Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Labneh-kaas: voeding, voordelen en recept

De onderste regel

 1. Labneh-kaas is een populair zuivelproduct waarvan de rijke smaak en lichte textuur al duizenden jaren wordt genoten.

 2. Labneh-kaas, vaak te vinden in de Midden-Oosterse keuken, kan worden geserveerd als dip, spread, voorgerecht of dessert.

 3. Het bevat weinig lactose maar veel nuttige bacteriën, eiwitten en calcium - allemaal essentieel voor uw gezondheid.

 4. Dit artikel bespreekt de voeding, voordelen en mogelijke nadelen van labneh-kaas en geeft u een recept om uw eigen kaas te maken.

Wat is Labneh-kaas?

 1. Labneh-kaas is een soort zachte kaas geproduceerd door yoghurt te zeven om het grootste deel van de wei te verwijderen voor een dikker, meer geconcentreerd product.

 2. Het wordt vaak gemaakt van gekweekte zuivelproducten zoals kefir, Griekse yoghurt of probiotische yoghurt, die allemaal rijk zijn aan nuttige bacteriën die kunnen helpen uw darmgezondheid te optimaliseren.

 3. Labneh-kaas wordt typisch gekruid met citroen en kruiden om het een hartige, kaasachtige smaak te geven, terwijl de lichte textuur en de licht scherpe smaak van yoghurt behouden blijven.

 4. Het is een populair ingrediënt in de Midden-Oosterse keuken en wordt vaak in kleine balletjes gerold of gebruikt als dip of spread voor groenten of warme pita.

 5. Hoewel het vooraf in veel speciaalzaken kan worden gekocht, is labneh-kaas ook gemakkelijk thuis te maken met slechts een paar eenvoudige ingrediënten, waarvan u de meeste misschien al bij de hand hebt.

Goede bron van verschillende micro- en Macronutriënten

 1. Elke portie labneh-kaas bevat een goede hoeveelheid eiwitten en vet, plus micronutriënten zoals calcium en vitamine A.

 2. Het bevat ook relatief veel natrium en bevat 530 mg per ounce (28 gram) - of 23% van de dagelijkse referentie-inname (RDI).

 3. 28 gram labneh-kaas in olie levert (1):

 4. Labneh biedt ook een kleine hoeveelheid verschillende andere vitamines en mineralen, waaronder fosfor, kalium en magnesium (2).

Hoog eiwitgehalte kan verschillende voordelen bieden

 1. Net als andere soorten kaas, biedt labneh een stevige dosis proteïne voor een laag aantal calorieën, met ongeveer 5 gram proteïne in 28 gram (1).

 2. Eiwit is essentieel voor veel aspecten van de gezondheid, van immuunfunctie tot weefselherstel en verder (3).

 3. Studies tonen aan dat het eten van meer eiwitten uit zuivelproducten magere lichaamsmassa tijdens gewichtsverlies kan behouden, de metabole gezondheid kan ondersteunen, de bloedsuikerspiegel kan bevorderen en de botdichtheid kan handhaven (4, 5). [! 148 => 1140 = 4!

 4. In één onderzoek bij 8.516 volwassenen ging een verhoogde consumptie van yoghurt gepaard met een lager risico op overgewicht of obesitas (6).

 5. Door een eiwitrijk dieet te volgen, kunt u zich ook vol voelen en uw metabolisme verhogen om u te helpen meer calorieën te verbranden gedurende de dag (7).

Bevat nuttige bacteriën om uw darmgezondheid te versterken

 1. Labneh-kaas is een goede bron van probiotica, een soort nuttige bacteriën die de darmgezondheid ondersteunen.

 2. Probiotica zijn gekoppeld aan een groot aantal voordelen. Eén beoordeling merkte op dat probiotica kunnen helpen bij het behandelen en voorkomen van veel verschillende spijsverteringsziekten, waaronder diarree, het prikkelbare darm syndroom (IBS) en Clostridium difficile-infectie (8).

 3. Probiotica kunnen ook de immuniteit verbeteren en de duur van bepaalde soorten ziekten en infecties verminderen (9, 10, 11).

 4. Andere onderzoeken suggereren dat probiotica gewichtsverlies kunnen verhogen, de geestelijke gezondheid kunnen verbeteren, het cholesterolgehalte kunnen verlagen en zelfs kunnen helpen bij het behandelen van huidaandoeningen zoals dermatitis en acne (12, 13, 14, 15).

Is mogelijk geschikt voor mensen met lactose-intolerantie

 1. Lactose is een soort suiker die voorkomt in de meeste zuivelproducten, waaronder melk, yoghurt, ijs en kaas.

 2. Mensen die het enzym lactase missen, kunnen lactose niet verteren, wat resulteert in symptomen zoals krampen, een opgeblazen gevoel en gas wanneer ze lactose-zwaar voedsel eten (16).

 3. Interessant is dat ongeveer 75% van de wereldbevolking lactose-intolerant is (17).

 4. Van Labneh wordt gedacht dat het minder lactose herbergt dan andere kazen vanwege het persen en fermentatieproces, dat veel van de wei en lactose uit het eindproduct verwijdert (18, 19, 20).

 5. Daarom wordt labneh beschouwd als een veilig en gezond voedsel voor diegenen die geen lactose van andere soorten kaas kunnen verdragen.

Veelzijdig en gemakkelijk toe te voegen aan uw dieet

 1. Labneh is niet alleen zeer voedzaam, maar ook veelzijdig en gemakkelijk toe te voegen aan uw dieet.

 2. Je kunt het gebruiken als dip voor groenten of warme pita en het op je favoriete gebakken producten of brood smeren.

 3. Bovendien wordt het soms gebruikt in desserts of gemengd met ingrediënten zoals honing, walnoten en vers fruit voor een ontbijt vol eiwitten.

 4. Als alternatief kunt u het in kleine balletjes rollen en het als voorgerecht bovenop crackers of toast serveren.

Potentiële nadelen

 1. Hoewel labneh-kaas verschillende potentiële gezondheidsvoordelen oplevert, kan het ook nadelen hebben.

 2. Om te beginnen kan labneh veel natrium bevatten, met een portie van 28 gram die in bijna 23% van de ADH drukt (1).

 3. Studies tonen aan dat het verlagen van natrium een ​​van de meest effectieve manieren is om de bloeddruk te verlagen, vooral als u verhoogde waarden heeft (21, 22).

 4. Bovendien kan een hoge natriuminname gepaard gaan met een hoger risico op maagkanker (23, 24).

 5. Het is van vitaal belang om uw zoutinname te matigen en labneh-kaas te combineren met een goed afgerond, voedzaam dieet dat rijk is aan gezond geheel voedsel.

 6. Bovendien is labneh-kaas niet geschikt voor veganisten, mensen met een zuivelallergie of degenen die mogelijk gevoelig zijn voor caseïne, een van de eiwitten in zuivelproducten.

 7. Voor deze personen kunnen zuivelvrije kaasvervangers - zoals amandelkaas, cashewkaas of voedingsgist - een beter alternatief zijn.

Hoe maak je je eigen

 1. Labneh-kaas is overal verkrijgbaar bij de zuivelafdeling of bij de delicatessenwinkel bij de meeste speciaalzaken en etnische markten. [! 148 => 1140 = 9!

 2. Om te beginnen, plaatst u gewoon een zeef over een kom en bekleedt u deze met een paar lagen kaasdoek.

 3. Roer voor 1 kop (224 gram) labneh-kaas 1/4 theelepel citroensap en een snufje zout in 340 gram gewone Griekse yoghurt.

 4. Voeg het yoghurtmengsel toe aan de zeef en vouw de kaasdoek over de yoghurt om volledig te bedekken. Breng het mengsel vervolgens over in de koelkast en laat het 12-24 uur uitharden - hoe langer de wachttijd, hoe dikker het eindproduct.

 5. Zodra het de gewenste consistentie heeft bereikt, kan labneh worden overgoten met olijfolie en uw keuze van kruiden, vervolgens koud worden geserveerd, samen met verse groenten of pita.

De onderste regel

 1. Labneh-kaas is populair in de Midden-Oosterse keuken en is favoriet vanwege zijn lichte textuur en unieke smaak.

 2. Het is veelzijdig, bevat weinig lactose en zit boordevol probiotica, eiwitten en calcium.

 3. Het beste van alles is dat het gemakkelijk is om alleen te maken als een eenvoudig en voedzaam alternatief voor gewone kaas.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407