Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


LED-lichttherapie: werkzaamheid, procedure en wat te verwachten

Raadpleeg eerst uw arts

 1. Als u iets koopt via een link op deze pagina, kunnen we een kleine commissie verdienen. Hoe dit werkt.

Snelle feiten

 1. Als u iets koopt via een link op deze pagina, kunnen we een kleine commissie verdienen. Hoe dit werkt.

Wat is LED-lichttherapie?

 1. Lichttherapie (LED) lichttherapie wordt steeds populairder in zowel schoonheidsspecialisten als thuis. Met behulp van verschillende LED-golflengten helpt deze huidverzorgingstechniek vermoedelijk:

 2. U kunt in aanmerking komen voor LED-lichttherapie als u dit soort zorgen over huidverzorging heeft en niet de gewenste resultaten heeft gekregen van vrij verkrijgbare huidproducten. LED-therapie is ook veilig voor alle huidskleuren en veroorzaakt geen verbranding.

 3. Er zijn echter enkele potentiële nadelen. Hier zijn verschillende:

 4. Praat met uw dermatoloog over uw zorgen over de huidverzorging en of LED-lichttherapie een goede optie voor u is.

Hoeveel kost het?

 1. Verzekering dekt geen LED-lichttherapie. U moet vooraf de volledige kosten vragen, zodat u verstandig kunt budgetteren.

 2. Volgens zelfgerapporteerde kosten op RealSelf.com kunnen de kosten van een enkele sessie variëren van ongeveer $ 25 tot $ 85, afhankelijk van uw regio in het land en of u het combineert met een andere behandeling.

 3. Vergeet niet dat veel schoonheidsspecialisten tot 10 sessies aanbevelen, dus neem die totale kosten mee in uw budget als u rekening houdt met verschillende artsen en hun prijs per bezoek.

 4. Thuisapparaten kosten overal tussen de $ 25 en $ 250 of meer. Dit is in het algemeen een goedkopere optie omdat u het LED-apparaat mag behouden en het voor toekomstige behandelingen kunt gebruiken. De resultaten zijn echter niet zo dramatisch.

 5. In beide gevallen is LED-lichttherapie niet-invasief. U hoeft geen geld te verliezen door vrij te nemen van uw werk.

 6. Online shoppen voor LED-lichttherapietools.

Hoe het werkt

 1. LED-lichttherapie heeft een gevestigde geschiedenis van huidgebruik. De US Navy SEAL's begonnen het in de jaren negentig te gebruiken om wonden snel te genezen en beschadigde spierweefsels te regenereren.

 2. Sindsdien is de behandeling onderzocht voor verschillende esthetische situaties. Het wordt vooral opgemerkt voor het verhogen van collageen en weefsels. Dit alles kan uw huid gladmaken en het uiterlijk van schade verminderen door:

 3. Er zijn verschillende frequenties of golflengten, gebruikt met LED-lichtbehandeling. Deze omvatten rode en blauwe lichtfrequenties, die geen ultraviolette stralen bevatten en gemakkelijk in de huid worden opgenomen.

 4. Rood of infraroodlicht wordt gebruikt voor de behandeling van de opperhuid, de buitenste huidlaag. Wanneer het licht op uw huid wordt aangebracht, absorbeert de opperhuid het en stimuleert vervolgens collageenproteïnen.

 5. Meer collageen betekent in theorie dat uw huid er gladder en voller uitziet, wat fijne lijntjes en rimpels kan verminderen. Van rood LED-licht wordt ook gedacht dat het de ontsteking vermindert en de bloedsomloop verbetert, wat je een gezondere gloed kan geven.

 6. Blauwe LED-lichttherapie, daarentegen, richt zich op de talgklieren, die ook olieklieren worden genoemd. Ze bevinden zich onder je haarzakjes.

 7. Talgklieren zijn nodig om uw huid en haar te smeren zodat het niet uitdroogt. Deze klieren kunnen echter overactief worden, wat leidt tot een vette huid en acne.

 8. De theorie is dat blauwe LED-lichttherapie deze olieklieren kan richten en ze minder actief kan maken. Op zijn beurt ziet u mogelijk minder acne. Blauw licht kan ook acne-veroorzakende bacteriën onder de huid doden, wat kan helpen bij de behandeling van ernstige acne-puistjes, waaronder cysten en knobbeltjes.

 9. Vaak wordt blauw LED-licht gebruikt in combinatie met rood LED-licht om:

 10. Uit een dierstudie uit 2018 bleek dat blauwe LED de genezing van derdegraads brandwonden verbeterde.

Procedure voor LED-lichttherapie

 1. Volgens EstheticianEDU duurt elke behandeling met LED-lichttherapie ongeveer 20 minuten. U hebt waarschijnlijk maximaal 10 behandelingen nodig, afhankelijk van de resultaten die u wilt bereiken.

 2. Sommige providers laten u direct onder de lichten liggen, terwijl anderen gebruik maken van led-licht doordrenkte strengen direct over uw huid. De keuze hangt vaak af van het kantoor, evenals het behandelingsgebied.

 3. Als u het kantoor van een zorgverlener niet kunt bereiken, kunt u thuis nog steeds LED-lichttherapie proberen. Apparaten voor thuis komen in de vorm van maskers of toverstokken die je meerdere minuten per keer op je gezicht aanbrengt. Volg de instructies van de fabrikant zorgvuldig op.

Gerichte gebieden

 1. Hoewel LED-lichttherapie technisch op elk deel van het lichaam kan worden gebruikt, is het meest populaire gebruik voor het gezicht. Huidbeschadiging treedt meestal op in je gezicht omdat het meer aan de elementen wordt blootgesteld dan aan andere lichaamsdelen.

 2. LED-therapie kan ook worden gebruikt op de nek en borst, dit zijn andere gebieden die de neiging hebben om tekenen van veroudering te vertonen.

Risico's en bijwerkingen

 1. Over het algemeen beschouwt de American Academy of Dermatology deze procedure als veilig. Aangezien LED's geen UV-stralen bevatten, wordt dit beschouwd als een veiligere vorm van lichttherapie die geen langdurige schade aan uw huid veroorzaakt. De procedure is ook niet-invasief en heeft weinig risico's.

 2. Uw provider kan LED-lichttherapie aanbevelen als u een donkere of gevoelige huid heeft. In tegenstelling tot meer invasieve procedures zoals lasertherapie, branden LED's uw huid niet. Ze veroorzaken ook geen pijn.

 3. Er kunnen echter nog steeds risico's verbonden zijn aan LED-lichttherapie.

 4. Als u Accutane momenteel gebruikt voor acne, moet u er rekening mee houden dat dit krachtige medicijn, afgeleid van vitamine A, de huidgevoeligheid voor licht verhoogt en in sommige gevallen littekens kan veroorzaken.

 5. Gebruik geen LED-lichttherapie als u iets op uw huid gebruikt dat u gevoelig maakt voor zonlicht.

 6. U kunt ook overwegen om deze behandeling te vermijden als u momenteel een actieve uitslag heeft. Praat met uw arts als u psoriasis heeft. Roodlichttherapie kan helpen, maar alleen als u het gebruikt in combinatie met uw regelmatig voorgeschreven behandelingen.

 7. Bijwerkingen van LED-lichttherapie zijn zeldzaam en werden niet opgemerkt tijdens klinische onderzoeken. Bel uw arts als u na de behandeling een van de volgende symptomen ervaart:

Wat te verwachten na de therapie

 1. LED-lichttherapie is niet-invasief, dus er is geen hersteltijd vereist. Zodra uw behandeling is afgelopen, zou u uw dagelijkse activiteiten moeten kunnen voortzetten.

 2. LED-lichttherapie op kantoor vereist maximaal 10 sessies of meer, elk ongeveer een week uit elkaar. Na uw eerste sessie kunt u kleine resultaten zien. De resultaten zullen dramatischer en merkbaarder zijn als u klaar bent met al uw behandelingen.

 3. Zelfs nadat u het aanbevolen aantal sessies hebt bereikt, zijn uw resultaten niet permanent.

 4. Naarmate uw huidcellen omdraaien, verliest u mogelijk wat collageen en begint u opnieuw tekenen van veroudering te zien. U kunt ook acne gaan zien. Daarom wordt aanbevolen om elke paar maanden terug te gaan voor onderhoudsbehandelingen of zoals aanbevolen door uw provider.

 5. Home-behandelingen met LED-lichttherapie zijn niet zo dramatisch omdat de lichtfrequenties niet zo hoog zijn. Volg de instructies van de fabrikant.

Foto's voor en na

 1. Als u nieuwsgierig bent naar de geleidelijke resultaten die worden bereikt met LED-lichttherapie, bekijk dan het volgende voor en na foto's.

Voorbereiding op LED-lichttherapie

 1. Elke sessie van de LED-lichttherapie op kantoor duurt ongeveer 20 minuten per keer. U moet een veiligheidsbril dragen zodat het licht uw ogen niet beschadigt.

 2. Of u nu LED-verlichting thuis gebruikt of een leverancier bezoekt voor behandeling, u mag tijdens uw sessie geen make-up dragen.

Een aanbieder vinden

 1. Professionele LED-lichttherapie levert u de meest dramatische resultaten op. Het kan ook worden gebruikt in combinatie met andere huidtherapieën, zoals microdermabrasie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407