Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kun je zalmvel eten?

Kun je zalmvel eten?

 1. Er zijn enkele dingen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen of u de zalmhuid eet, zoals de bron en de kwaliteit van de vis. Persoonlijke voorkeur kan ook een rol spelen bij de beslissing om de zalmhuid al dan niet op te eten.

Moet je zalmhuid eten?

 1. Zalmhuid kan een heerlijke en gezonde aanvulling zijn op het dieet.

 2. Het bevat meer van hetzelfde eiwit en essentiële omega-3-vetzuren in de vis.

 3. Het lichaam kan geen omega-3-vetzuren aanmaken, dus mensen moeten ze door hun dieet halen.

 4. Zalm bevat ook goede niveaus van vitamine B en D, evenals essentiële mineralen, zoals selenium.

 5. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) beveelt aan dat mensen, met name vrouwen in de leeftijd van 16 tot 49 jaar en kinderen ouder dan 2 jaar, 2 tot 3 porties vette vis, zoals zalm, eten week.

 6. Als de huid erop blijft zitten, kan het lichaam wat extra voedingsstoffen krijgen. Sommige mensen denken misschien niet dat de huid er smakelijk uitziet, maar degenen die ervoor kiezen om het te laten staan, vinden dat hun favoriete recepten net zo goed werken.

Nutritionele voordelen van zalmhuid

 1. Zalm leeft in extreem koude zeetemperaturen. Hun huid bevat een hoge concentratie omega-3-vetzuren om de zalm in de oceaan warm te houden.

 2. Deze vetzuren kunnen ook enkele gezondheidsvoordelen voor het menselijk lichaam bieden.

 3. Omega-3-vetzuren kunnen het hart helpen beschermen tegen specifieke risicofactoren voor hartaandoeningen, zoals bloeddruk. Ze kunnen ook de hersenen beschermen tegen degeneratie, de huid soepel en gezond houden en de ogen beschermen tegen leeftijdsgebonden maculaire degeneratie.

Wat zeggen de onderzoeken over voordelen?

 1. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Marine Drugs merkte ook op dat zalmhuid kan helpen bij het behandelen van diabetes type 2. Zalmhuid bleek een sterk antioxidantvermogen te hebben wanneer het aan proefpersonen werd gegeven en kan zelfs helpen bij wonden veroorzaakt door diabetes.

 2. Een andere studie gepubliceerd op BMC Cancer merkte op dat omega-3-vetzuren een rol lijken te spelen bij de preventie van kanker. Diëten hoger in omega-3 meervoudig onverzadigde vetzuren kunnen helpen bij het bestrijden van kankercellen.

 3. Zalmhuid voegt ook gezondere eiwitten toe aan het dieet, wat mensen kan helpen op zoek naar een alternatief voor rood vlees.

Zalmhuid koken

 1. Wanneer zalm wordt gekookt, gerookt of gestoomd, kan de huid vochtig en rubberachtig worden, wat niet erg aangenaam is om te eten. Wanneer de gegrilde, aangebraden of gebakken zalmhuid echter knapperig wordt en vol van smaak is vanwege alle vetten in de huid.

Zalm koken met de schil erop

 1. Sommige mensen koken het liefst zalm met de schil erop. Door de zalm op deze manier te koken, voorkomt u dat het delicate vlees uitdroogt. Een knapperige zalmhuid kan ook een andere textuur aan het gerecht toevoegen.

 2. Als u zalm op de grill kookt, kunt u het vlees eronder beschermen tegen verbranding. [! 6608 => 1130 = 7!

 1. Een van de eenvoudigste manieren om zalmhuid te bereiden, is het maken van "zalmbacon" of "zalmmillen", dunne reepjes zalmhuid gebakken in olie.

Risico's en bijwerkingen

 1. Er zijn een paar belangrijke dingen die u moet overwegen voordat u een zalmhuid aan het dieet toevoegt.

 2. Het is essentieel om te weten waar de zalm vandaan komt voordat u de schil opeet. Zalm die in vuile, vervuilde of vervuilde wateren heeft geleefd, kan gifstoffen uit hun voedsel en het water waarin ze zwemmen opnemen.

 3. Deze gifstoffen kunnen een persoon blootstellen aan blootstelling aan persistente organische verontreinigende stoffen (POP's), die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

Wat zeggen de onderzoeken over risico's?

 1. Een studie gepubliceerd op PLoS One suggereerde dat een dieet met veel gekweekte zalm en POP's zou kunnen worden gekoppeld aan metabole stoornissen zoals diabetes type 2 en obesitas bij proefpersonen.

 2. Zalm kan ook besmet zijn met chemicaliën die polychloorbifenylen (PCB's) en methylkwik worden genoemd. Zalm kan deze stoffen ook opnemen uit besmet water en hun voedsel. Hoe langer de zalm wordt blootgesteld aan deze schadelijke chemicaliën, hoe meer ze zich na verloop van tijd opbouwen.

Een bron van zalm kiezen

 1. Vanwege potentiële risico's zoals deze, eten veel mensen liever in het wild gevangen zalm. Het kan echter nog steeds de moeite waard zijn om te controleren dat de wilde zalm ook uit schoon water komt.

Geneesmiddelinteracties en andere risico's

 1. Het eten van veel omega-3-vetzuren kan ook een wisselwerking hebben met sommige medicijnen, zoals bloedverdunners of antistollingsmiddelen. Hoewel af en toe een zalmgerecht geen reden tot zorg is, is het altijd handig om contact op te nemen met een arts voordat je drastische wijzigingen in het dieet aanbrengt.

 2. Het eten van zalmhuid zal ook meer calorieën aan het dieet toevoegen dan zalm zonder huid, en mensen die hun vet- of calorie-inname in de gaten houden, zouden dit in hun dieetplannen willen betrekken.

Takeaway

 1. Hoewel het eten van zalmhuid meestal als veilig wordt beschouwd, kunnen de bron en kwaliteit van de zalm een ​​factor worden.

 2. Mensen die gevoeliger kunnen zijn voor mogelijke verontreinigingen, zoals zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, willen misschien helemaal geen zalmhuid eten. Voor de meeste andere mensen kan het eten van zalmvel uit een goede bron een geweldige manier zijn om nuttige vetzuren en voedingsstoffen aan hun dieet toe te voegen.

 3. Artikel laatst beoordeeld op di 6 februari 2018. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 4. Mori, T. A. (2014, 14 juli). Omega-3-vetzuren en hart- en vaatziekten: epidemiologie en effecten op cardiometabolische risicofactoren [!Abstract

 5. Querques, G., Souied, E. H. (2014, september-oktober). De rol van omega-3 en micronutriënten bij leeftijdsgebonden maculaire degeneratie [!Abstract

 6. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 7. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407