Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Maaltijdvoorbereiding - een beginners # x27; s gids

Neem wat zalm in je buik

 1. Maaltijdbereiding is het concept van het bereiden van hele maaltijden of gerechten vóór het schema.

 2. Het is vooral populair bij drukke mensen omdat het veel tijd kan besparen.

 3. Als u vooraf bereide maaltijden bij de hand hebt, kunt u ook de portiegrootte verkleinen en uw voedingsdoelen helpen bereiken. Op deze manier vermijd je ongezonde opties zoals tv-diners of afhalen, vooral als je overweldigd of uitgeput bent.

 4. En omdat u van tevoren moet bepalen wat u moet eten, kan maaltijdbereiding op de lange termijn leiden tot meer voedzame maaltijdkeuzes.

 5. Ondanks wat mensen misschien denken, zijn er verschillende manieren om maaltijden te bereiden - niet allemaal waarbij je een hele zondagmiddag kookt voor de komende week. U kunt methoden kiezen die het beste voor u werken.

 6. Dit artikel onderzoekt de belangrijkste principes van maaltijdbereiding en verdeelt het proces in enkele eenvoudige stappen.

Verschillende manieren om maaltijden te bereiden

 1. Je denkt misschien dat het koken van maaltijden voor de komende week een groot deel van je weekend zal verbruiken.

 2. Omdat er verschillende manieren zijn om maaltijden te bereiden, hoeft u niet een hele zondagmiddag in de keuken te staan. Iedereen kan een geschikte bereidingswijze vinden.

 3. De meest populaire manieren om maaltijden te bereiden zijn:

 4. De methode die voor u het beste werkt, hangt af van uw doelen en dagelijkse routine.

 5. Een ontbijt op voorhand kan bijvoorbeeld het beste werken als u uw ochtendroutine wilt stroomlijnen. Aan de andere kant is het bewaren van batch-gekookte maaltijden in je vriezer vooral handig voor degenen die 's avonds weinig tijd hebben.

 6. De verschillende maaltijdbereidingsmethoden kunnen ook worden gemengd en op elkaar afgestemd, afhankelijk van uw eigen omstandigheden. Begin met het kiezen van de meest aantrekkelijke methode en experimenteer vervolgens langzaam met de anderen om te bepalen wat het beste bij u past.

Het juiste aantal en de verscheidenheid aan maaltijden kiezen

 1. Uitzoeken hoeveel maaltijden u moet maken en wat u in elke maaltijd moet opnemen, kan soms lastig zijn.

 2. De beste manier om vooruit te plannen is om eerst te beslissen op welke maaltijden u zich wilt concentreren en welke maaltijdbereidingsmethode bij uw levensstijl past.

 3. Controleer vervolgens uw kalender om het aantal ontbijten, lunches en diners te bepalen dat u nodig heeft voor de komende week.

 4. Vergeet ook niet om rekening te houden met de tijden dat u waarschijnlijk uit eten gaat - bijvoorbeeld op datums, bij brunch met vrienden of bij diners van klanten.

 5. Bij het selecteren van welke maaltijden u wilt maken, kunt u het beste beginnen met een beperkt aantal recepten die u al kent. Dit vergemakkelijkt uw overgang naar maaltijdplanning.

 6. Dat gezegd hebbende, het is ook belangrijk om te voorkomen dat je slechts één recept voor de hele week kiest. Dit gebrek aan variatie kan tot verveling leiden en zal uw lichaam niet de voedingsstoffen geven die het nodig heeft.

 7. Probeer in plaats daarvan maaltijden te kiezen die verschillende groenten en eiwitrijk voedsel bevatten, evenals gevarieerde complexe koolhydraten zoals bruine rijst, quinoa of zoete aardappelen. Een vegetarische of veganistische maaltijd in de mix integreren is een andere manier om variatie toe te voegen.

Tips om de kooktijd te verkorten

 1. Weinig mensen kijken ernaar uit uren in de keuken door te brengen tijdens het bereiden van de maaltijd. Dit is alleen natuurlijk omdat de belangrijkste stimulans voor maaltijdbereiding de kooktijd is.

 2. De volgende methoden helpen de voorbereidingstijd en bereidingstijden te stroomlijnen.

 3. Maaltijdbereiding werkt het beste als u zich aan een regelmatig schema houdt. Als je precies weet wanneer je boodschappen gaat doen en je maaltijden klaarmaakt, kun je een goede routine vormen.

 4. U kunt bijvoorbeeld zondagochtend reserveren voor boodschappen en maaltijdbereiding. Of je kunt maandagavonden selecteren om de rest van de week te lunchen.

 5. Het schema is aan jou en moet passen bij je wekelijkse routine. Houd er rekening mee dat het kiezen van specifieke tijden en het naleven hiervan het besluitvormingsproces zal vereenvoudigen, waardoor mentale ruimte wordt vrijgemaakt voor andere dingen.

 6. Door de juiste combinatie van recepten te kiezen, wordt u effectiever in de keuken.

 7. Om tijd te besparen, selecteert u recepten waarvoor verschillende bereidingsmethoden nodig zijn. Als u te veel recepten hebt waarvoor hetzelfde apparaat nodig is, bijvoorbeeld de oven, beperkt u het aantal gerechten dat u tegelijkertijd kunt bereiden.

 8. Dit is vooral belangrijk bij het kiezen van maaltijden vooraf of voor batch-koken.

 9. Een goede vuistregel is om zich aan één ovenmaaltijd en maximaal twee fornuismaaltijden tegelijk te houden - bijvoorbeeld geladen gebakken aardappelen, een wokgerecht en een soep.

 10. Voeg vervolgens eenvoudig maaltijden toe die niet gekookt hoeven te worden, zoals sandwiches of salades.

 11. Een goed doordachte workflow bespaart u veel tijd in de keuken.

 12. Begin met het recept dat de langste kooktijd vereist om uw bereidingstijd en bereidingstijden het beste te organiseren. Dit is vaak het soep- of ovenmaaltijd. Zodra die maaltijd onderweg is, concentreer je op de rest.

 13. Bewaar de koude maaltijden voor het laatst, omdat ze gemakkelijk kunnen worden gemaakt terwijl de andere maaltijden koken.

 14. Controleer voor extra tijdwinst de ingrediënten voor alle recepten voordat u begint. Op deze manier, als twee recepten in blokjes gesneden uien of julienned pepers vereisen, kun je de totale hoeveelheid in één keer hakken.

 15. Het gebruik van geautomatiseerde gadgets zoals een rijstkoker of slowcooker kan uw workflow verder stroomlijnen.

 16. Boodschappen doen kan een grote verspilling zijn.

 17. Om de helft van uw tijd in de supermarkt door te brengen, houdt u een gedetailleerde boodschappenlijst bij die is georganiseerd door supermarktafdelingen.

 18. Dit voorkomt dubbel teruggaan naar een eerder bezocht gedeelte en versnelt uw winkelen.

 19. Boodschappen beperken tot één keer per week en gebruik maken van een bezorgservice zijn twee extra manieren om minder tijd te besteden aan winkelen.

De juiste opslagcontainers kiezen

 1. Uw voedselopslagcontainers kunnen het verschil maken tussen een fantastische of middelmatige maaltijd.

 2. Hier zijn enkele aanbevelingen voor containers:

 3. Stapelbare of vergelijkbaar gevormde containers helpen de ruimte in uw koelkast, vriezer of werktas te optimaliseren.

Levensmiddelen veilig koken, bewaren en opwarmen

 1. Voedselveiligheid is een belangrijk, maar over het hoofd gezien onderdeel van het bereiden van maaltijden.

 2. Koken, bewaren en opwarmen van voedsel op de juiste temperatuur kan voedselvergiftiging voorkomen, wat naar schatting 9,4 miljoen Amerikanen elk jaar treft (1, 2).

 3. Hier zijn enkele door de overheid goedgekeurde richtlijnen voor voedselveiligheid (1, 2):

Stappen voor een succesvolle maaltijdvoorbereiding

 1. Het bereiden van maaltijden voor een week kan ontmoedigend klinken, vooral voor beginners. Maar het hoeft niet moeilijk te zijn.

 2. Hieronder vindt u een eenvoudige stapsgewijze handleiding om uw maaltijdvoorbereidingsproces te stroomlijnen.

De onderste regel

 1. Maaltijd bereiden is geweldig voor mensen die minder tijd in de keuken willen doorbrengen.

 2. Het kan ook voedingsrijke, gezonde maaltijden bevorderen en minder voedzame fastfoodopties ontmoedigen.

 3. Afhankelijk van uw doelen, schema en maaltijdvoorkeuren, kan het bereiden van maaltijden gepaard gaan met het maken van grote batches om in te vriezen, volledige maaltijden te koelen of bereide ingrediënten die indien nodig moeten worden gecombineerd.

 4. Zoek een methode die voor u werkt en kies één dag per week om maaltijden te plannen, te winkelen en te koken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407