Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Lactobacillus bulgaricus: voordelen, bijwerkingen en meer

Wat is Lactobacillus bulgaricus?

 1. Lactobacillus d. bulgaricus (L. d. bulgaricus) is een nuttige bacterie in het spijsverteringskanaal. Darmbacteriën worden darmflora of microben genoemd. Deze bacteriestam kan ook worden gevonden in voedingsmiddelen of supplementen. Wanneer het wordt geconsumeerd, wordt het probiotica genoemd.

 2. De juiste balans van de darmflora helpt om uw darmwanden sterk en slechte bacteriën op afstand te houden en kan het risico op chronische ziekten verminderen.

 3. Probiotica zijn "goede" bacteriën die bij consumptie een belangrijke rol kunnen spelen bij het handhaven van uw gezondheid. Het laatste decennium is de populariteit van probiotica explosief toegenomen. Maar wat zegt het onderzoek over deze bacteriën? Lees verder voor meer informatie.

Wat zijn de voordelen?

 1. De FDA heeft L. d. Niet goedgekeurd. bulgaricus of andere probiotica om ziekten te behandelen. De National Institutes of Health (NIH) waarschuwt dat onderzoek achter probiotica niet doorslaggevend is.

 2. De NIH heeft een aantal potentiële gezondheidsvoordelen van L. d. bulgaricus en probiotica. Onderzoek in een vroeg stadium suggereert dat ze mogelijk een rol spelen bij het beheer van de volgende gezondheidsproblemen:

Wat het onderzoek zegt

 1. Wetenschappers zijn begonnen met het onderzoeken van de gezondheidsvoordelen van probiotica door onderzoek.

 2. Met antibiotica geassocieerde diarree (AAD)

 3. Een recente studie in JAMA analyseerde onderzoek naar probiotica en AAD. De onderzoeksresultaten suggereren dat probiotica AAD kunnen verminderen, maar ze merkten ook op dat meer onderzoek nodig is.

 4. C. dificile (CDD)

 5. CDD is een veel voorkomende bijwerking van het nemen van antibiotica. Een analyse toonde aan dat L. d. bulgaricus had geen invloed op CDD. Een ander probioticum genaamd S. boulardii was echter effectief bij de behandeling van CDD.

 6. Inflammatoire darmziekte (IBD)

 7. Een analyse van probiotica geeft aan dat ze nuttig kunnen zijn bij de behandeling van colitis ulcerosa. Een andere studie toonde aan dat probiotica zoals L. d. bulgaricus is nuttig bij het beheer van andere vormen van IBD, waaronder de ziekte van Crohn. Er is echter meer onderzoek nodig.

 8. Constipatie

 9. Sommige onderzoeken met muizen tonen aan dat L. d. bulgaricus kan constipatiesymptomen verminderen.

 10. Geestelijke gezondheid

 11. Goede bacteriën kunnen meer helpen dan alleen uw spijsvertering. Een analyse van 38 studies toonde aan dat probiotica kunnen helpen bij het beheren van verschillende psychische aandoeningen. Dit kan ADHD en depressie omvatten. De meeste van deze onderzoeken zijn echter bij dieren uitgevoerd en er is meer onderzoek nodig.

Veiligheidsrisico's van probiotica

 1. Uit een recent onderzoek is gebleken dat de meeste beschikbare gegevens aantonen dat probiotica veilig zijn. Volgens de NIH kunnen de meeste mensen die over het algemeen gezond zijn probiotica gebruiken.

 2. Sommige groepen ontwikkelen vaker infecties. Ze bevatten:

 3. De meest voorkomende infecties zijn:

 4. Probiotica mag geen vervanging zijn voor meer gevestigde behandelingen. Ze kunnen interageren met antibiotica en geneesmiddelen op recept. Neem contact op met uw arts voordat u probiotica gebruikt.

Bijwerkingen van probiotica

 1. L. d. bulgaricus en andere probiotica veroorzaken meestal wat opgeblazen gevoel en darmgas terwijl je nieuwe bacteriën in de darm introduceert. Dit is meestal slechts tijdelijk. Als u deze bijwerkingen krijgt, kunt u overwegen de dosis te verlagen of minder vaak in te nemen.

Waar kunt u Lactobaccilus d vinden. bulgaricus?

 1. U kunt L. d vinden. bulgaricus en andere probiotica, zowel in natuurlijke voedingsmiddelen als in supplementvorm. L. d. bulgaricus kan worden gevonden in een verscheidenheid aan gefermenteerde gewone voedingsmiddelen, waaronder:

 2. Deze voedingsmiddelen hebben verschillende gradaties van L. d. bulgaricus en andere probiotica. Een diëtist kan u helpen bepalen hoeveel probiotica elk type voedsel heeft.

 3. U kunt L. d. bulgaricus via verschillende supplementen. Het is belangrijk op te merken dat supplementen niet worden gereguleerd door de FDA. Dit betekent dat er niet veel onderzoek is gedaan om hun gezondheidsclaims te ondersteunen, in tegenstelling tot voorgeschreven medicijnen.

Hoeveel Lactobaccilus bulgaricus moet u nemen?

 1. Producenten van probiotica meten meestal aan het aantal levende organismen dat ze bevatten. Een typische dosering van L. d. bulgaricus varieert van een miljard tot ongeveer honderd miljard levende bacteriën per dosis.

 2. Er is geen vast aantal probiotica dat u moet nemen. Het is veilig om een ​​standaarddosis L. d. bulgaricus en andere probiotica. Vergeet echter niet om supplementen volledig te verminderen of te stoppen als u bijwerkingen ervaart of geneesmiddeleninteracties heeft.

De onderste regel  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407