Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kunnen probiotica u helpen af ​​te vallen?

Kunnen probiotica u helpen af ​​te vallen?

 1. Het nemen van een probiotisch supplement kan de darmflora in evenwicht houden en een gezond lichaam bevorderen door de spijsvertering en het immuunsysteem te stimuleren.

 2. Hoewel het onderzoek zich nog in de voorbereidende stadia bevindt, suggereert sommige informatie dat probiotica iemand kunnen helpen gewicht te verliezen, of dat een slechte darmgezondheid verband houdt met obesitas.

 3. Lees in dit artikel meer over probiotica en gewichtsverlies, inclusief of ze werken en hoe ze te gebruiken.

Kunnen probiotica u helpen af ​​te vallen?

 1. Er zijn veel verschillende micro-organismen in en op het menselijk lichaam, voornamelijk in de vorm van vriendelijke bacteriën. Onderzoekers denken dat sommige van deze bacteriën een rol kunnen spelen bij gewichtsverlies en gewichtstoename.

 2. In de darm helpen de nuttige bacteriën voedsel af te breken en te verteren. Ze helpen ook voedingsstoffen en vitamines te creëren die het lichaam kan gebruiken. De probiotische bacteriën voeden zich met vezels en veranderen ze in nuttige verbindingen.

 3. Een ongezond spijsverteringsstelsel kan leiden tot dysbiose, wat verwijst naar een onbalans in de darmmicroben.

 4. Wanneer er teveel schadelijke micro-organismen groeien, zijn er misschien niet voldoende nuttige bacteriën beschikbaar om deze schadelijke organismen onder controle te houden. Het betekent meestal ook dat de diversiteit van bacteriën in de darm lager is.

 5. Onderzoek uit 2013 suggereert dat darmdysbiose bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van obesitas, hoewel dit misschien niet de onderliggende oorzaak is.

 6. Zoals de auteur van een studie uit 2015 opmerkt, vertonen mensen met een gezond gewicht en mensen met obesitas duidelijke verschillen in hun darmflora.

 7. Uit hun onderzoek bleek dat het veranderen van de darmflora bij dieren ervoor zorgde dat ze dienovereenkomstig afvallen of aankomen. Bij mensen resulteerde het veranderen van de darmflora echter niet in gewichtsverlies of gewichtstoename.

 8. Dit bewijs suggereert echter dat er een verschuiving is in de darmflora van een persoon wanneer deze aankomt. Hoewel veranderingen worden geassocieerd met obesitas, lijken ze niet de onderliggende oorzaak te zijn.

 9. De onderzoeker identificeerde de volgende factoren die de darmflora van een persoon kunnen veranderen van een dun naar een obesitaspatroon:

 10. Er is een klein aantal aanwijzingen dat sommige probiotica mensen kunnen helpen gewicht te verliezen.

 11. Onderzoek in het British Journal of Nutrition bestudeerde de effecten die één type probioticum, Lactobacillus rhamnosus, had op mensen met obesitas.

 12. Vrouwen die het probiotische supplement gebruikten, verloren tijdens het onderzoek meer gewicht dan vrouwen die een placebo namen. Bovendien bleef de groep met een probiotisch supplement meer gewicht verliezen in de fase van het handhaven van het gewicht, nadat ze klaar waren met diëten. Dezelfde effecten deden zich echter niet voor bij mannen.

 13. In een ander onderzoek uit 2013 werd gekeken naar de effecten van Lactobacillus fermentum en Lactobacillus amylovorus.

 14. Tijdens het onderzoek aten individuen met overgewicht maar anders gezond yoghurt die deze Lactobacillus-stammen gedurende 6 weken bevatten. Aan het einde van deze periode hadden de deelnemers gemiddeld 3-4% lichaamsvet verloren.

 15. Onderzoekers hebben ook de effecten van Lactobacillus gasseri op vetverlies onderzocht. In deze studie verloren mensen met extra buikvet die gefermenteerde melkproducten dronken die de nuttige bacteriën bevatten, gedurende 12 weken 8,2 - 8,5% van hun buikvet.

 16. Toen ze stopten met het drinken van de melk, kwam al dit buikvet terug. Dit suggereert dat probiotica mensen in sommige gevallen kunnen helpen gewicht te verliezen, maar onderzoekers moeten nog steeds meer studies doen om deze bewering te ondersteunen.

 17. Lage bacteriediversiteit kan ook van invloed zijn op obesitas. De auteur van een recensie uit 2015 heeft bijvoorbeeld vastgesteld dat er een verband bestaat tussen een lage diversiteit aan darmflora en ontstekingen in het lichaam.

 18. Lage microbiële diversiteit kan ook een risicofactor zijn voor problemen in verband met obesitas, zoals metabool syndroom en type 2 diabetes.

 19. Met deze feiten in gedachten kan het nemen van probiotica niet alleen de inspanningen van een persoon om af te vallen, maar ook hun algehele gezondheid ten goede komen.

Types

 1. De meest voorkomende probiotica komen uit de groepen Lactobacillus en Bifidobacterium. Elk van deze bevat veel verschillende bacteriën.

 2. Probiotica kunnen ook andere bacteriën bevatten samen met andere organismen, zoals de gist Saccharomyces boulardii.

 3. De meer populaire bacteriën op de markt en het meest onderzocht op hun gezondheidsvoordelen zijn onder meer:

 4. De darm bevat echter honderden verschillende soorten micro-organismen, in totaal meer dan 100 biljoen microben.

 5. Er is geen bewijs dat één type probioticum iemand kan helpen effectiever af te vallen dan enig ander soort.

Hoe probiotica te gebruiken

 1. Er zijn twee verschillende manieren waarop een persoon nuttige probiotica aan zijn normale dieet kan toevoegen:

Supplementen

 1. Er zijn veel probiotische supplementen beschikbaar. Deze producten omvatten typisch stammen van Lactobacillus- of Bifidobacterium-bacteriën. Soms bevatten ze beide.

 2. Probiotische supplementen zijn te koop in reformwinkels, apotheken en online.

Gefermenteerd voedsel

 1. Veel voedingsmiddelen bevatten ook deze gezonde organismen. Yoghurt is mogelijk de meest bekende voedingsbron van probiotica. Yoghurt is melk die vergist met specifieke Lactobacillus- of Bifidobacterium-stammen.

 2. Andere gefermenteerde voedingsmiddelen die vaak nuttige bacteriën bevatten, zijn onder meer:

Andere voordelen voor probiotica

 1. Volgens het National Center for Complementary and Integrative Health kunnen verschillende probiotica op verschillende manieren werken en een breed scala aan functies uitvoeren, waaronder:

 2. Naast het bevorderen van een gezonde spijsvertering, kunnen probiotica veel andere effecten hebben. Onderzoek uit 2015 suggereert dat een gezonde darmkolonie belangrijk is voor tal van lichaamsfuncties, zoals:

Samenvatting

 1. Onderzoek naar probiotica is nog relatief nieuw en groeit. Wetenschappers geloven dat er een verband bestaat tussen verminderde bacteriële darmdiversiteit en obesitas.

 2. Ook blijkt uit enig bewijs bij mensen dat sommige probiotica, zoals sommige Lactobacillus-stammen, mensen kunnen helpen gewicht te verliezen of lichaamsvet.

 3. Probiotica zijn echter geen gegarandeerde strategie voor gewichtsverlies. Experts denken dat ze een onderdeel van een uitgebreid programma voor gewichtsverlies kunnen zijn. Ze zullen het dieet en de inspanningen niet vervangen.

 4. De beste manier om probiotica te gebruiken voor de algehele gezondheid en gewichtsverlies kan zijn om ze op te nemen in een voedzaam, gevarieerd dieet, rijk aan groenten, fruit en andere hele voedingsmiddelen.

 5. Artikel laatst herzien vóór vr 24 mei 2019.Bezoek onze categorie Obesitas / Gewichtsverlies / Fitness voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Obesitas te ontvangen / Gewichtsverlies / Fitness. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Bell, D. S. (2015). Veranderingen in darminhoud en -verdeling bij obesitas: oorzakelijk verband of associatie? [!Abstract

 7. Kadooka, Y., et al. (2013). Effect van Lactobacillus gasseri SBT2055 in gefermenteerde melk op adipositeit van de buik bij volwassenen in een gerandomiseerde, gecontroleerde studie [!Samenvatting

 8. Omar, J. M., et al. (2013). Lactobacillus fermentum en Lactobacillus amylovorus als probiotica veranderen lichaamsvetgevoeligheid en darmflora bij gezonde personen [!Samenvatting

 9. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 10. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407