Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kurkuma en 7 andere ontstekingsremmende kruiden voor artritis

Ontsteking

 1. Ontsteking is de natuurlijke reactie van het lichaam op verwonding of infectie, en veroorzaakt vaak gelokaliseerde roodheid, zwelling, pijn of hitte. Het kan functieverlies van de betrokken weefsels veroorzaken. Acute ontsteking is meestal een beschermende en gelokaliseerde reactie op infectie of letsel. Het is ontworpen om het lichaam te genezen en de normale weefselfunctie te herstellen.

 2. Ontsteking van de gewrichten, inclusief stijfheid en zwelling zijn veel voorkomende symptomen van artritis.

 3. Als de ontsteking langere tijd aanhoudt, wordt deze chronische ontsteking. Chronische ontsteking kan het gevolg zijn van een infectie, auto-immuunreactie of allergie.

 4. Bepaalde voedingsmiddelen zijn geïdentificeerd als ontstekingsremmend. Ze kunnen helpen om chronische ontstekingen en pijn te verminderen. Omega-3-vetzuren in vis, bepaalde noten en zelfs chocolade zijn allemaal erkend voor hun ontstekingsremmende eigenschappen.

 5. Onderzoek naar hoe goed deze voedingsmiddelen ontstekingen in het lichaam verminderen, is gemengd, maar veelbelovend. Een eenvoudige manier om ontstekingsremmers in uw dieet op te nemen is door het gebruik van kruiden.

Kurkuma

 1. Kurkuma is een briljant geel kruid dat veel voorkomt in de Indiase keuken en dat je in elke supermarkt kunt vinden. Kurkuma wordt al eeuwen als medicijn gebruikt om wonden, infecties, verkoudheid en leverziekten te behandelen.

 2. Studies hebben aangetoond dat curcumine, een verbinding in kurkuma, ontstekingen in het lichaam kan verminderen.

Ginger

 1. Gember is een pittige specerij die in veel keukens wordt gebruikt. Je kunt het in poedervorm kopen of als een verse wortel in de meeste supermarkten. Gember is gebruikt als een traditioneel medicijn om maagklachten, hoofdpijn en infecties te behandelen.

 2. De ontstekingsremmende eigenschappen van gember worden al eeuwen geprezen en wetenschappelijke studies hebben dit bevestigd.

Cinnamon

 1. Kaneel is een populair kruid dat vaak wordt gebruikt om gebakken lekkernijen op smaak te brengen. Maar kaneel is meer dan alleen een heerlijk additief in onze cakes. Studies hebben aangetoond dat het kruid ontstekingsremmende eigenschappen heeft, die zwelling kunnen verlichten.

 2. Houd een goede voorraad kaneel bij de hand en strooi deze in uw koffie of thee en bovenop uw ontbijtgranen.

Garlic

 1. Van de ontstekingsremmende eigenschappen van knoflook is bewezen dat ze de symptomen van artritis verlichten. Een klein beetje kan een lange weg gaan. Gebruik verse knoflook in bijna elk hartig gerecht voor extra smaak en gezondheidsvoordelen.

 2. Als de smaak u te veel is, roostert u een kop knoflook voor een zoetere, mildere smaak.

Cayenne

 1. Cayennepeper en andere hete chilipepers worden al sinds de oudheid geroemd om hun gezondheidsvoordelen. Alle chilipepers bevatten natuurlijke verbindingen die capsaïcinoïden worden genoemd. Dit zijn wat het kruidige fruit zijn ontstekingsremmende eigenschappen geeft.

 2. Chilipeper wordt algemeen beschouwd als een krachtig ontstekingsremmend kruid, dus neem een ​​scheutje in uw volgende gerecht. Het wordt ook al lang als hulpmiddel voor de spijsvertering gebruikt, dus dat is een extra voordeel.

Zwarte peper

 1. Als cayennepeper te warm is naar uw smaak, zult u blij zijn te weten dat de mildere zwarte peper ook is geïdentificeerd vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Bekend als de "King of Spices", is zwarte peper gewaardeerd om zijn smaak en antibacteriële, antioxiderende en ontstekingsremmende voordelen.

 2. Studies hebben aangetoond dat de chemische verbindingen van zwarte peper, met name piperine, effectief kunnen zijn in het vroege acute ontstekingsproces.

Kruidnagel

 1. Kruidnagel is gebruikt als slijmoplossend middel en om maagklachten, misselijkheid en ontsteking van de mond en keel te behandelen. Onderzoek is nog steeds gemengd, maar er zijn aanwijzingen dat ze ontstekingsremmende eigenschappen kunnen hebben.

 2. Kruidnagel in poedervorm werkt goed in gebakken producten en in sommige hartige gerechten, zoals hartige soepen en stoofschotels. Je kunt ook hele kruidnagel gebruiken om zowel smaak als voeding in warme dranken zoals thee of cider te brengen.

 3. Kruidnagel is gebruikt als slijmoplossend middel en om maagklachten, misselijkheid en ontsteking van de mond en keel te behandelen. Onderzoek is nog steeds gemengd, maar er zijn aanwijzingen dat ze ontstekingsremmende eigenschappen kunnen hebben.

 4. Kruidnagel in poedervorm werkt goed in gebakken producten en in sommige hartige gerechten, zoals hartige soepen en stoofschotels. Je kunt ook hele kruidnagel gebruiken om zowel smaak als voeding in warme dranken zoals thee of cider te brengen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407