, voegt u eigenlijk een extra beschermingslaag toe tegen het risico van voedselvergiftiging.

 8. Koriander bevat eigenlijk een antibacteriële verbinding die specifiek kan vechten tegen Salmonella choleraesuis. Salmonella-vergiftiging is elk jaar verantwoordelijk voor 1 miljoen door voedsel overgedragen ziekten in de VS. Een studie in het Journal of Agricultural and Food Chemistry toonde specifiek zijn antibacteriële activiteit tegen Salmonella aan. Koriander bevat hoge niveaus van dodecenal, een natuurlijke stof die eigenlijk twee keer zo krachtig is als een antibioticum dan de toonaangevende behandeling voor op salmonella gebaseerde ziekte. Door dit kruid aan je dieet toe te voegen, kun je jezelf beschermen tegen ongemakkelijke of zelfs fatale voedselvergiftiging.

 9. Sommige onderzoeken tonen aan dat door koriander in uw dieet op te nemen, u uw niveaus van slechte cholesterol kunt verlagen. In één experiment met dieren werd een significante afname van slechte cholesterol of LDL en een toename van gezonde cholesterol of HDL-cholesterol aangetoond bij proefpersonen die korianderzaden kregen toegediend.

 10. Korianderzaad kan nuttig zijn bij het verlichten van symptomen van een urineweginfectie door in de eerste plaats de bacteriën te bestrijden die een UTI veroorzaken. Week gewoon 1,5 theelepels gedroogde zaden een nacht in twee kopjes water. Zeef en drink als een koriander thee, of voeg het gewoon toe aan je ochtend smoothie. Het kan helpen om het ongemak en de pijn van de UTI te verlichten en de algehele genezing te versnellen.

 11. Korianderzaad kan een gezonde menstruatie helpen ondersteunen door de juiste endocriene klierfunctie en de hormonen die de menstruatiecyclus reguleren, te helpen reguleren. Koriander kan bovendien helpen om het opgeblazen gevoel, krampen en pijn tijdens uw cyclus te verminderen. Het gebruik ervan om de menstruatie te reguleren is een veel voorkomende praktijk in de Ayurvedische geneeskunde.

Koriander voedingsfeiten

 1. Een eetlepel korianderzaad (Coriandrum sativum) bevat ongeveer:

Koriander vs. Cilantro

 1. Een eetlepel korianderzaad (Coriandrum sativum) bevat ongeveer:

Coriander + recepten gebruiken

 1. Alle delen van de korianderplant zijn eetbaar, maar de verse bladeren (koriander) en de gedroogde zaden zijn de delen die het meest traditioneel worden gebruikt bij het koken. Het komt veel voor in de Zuid-Aziatische, Indiase, Midden-Oosterse, Kaukasische, Centraal-Aziatische, Mediterrane, Tex-Mex, Latijns-Amerikaanse, Braziliaanse, Portugese, Chinese en Afrikaanse keuken. Het is het hele jaar door gemakkelijk en gemakkelijk verkrijgbaar bij uw plaatselijke supermarkt.

 2. Let bij het kopen van dit kruid voor culinaire doeleinden op de gedroogde zaden in hele of gemalen vorm. U zult waarschijnlijk het Europese of mogelijk Indiase type vinden. Europese koriander heeft een zachte en hartige smaak met romige citrus toptonen. De Europese zaden zijn meestal smaakvoller vanwege een hogere concentratie aan vluchtige oliën. De Indiase versie is ovaal in plaats van rond en heeft meer citrusachtige toptonen dan de Europese variëteit. Beide zijn behoorlijk uitwisselbaar in koken.

 3. Het kan gemakkelijk in poedervorm worden gekocht, maar ik raad ten zeerste aan om hele zaden te kopen en ze zelf te malen. Het resultaat is een frissere en intensere smaak. Je kunt ook hele zaden roosteren om hun smaak te verbeteren. Wat is een vervanging voor koriander? Als een recept om deze interessante specerij vraagt ​​en je hebt er geen bij de hand, gebruiken veel mensen komijn als een substituut voor gemalen koriander. Zijn koriander en komijn hetzelfde? Nee, maar hun smaakprofielen lijken enigszins op elkaar. Zijn koriander en kardemom hetzelfde? Nogmaals, dit zijn twee totaal verschillende kruiden, maar afhankelijk van het recept is kardemom een ​​andere optie als je op zoek bent naar een mogelijke vervanging voor koriander.

 4. Over het algemeen gaat dit kruid heel goed samen met vis, lam en kalkoen. Het is ook heerlijk als het wordt opgenomen onder vullingen, linzen en tomaten. Je kunt de zaden mengen met peperkorrels in je pepermolen voor een interessantere specerij dan alleen peper. Natuurlijk kun je het ook in zijn eigen pepermolen bewaren, zodat er altijd versgemalen zaden gemakkelijk bij de hand zijn. Grof gemalen koriander is geweldig als een wrijf op vlees en vis voor het koken. Hele zaden of korianderpoeder kunnen ook worden gebruikt in marinades, augurken, saladedressings en stoofschotels. Het is ook erg lekker in zelfgemaakte muesli.

 5. Vraagt ​​u zich af hoe u koriander kunt kweken? Een korianderplant vereist volle zon of lichte schaduw in zuidelijke zones. De plant groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Ruimte uw planten ongeveer zes tot acht centimeter uit elkaar. Vanaf het moment dat het zaad wordt gezaaid, kunnen korianderbladeren binnen ongeveer drie tot vier weken worden geoogst. De korianderzaden kunnen in ongeveer 45 dagen worden geoogst.

 6. Voor sterkere medicinale doeleinden kan het ook worden gekocht als supplement, tinctuur, thee of etherische olie.

 7. Laten we het eens hebben over het gebruik van koriander dat u vandaag in uw keuken kunt testen. Deze specerij maakt elk gerecht dat wordt toegevoegd interessanter. Dit Curried Wortelsoeprecept zou bijvoorbeeld niet hetzelfde zijn zonder de opname ervan.

 8. Je weet waarschijnlijk al hoe lekker en voedzaam hummus boordevol eiwitten is, maar heb je ooit een recept geprobeerd dat dit kruid bevat? Deze avocado hummus met koriander en citroen is het proberen waard. Op zoek naar een nieuw en gezond recept voor zelfgemaakte dressing? Je zult er geen spijt van krijgen mijn Orange Tahini Dressing Recept te gebruiken - het bevat zowel koriander als koriander.

Bijwerkingen en voorzorgsmaatregelen

 1. In kleine hoeveelheden voedsel zal koriander waarschijnlijk geen ongewenste bijwerkingen veroorzaken en staat het erom bekend winderigheid te verminderen. Bij medicinaal gebruik kan het een verhoogde gevoeligheid voor de zon veroorzaken.

 2. Als u allergisch bent voor anijs, karwij, dille wiet, venkel, bijvoet of vergelijkbare planten, dan kunt u allergisch zijn voor koriander.

 3. Vanwege zijn vermogen om de bloedsuikerspiegel op natuurlijke wijze te verlagen, moet u uw bloedsuikerspiegel nauwlettend in de gaten houden als u diabetes hebt en dit kruid gebruiken. Het kan ook de bloeddruk verlagen, dus wees voorzichtig met uw inname als u een lage bloeddruk heeft of medicijnen gebruikt om deze te verlagen.

 4. Praat met uw zorgverlener voordat u het medicinaal gebruikt, vooral als u momenteel zwanger bent, borstvoeding geeft, een voortdurende medische aandoening heeft en / of momenteel medicijnen gebruikt.

Laatste gedachten

 1. Koriander is een kruid dat echt meer aandacht verdient in de keuken. De makers en liefhebbers van curry's en masala's hebben dit smaakvolle kruid niet gemist omdat het een belangrijk ingrediënt is in die complexe en smakelijke gerechten. Maar het is tijd dat de exotische smaak zijn weg vindt naar je dagelijkse leven, of het nu in je ochtendgranen, hummus in de middag of 's avonds saladedressing is.

 2. Het zal uw smaakpapillen niet teleurstellen terwijl het uw gezondheid op zoveel ongelooflijke manieren verbetert, van het verlagen van de bloedsuikerspiegel, cholesterol en bloeddruk tot het beschermen van u tegen voedselvergiftiging en spijsverteringsproblemen. Zorg ervoor dat je koriander in je kruidenopstelling opneemt, en begin het hier en daar regelmatig te besprenkelen.

 3. Lees de volgende: De top 101 kruiden en specerijen voor genezing

 4. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - BNB: bnb16ghhqcjctncdczjpawnl36jduaddx5l4eysm5c