Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kurkuma voor acne

De onderste regel

 1. Als u iets koopt via een link op deze pagina, kunnen we een kleine commissie verdienen. Hoe dit werkt.

Wat is kurkuma?

 1. De kruidenkurkuma wordt al lang door veel culturen beschouwd als medicinaal en kookgebruik - het is een primair kruid in curry.

 2. Al honderden jaren wordt het aangeprezen om zijn antimicrobiële, ontstekingsremmende, antioxiderende en anti-tumoreffecten.

 3. Volgens een onderzoek uit 2016 blijkt uit vroeg bewijs dat kurkuma / curcumine producten en supplementen, zowel oraal als actueel, therapeutische voordelen kunnen bieden voor de gezondheid van de huid. Curcumine is een primaire component van kurkuma.

Antibacteriële eigenschappen van kurkuma en acne

 1. Een oorzaak van acne is de bacterie Propionibacterium acnes, de meest voorkomende bacterie op de menselijke huid.

 2. Vaak worden bij de behandeling van ernstige acne antibiotica zoals erytromycine en clindamycine - in combinatie met azelaïnezuur - voorgeschreven. Naarmate de resistentie tegen geneesmiddelen groeit, testen onderzoekers echter voortdurend nieuwe antimicrobiële middelen.

 3. Een mogelijkheid die onderzoek centraal heeft gesteld, is curcumine. Een artikel uit 2013 geeft aan dat curcumine antibacteriële activiteit heeft tegen een aantal bacteriën - waaronder P. acnes - in combinatie met laurinezuur.

Kurkuma's ontstekingsremmende eigenschappen en acne

 1. Verschillende voorstudies bevestigen dat curcumine in kurkuma mensen door ontstekingen kan verminderen, en volgens een artikel uit 2017 "suggereert onderzoek dat curcumine kan helpen bij het beheer van oxidatieve en inflammatoire aandoeningen."

 2. Hoewel er enige aanwijzingen zijn dat de ontstekingsremmende eigenschappen van kurkuma ook effectief kunnen zijn bij acne, zijn er geen grote klinische onderzoeken geweest naar het vermogen om acne te helpen verbeteren of genezen.

Acne behandelen met kurkuma

 1. Voorstanders van kurkuma voor de behandeling van acne suggereren zowel orale als actuele toepassingen. Mondeling gebruik volgt meestal drie methoden:

 2. Merk op dat curcumine wisselwerking kan hebben met sommige medicijnen en niet wordt aanbevolen voor mensen met een galblaasaandoening. Praat met uw arts voordat u kurkuma aan uw behandelplan voor acne toevoegt.

 3. Als u ervoor kiest om kurkuma lokaal te gebruiken - zoals in een gezichtsmasker - overleg dan met uw dermatoloog over de risico's van een allergische reactie op curcumine. Kies een commercieel product gemaakt van kurkuma. Bespreek ook het potentieel voor het ontwikkelen van een gevoeligheid voor het kruid in de tijd.

Kurkuma en contactdermatitis

 1. Een jeukende rode uitslag veroorzaakt door direct contact met een allergeen of irriterende stof staat bekend als contactdermatitis. Hoewel de uitslag vrij ongemakkelijk kan zijn, is contactdermatitis niet besmettelijk of levensbedreigend.

 2. Volgens een beoordeling in 2015 tonen 11 afzonderlijke onderzoeken aan dat curcumine in kurkuma een allergeen is en contactdermatitis kan veroorzaken. Test op allergie door een dubbeltje van het product op uw onderarm te plaatsen. Als u binnen 24 uur geen reactie heeft, is het onwaarschijnlijk dat u een allergische reactie krijgt.

Kurkuma en huidvlekken

 1. Kurkuma heeft een diepgele kleur die kerriepoeder zijn kenmerkende tint geeft. In feite was een van de oorspronkelijke toepassingen van kurkuma het verven van stoffen.

 2. Samen met stof kan kurkuma andere dingen bevlekken, zoals:

 3. Hoewel je uiteindelijk de vlek uit de meeste items kunt halen, kan het een paar keer schrobben.

Takeaway

 1. Kurkuma heeft de reputatie een aantal aandoeningen te behandelen, waaronder acne.

 2. Hoewel er enkele aanwijzingen zijn dat curcumine in kurkuma een effectieve behandeling voor acne kan zijn, is er momenteel geen bewijs. Er is echter bewijs dat het de huid kan irriteren en bevlekken.

 3. Om de effectiviteit van kurkuma in de dermatologie volledig te begrijpen, zijn verdere studies nodig.

 4. Als u overweegt om kurkuma aan uw acnebehandeling toe te voegen, neem dan contact op met een dermatoloog. Ze kunnen u inzicht geven in uw specifieke situatie. Ze kunnen ook behandelingsopties aanbevelen voor de beste en meest consistente resultaten.

 5. Kurkuma heeft de reputatie een aantal aandoeningen te behandelen, waaronder acne.

 6. Hoewel er enkele aanwijzingen zijn dat curcumine in kurkuma een effectieve behandeling voor acne kan zijn, is er momenteel geen bewijs. Er is echter bewijs dat het de huid kan irriteren en bevlekken.

 7. Om de effectiviteit van kurkuma in de dermatologie volledig te begrijpen, zijn verdere studies nodig.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407