Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kruidnagel: voedingswaarde en gezondheidsvoordelen

Kruidnagel: voedingswaarde en gezondheidsvoordelen

 1. Hun naam komt van het Latijnse woord clavus, wat nagel betekent omdat de vorm van een gedroogd kruidnagel lijkt op die van een nagel.

 2. Mensen gebruiken al vele jaren kruidnagel in de keuken en de traditionele geneeskunde, maar pas recent zijn wetenschappers begonnen met het bestuderen van hun potentiële gezondheidsvoordelen.

 3. Lees verder voor meer informatie over mogelijke gezondheidsvoordelen, gebruik en risico's van kruidnagel.

Gezondheidsvoordelen van kruidnagel

 1. Kruidnagel heeft verschillende potentiële gezondheidsvoordelen, waaronder:

Mondgezondheid

 1. Onderzoekers bestuderen kruidnagelolie als een natuurlijke methode voor het behoud van de mondgezondheid vanwege het effect op plaque, gingivitis en bacteriën in de mond.

 2. Onderzoekers vergeleken de effectiviteit van een mondspoeling met kruiden, kruidnagel, basilicum en tea tree olie met een in de handel verkrijgbare mondspoeling met etherische olie.

 3. Beide mondspoelingen waren effectief tegen plaque en gingivitis, waaruit bleek dat ze kunnen helpen om orale ontstekingen en bacteriën te verminderen.

 4. De onderzoekers ontdekten ook dat de mondspoeling die kruidnagel bevatte het aantal schadelijke bacteriën meer verminderde dan de commerciële mondspoeling.

Diabetes

 1. Uit een onderzoek bij muizen bleek dat kruidnagelextract en nigericine, een bestanddeel van kruidnagelextract, de insulineresistentie in spiercellen van de muis verminderde.

 2. Muizen met diabetes die nigericine consumeerden, hadden ook minder insulineresistentie en verbeteringen in glucosetolerantie, insulinesecretie en bètacelfunctie.

 3. In een ander dieronderzoek werd gekeken naar het effect van kruidnagelknoppoeder op laboratoriummarkers in een rattenmodel van diabetes. Ze ontdekten dat de bloedsuikerspiegel lager was bij ratten die het kruidnagelpoeder kregen vergeleken met die in de controlegroep die het kruidnagelpoeder niet ontvingen.

Cancer

 1. Veel kruiden en specerijen bevatten veel antioxidanten, dit zijn chemische stoffen die een rol spelen bij het verminderen van schade aan cellen die tot kanker kunnen leiden. Volgens de diëtist van vandaag wordt gezegd dat "slechts 1/2 theelepel gemalen kruidnagel meer antioxidanten bevat dan 1/2 kop bosbessen."

 2. In één laboratoriumonderzoek ontdekten wetenschappers dat kruidnagelextract de groei van meerdere soorten menselijke kankercellen kon vertragen. Kruidnagel extract verhoogde ook de celdood in darmkankercellen.

 3. In dezelfde studie werd ook gekeken naar het effect van kruidnagelextract op tumorgroei bij muizen. Tumoren groeiden aanzienlijk minder in de muizen die werden behandeld met kruidnagelextract vergeleken met die in de controlegroep.

 4. In een andere studie keken wetenschappers naar het effect van verschillende preparaten van kruidnagelextract op menselijke borstkankercellen. Ze vonden dat kruidnagel etherische olie en ethanol extract van kruidnagel beide giftig waren voor borstkankercellen. [! 8116 => 1140 = 5!

Obesitas

 1. Wetenschappers hebben ook kruidnagel bestudeerd met betrekking tot hun mogelijke effect op obesitas. In een studie met muizen vonden onderzoekers dat kruidnagelextract de incidentie van obesitas als gevolg van een vetrijk dieet verminderde.

 2. Muizen die het kruidnagelextract ontvingen, hadden een lager lichaamsgewicht, minder buikvet en minder levervet dan die in de controlegroep.

Risico's, bijwerkingen en overwegingen

 1. Volgens het National Center for Biotechnology Information zijn meerdere gevaren verbonden met kruidnagelolie. Het kan huid-, oog- en ademhalingsirritatie of een allergische reactie op de huid veroorzaken. Het is ook brandbaar en kan dodelijk zijn als het wordt ingeslikt en in de luchtwegen terechtkomt.

 2. In één geval rapporteerde een 15 maanden oud kind leverfalen na het consumeren van 10 milliliter (ml) kruidnagelolie.

 3. Een ander incident betrof een 2-jarig kind dat 5 tot 10 ml kruidnagelolie dronk. Het kind ondervond meerdere medische problemen, waaronder coma, leverschade en bloedstollingsproblemen.

 4. Kruidnagel kan ook de kans op bloedingen vergroten of de reactie van het lichaam op warfarine verhogen. Het is belangrijk om het gebruik van kruidenproducten met een medische professional te bespreken, zodat deze mogelijke bijwerkingen en interacties kunnen beoordelen.

Gebruikt

 1. Kruidnagel staat bekend om zijn sterke smaak en geur en kan grond of heel worden gekocht voor gebruik bij het koken.

 2. Veel keukens bevatten kruidnagel en het is ook een ingrediënt in bepaalde kruiden, waaronder ketchup en Worcestershire-saus.

 3. Sommige parfums gebruiken kruidnagel voor het aroma en kruidnagelolie wordt verkocht voor gebruik als essentiële olie.

 4. Kruidnagels worden vaak gebruikt in Ayurveda, wat traditionele Indiase geneeskunde is. Ze worden ook traditioneel gebruikt om een ​​gevoelloos gevoel te veroorzaken.

Kruidnagel gebruiken

 1. Gemalen kruidnagel kan op dezelfde manier worden gebruikt als kaneel en gember en kan worden gebruikt om appelmoes, havermout, muffins en koekjes op smaak te brengen.

 2. Dit recept voor peperkoekcake met roomkaas glazuur gebruikt gemalen kruidnagel.

 3. Kruidnagel wordt soms ook gebruikt om chai te maken, een mengsel van thee, kruiden en melk populair in India en Pakistan. Dit kardemom gember chai recept bevat kruidnagel.

 4. Kruidnagel kan worden gebruikt in hartige gerechten zoals in dit recept voor gebakken kip met artisjokken, kaneel en geconserveerde citroenen en deze voor slow-cooker gestoofd rundvlees met wortelenrapen.

Voedingswaarde informatie

 1. Volgens de National Nutrient Database van het United States Department of Agriculture bevat 2,1 gram (g) of 1 theelepel gemalen kruidnagel:

 2. Dezelfde hoeveelheid gemalen kruidnagel levert ook 1,263 milligram (mg) mangaan, wat 63 procent is van de dagelijkse waarde (DV) voor mangaan.

Takeaway

 1. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 2. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 3. Kruidnagel is een geurig kruid dat smaak kan geven aan veel gerechten. De potentiële medicinale voordelen worden onderzocht, maar er is meer onderzoek nodig.

 4. Zoals met alle kruidenproducten, moeten mensen het gebruik en de veiligheid van kruidnagel bespreken met een medische professional.

 5. Artikel laatst beoordeeld op di 30 januari 2018. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Adefegha, S. A., Oboh, G., Adefegha, O. M., Athayde, M. L. (2014, oktober). Antihyperglycemische, hypolipidemische, hepatoprotectieve en antioxidatieve effecten van kruidnagel (Szyzgium aromaticum) bud poeder in een vetrijk dieet / streptozotocine-geïnduceerde diabetes rat model [!Abstract

 7. Ding, Y., Gu, Z., Wang, Y., Wang, S., Chen, H., Zhang, H., ... Chen, YQ (2017, augustus 1). Kruidnagelextract fungeert als een natuurlijke vetzuursyntheseremmer en voorkomt obesitas in een muismodel [!Abstract

 8. Ghaffar, S., Afridi, S. K., Aftab, M. F., Murtaza, M., Hafizur, R. M., Sara, S.,. . . Waraich, R. S. (2017, april). Kruidnagel en de actieve verbinding verzwakken vrije vetzuur-gemedieerde insulineresistentie in skeletspiercellen en bij muizen [!Abstract

 9. Heck, A. M., DeWitt, B. A., Lukes, A. L. (2000, 1 juli). Potentiële interacties tussen alternatieve therapieën en warfarine [!Abstract

 10. Janes, S. E. J., Price, C. S. G., Thomas, D. (2005, augustus). Vergiftiging door etherische olie: N-acetylcysteïne voor door eugenol geïnduceerde leverinsufficiëntie en analyse van een nationale database [!AbstractDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407