Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Krab op de grill koken

Overweeg de klassiekers

 1. Het zachte, licht zoete vlees van een krab wordt meestal bereid door de met vlees gevulde schelpen enkele minuten in kokend water te dompelen. Hoewel koken waarschijnlijk de meest gebruikelijke manier blijft om deze delicate zeevruchten te bereiden, kun je ook krab grillen, waardoor het vlees een subtiele rokerige smaak krijgt. Grillen bewaart ook de gezondheidsvoordelen van de krab als vetarme, rijke eiwitbron. Als u grotere krabben, zoals Dungeness, koningskrab of sneeuwkrab, grilt, grill dan alleen de poten. Grill kleinere soft-shell krab, zoals blauwe krab, geheel.

Stap 1

 1. Ontdooi uw krab door hem in een grote bak met koud water te leggen en enkele uren te laten rusten. Sommige krabben, zoals Alaska-koningskrab en sneeuwkrab, zijn zelden vers verkrijgbaar en worden geleverd in voorgekookte, snel ingevroren verpakkingen.

Stap 2

 1. Stel uw grill in op directe warmte en een middelhoge temperatuur, of heet genoeg om uw hand ongeveer 3 seconden boven het grillrooster te houden.

Stap 3

 1. Leg uw krab gelijkmatig op de grill met behulp van een tang. Als u benen grilt, plaatst u de dikkere delen nabij het midden of het heetste deel van de grill.

Stap 4

 1. Grill uw krab ongeveer drie tot vijf minuten per kant. Voorgekookte krab vereist minder tijd. Verse, rauwe krab kost een extra minuut per kant om ervoor te zorgen dat het vlees gaar is.

Stap 4

 1. Grote container

 2. Barbecuetangen

Stap 4

 1. Veel traditionalisten pleiten voor het serveren van krab met gesmolten boter, maar je moet een gezondere smaakversterker overwegen. Probeer je krab een uur te marineren in een vetarme op olie gebaseerde saladedressing of zeevruchtenmarinade voordat je gaat grillen. De marinade helpt bij het geven van smaak zonder extra calorieën achter te laten.

Stap 4

 1. De krabschalen worden erg heet als ze van de grill komen. Laat ze een minuut of twee afkoelen voordat je ze aanraakt.

 2. Serveer met partjes citroen.

 3. De krabschalen worden erg heet als ze van de grill komen. Laat ze een minuut of twee afkoelen voordat je ze aanraakt.

 4. Serveer met partjes citroen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407