Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Lichttherapie voor acne Wat te verwachten: kosten, voordelen, risico's Meer

Een aanbieder vinden

 1. Professionele LED-lichttherapie levert u de meest dramatische resultaten op. Het kan ook worden gebruikt in combinatie met andere huidtherapieën, zoals microdermabrasie.

 2. Een erkende schoonheidsspecialiste of dermatoloog voert LED-lichttherapie uit. Aangezien LED-lichttherapie relatief nieuw is voor huidverzorging, kan de beschikbaarheid van artsen die deze behandeling gebruiken variëren op basis van waar u woont.

Snelle feiten

 1. Zichtbare lichttherapie wordt gebruikt om milde tot matige acne-uitbraken te behandelen. Blauwlichttherapie en roodlichttherapie zijn beide soorten fototherapie.

 2. Fototherapie is voor bijna iedereen veilig en de bijwerkingen zijn mild.

 3. :

 4. Dit soort therapie is vrij gemakkelijk toegankelijk en kan worden toegediend in het kantoor van een dermatoloog. Er zijn ook producten beschikbaar om deze behandeling thuis te doen.

 5. Afhankelijk van de kosten van levensonderhoud in uw omgeving, kost fototherapie meestal $ 40 tot $ 60 per sessie. Doorgaans hebt u verschillende sessies nodig om resultaten te zien.

 6. Fototherapie is opmerkelijk effectief voor de behandeling van acne-laesies, vooral acne die wordt veroorzaakt door ontstekingen of bacteriën. Hoewel er geen remedie is voor acne, wordt fototherapie ondersteund door aanzienlijk onderzoek als hulpmiddel voor het beheren van acne.

Helpt lichttherapie acne?

 1. Zelfs met verschillende orale en actuele behandelingen beschikbaar voor acne-symptomen, zijn veel van de 50 miljoen mensen met acne ontevreden over hun resultaten of de bijwerkingen van die behandelingen.

 2. Zichtbare lichtapparaten die bacteriën op de huid doden, worden de afgelopen 20 jaar door dermatologen gebruikt als een alternatieve acnebehandeling. Lichttherapie - ook wel blauw licht, rood licht of fototherapie genoemd - is een door onderzoek ondersteunde behandeling die veilig is voor de meeste mensen en relatief vrij van bijwerkingen.

Voordelen van lichttherapie

 1. Er zijn twee belangrijke soorten zichtbare lichttherapie die in klinische situaties worden gebruikt: blauw licht en rood licht. Elk heeft een specifiek gebruik, en, hoewel ze beide acne helpen, heeft elk verschillende voordelen.

 2. Blauwlichttherapie is het type lichttherapie dat het meest wordt gebruikt om acne te bestrijden.

 3. De golflengte van blauw licht heeft een antimicrobieel effect, waardoor het effectief is bij het doden van verschillende soorten bacteriën die zich in uw poriën en olieklieren kunnen verzamelen en uitbraken kunnen veroorzaken.

 4. In één onderzoek zagen mensen met acne die gedurende vijf weken werden behandeld met blauwlichttherapie verbetering in 77 procent van de gevallen.

 5. Blauwlichttherapie helpt ook bij het conditioneren van uw huid, het wegwerken van vrije radicalen die oxideren en uw gezicht verouderen. De behandeling heeft ook ontstekingsremmende voordelen, die andere symptomen van acne verminderen, zoals roodheid.

 6. Roodlichttherapie heeft niet dezelfde antibacteriële effecten als blauwlichttherapie, maar het kan nog steeds effectief zijn.

 7. Roodlichttherapie helpt de genezing te bevorderen en kan de zichtbaarheid van acne-littekens verminderen. Het heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen.

 8. Roodlichttherapie werkt diep onder het huidoppervlak om weefsel te kalmeren en te herstellen. Als uw acne wordt veroorzaakt door een chronische huidaandoening, is roodlichttherapie misschien de keuze voor u.

Wat te verwachten tijdens lichttherapie

 1. Voordat u een sessie fototherapie krijgt, ziet u een dermatoloog. Ze kunnen je vertellen of je een goede kandidaat bent voor deze behandeling, wat voor soort licht ze zullen gebruiken, wat je kunt verwachten en hoeveel behandelingen je nodig hebt.

 2. Gedurende twee weken voorafgaand aan een lichttherapiesessie, moet u mogelijk retinols en andere huidverzorgingsproducten die uw huid dun maken vermijden.

 3. Als u anti-inflammatoire geneesmiddelen gebruikt, vraag dan uw dermatoloog of u ermee moet stoppen. Vermijd zonnebanken en langdurige, onbeschermde blootstelling aan de zon in de dagen vlak voor uw behandelingsafspraken.

 4. Therapiesessies voor blauw en rood licht duren elk 15 tot 30 minuten. Tijdens de sessie ga je liggen of zet je je hoofd in een speciaal apparaat dat bedoeld is om je gezicht stil te houden.

 5. Een getrainde lichttherapeut, meestal een verpleegkundige of een dermatoloog, zal pulsen van een lichttherapieapparaat op verschillende delen van uw gezicht aanbrengen, op een cirkelvormige manier. Na verschillende herhalingen van dit proces is de behandeling voltooid.

 6. Na fototherapie kan uw behandelde huid roze of rood zijn. Er kan wat milde huid afbladderen van het behandelde gebied.

 7. Uw huid is mogelijk gevoeliger en het is mogelijk dat u uw typische huidverzorgingsregime een paar dagen daarna moet overslaan, met name scrubs, exfoliants en actuele vitamine A.

 8. Hoewel dermatologen aanbevelen om elke dag zonnebrandcrème te dragen, moet je vooral waakzaam zijn met sunblock terwijl je huid herstelt.

 9. Volgens de American Academy of Dermatologists is zichtbare lichttherapie niet effectief voor whiteheads, mee-eters of nodulaire acne. Het werkt het beste voor mensen met milde tot matige acne.

 10. Fototherapie omvat zelden een enkele behandeling. Meestal wordt een aantal rondes van fototherapie, meestal twee tot drie behandelingen per week, gedurende vier tot zes weken aanbevolen.

 11. Daarna moeten de effecten van de behandeling mogelijk worden gehandhaafd door incidentele vervolgbehandelingen om de drie maanden of zo. Deze behandelingen hebben de neiging om gemiddeld $ 50 per sessie uit te voeren en worden meestal niet door de meeste verzekeringen gedekt.

Bijwerkingen van lichttherapie

 1. Blauwlichttherapie en roodlichttherapie worden over het algemeen als veilig beschouwd, maar er zijn enkele bijwerkingen.

 2. Minder vaak ontwikkelen zich andere bijwerkingen als gevolg van deze behandeling. Zeldzame bijwerkingen zijn:

Risico's van lichttherapie

 1. Het licht dat wordt gebruikt in fototherapie is niet ultraviolet, dus het draagt ​​niet het risico van huidbeschadiging en straling. Maar dat betekent niet dat er geen risico's voor deze behandeling zijn.

 2. Als het behandelde gebied niet goed wordt verzorgd, is er kans op infectie. Neem onmiddellijk contact op met uw arts als u pus, blaarvorming of koorts krijgt na lichttherapie.

 3. Er zijn ook mensen die lichttherapie moeten vermijden. Als u momenteel antibiotica gebruikt, of als u extreem gevoelig bent voor zonlicht of gemakkelijk verbrandt, is u misschien niet de beste kandidaat voor lichttherapie voor acne.

 4. U moet dit type behandeling ook vermijden als u zwanger bent of denkt dat u zwanger zou kunnen zijn.

Lichttherapie thuis

 1. Er zijn enkele producten op de markt voor behandeling met lichttherapie thuis. De laatste jaren zijn lichtbehandelingsmaskers en lichtapparaten die blauwlichttherapie toedienen populair geworden.

 2. Onderzoek suggereert dat deze behandelingen effectief kunnen zijn - een kleine studie wees uit dat het gebruik van zelf-toegepaste blauwlichttherapie gedurende 28 dagen het aantal acne-laesies op de gezichten van de deelnemers verminderde.

 3. Lichttherapieapparaten voor thuisgebruik kunnen een beetje prijzig lijken (een populair behandelingsapparaat is $ 30 voor 28 dagen behandeling), maar in vergelijking met de prijs van rondes van acnebehandeling in een dermatologenkliniek , het is een kostenbesparing.

 4. Aan de andere kant, hoewel lichttherapie thuis gedaan waarschijnlijk werkt, is er geen bewijs dat dit net zo effectief is als een professionele behandeling.

De onderste regel

 1. Voor veel mensen is zichtbare lichttherapie effectief voor de behandeling van acne.

 2. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben over hoe goed lichttherapie voor u kan werken. Hoewel het je symptomen kan verbeteren, zal het waarschijnlijk niet voor onbepaalde tijd van je puistjes en puistjes afkomen.

 3. Het wordt ook meestal aanbevolen dat u andere, goedkopere methoden voor actuele en orale acnebehandeling probeert voordat u lichttherapie probeert. Neem contact op met uw dermatoloog om te zien of u een goede kandidaat bent voor dit soort acnebehandeling.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407