Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Lijst met voedingsmiddelen met weinig fosfor

Geef vet eten door

 1. Fosfor is een mineraal dat erg belangrijk is voor het lichaam. Het wordt gebruikt voor het gebruik van koolhydraten en vetten. Het helpt bij het synthetiseren van eiwitten en, belangrijker nog, helpt bij het vormen van tanden en botten. Mensen die aan een nierziekte lijden, moeten op hun inname van fosfor letten, omdat zwakke nieren er geen grote hoeveelheden van kunnen verwerken en uit het bloed kunnen verwijderen. Eten met weinig fosfor is een van de behandelingsopties.

Dairy

 1. Normale zuivelproducten bevatten veel calcium, eiwitten, vet en fosfor. Maar er zijn enkele uitzonderingen: boter, roomkaas, zure room en margarine zijn fosforarm voedsel. Alternatieven voor koemelk, sojamelk en niet-verrijkte rijstmelk bevatten ook weinig fosfor.

Desserts

 1. Bevroren desserts zoals sorbet, sorbet en ijsprops zijn eiwitarm en bevatten ook weinig fosfor. Desserts met witte bloem bevatten ook weinig fosfor. Voorbeelden zijn shortbread cookies, angel food cake, lemon cake, yellow cake, sugar cookies and vanilla wafers.

Brood

 1. Volkorenbroden bevatten veel vezels en weinig vet, maar ze bevatten veel fosfor. Witte rijst, gewone pasta, couscous, crackers, brood, broodjes, bagels, ontbijtgranen, croissants en muffins zijn witte bloemkorrels met weinig fosfor. Room van tarwe, room van rijst en grutten bevatten ook weinig fosfor.

Sweets

 1. Jam, honing en jam zijn soorten smeersels met veel suiker en weinig fosfor. Gelatine, harde snoepjes, jellybeans en gumdrops zijn allemaal andere soorten snoepjes die weinig fosfor bevatten.

Dranken

 1. Frisdranken bevatten veel suiker en calorieën, maar weinig vet. Als het gaat om het fosforgehalte, zijn coladranken hoog en limoen-limoen, aardbei, wortelbier, ginger ale, druif en room frisdrankaroma's zijn laag. Cranberrysap, zelfgemaakte limonade, zelfgemaakte ijsthee en hete appelcider bevatten ook weinig fosfor.

Fruits

 1. Vruchten bevatten veel natuurlijke suiker, vezels en koolhydraten. Sommige vruchten bevatten weinig fosfor: fruitcocktail, perziken in blik, peren in blik, pruimen, ananas, bessen, appels en druiven.

Groenten

 1. Groenten bevatten veel vezels, water, vitamines en mineralen. Komkommers, paprika's, alle vormen van sla, spinazie, asperges, kool, sperziebonen, aubergine, bloemkool, wortelen, radijs, uien en tomaten bevatten weinig fosfor.

Eiwitten

 1. Vlees (varkensvlees, rundvlees, lamsvlees, kip en kalkoen) bevat veel eiwitten, ijzer en met uitzondering van orgelvlees, weinig fosfor. Vis bevat ook weinig fosfor.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407