Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Mango Nutrition - Tropisch fruit voor het verlagen van bloedsuiker en het stimuleren van de gezondheid van de hersenen

Thee gebruiken en steile thee

 1. Alleen de smaak van mango kan een heerlijke tropische ervaring voor uw smaakpapillen creëren, maar wist u dat de machtige mango ook een gezonde dosis vitamines, mineralen en enzymen levert voor de gezondheid? Niet alleen dat, maar ook mangovoeding is ook een geweldig vezelrijk voedsel en antioxidantvoedsel. Het is dan ook geen wonder dat de mango vaak de 'koning der vruchten' wordt genoemd

 2. De naam mango komt van het Tamil-woord mangkay of mangay - maar toen Portugese handelaren aankwamen en zich in West-India vestigden, omarmden ze de naam manga, die uiteindelijk plaatsmaakte voor de moderne tijd versie van mango.

 3. Door de geschiedenis heen is elk deel van de mango - inclusief het fruit zelf, de schil, bladeren, schors van de boom en zelfs de pit - in één vorm gebruikt als een gezondheidsmiddel. of een andere. Maar voordat je helemaal gaat duiken in alle dingen 'mangovoeding', is hier meer een achtergrond over de zoete en heerlijke mango.

Wat zijn mango's? Soorten mango's

 1. Mango's worden al lang in traditionele vormen van geneeskunde gebruikt vanwege hun helende eigenschappen en de uitgebreide mangovoordelen die deze steenfruit ook te bieden heeft. In de Ayurvedische geneeskunde wordt aangenomen dat de mango zeer voedzaam is en wordt gedacht dat het helpt bij het bevorderen van de juiste eliminatie, het kalmeren van de keel en het verhogen van vloeistoffen in het lichaam door vocht te creëren.

 2. Ondertussen worden in de traditionele Chinese geneeskunde mango's gebruikt om de spijsvertering te versterken, lichaamsvloeistoffen op te bouwen en hoesten te verlichten. Men denkt ook dat mango's de innerlijke warmte van het lichaam verhogen, wat de bloedsomloop kan verbeteren en qi kan voeden, wat de vitale energie van de organen is.

Mango Nutrition Facts

 1. Een kopje rauw mangofruit bevat ongeveer:

 2. Naast de hierboven genoemde voedingsstoffen, bevat het mangovoedingsprofiel ook een kleine hoeveelheid niacine, magnesium en pantotheenzuur - evenals krachtige antioxidanten zoals zeaxanthine, quercetine, astragaline en bèta caroteen.

Mango Nutrition: Top 11 Mango Benefits

 1. Rijk aan vezels plus een scala aan krachtige antioxidanten, het toevoegen van mango aan uw dieet kan een grote invloed hebben op de bloedsuikerspiegel. Een onderzoek uit Oklahoma heeft bijvoorbeeld daadwerkelijk aangetoond dat het gedurende 12 weken aanvullen met mango de bloedsuikerspiegel bij zwaarlijvige volwassenen aanzienlijk verlaagde. [! 9090 => 1140 = 4!

 2. Mango's zijn rijk aan magnesium en kalium, twee essentiële voedingsstoffen die absoluut essentieel zijn als het gaat om het reguleren van de bloeddruk. Bovendien bevatten ze van nature ook weinig natrium, een micronutriënt die beperkt zou moeten zijn bij mensen met hoge bloeddruk.

 3. Leeftijdsgebonden maculaire degeneratie is een veel voorkomende aandoening die de macula vernietigt, het deel van het oog dat een scherp, centraal zicht biedt. Het kan leiden tot nachtblindheid, wazig, vervormd zicht en zelfs blindheid.

 4. Hartziekte is een groot probleem in de Verenigde Staten en de rest van de wereld, goed voor naar schatting 31,5 procent van de wereldwijde sterfgevallen in 2013. Gelukkig overschakelen van uw dieet en het toevoegen van voedsel dat rijker is aan voedingsstoffen. zoals mango in uw menu, kan de gezondheid van het hart helpen optimaliseren om te beschermen tegen hartziekten.

 5. Plus, een in vitro onderzoek van de Universiteit van Queensland heeft zelfs aangetoond dat extracten van mangovlees en schillen ook effectief waren bij het blokkeren van de groei van borstkankercellen. Hoewel onderzoek zich nog in een vroeg stadium bevindt, suggereert dit dat mango's een nuttig onderdeel van het natuurlijke behandelingsprotocol voor kanker kunnen zijn.

 6. Mango's zitten boordevol verschillende anti-aging voedingsstoffen die kunnen helpen de tekenen van veroudering te vertragen zodat je er zo lang mogelijk jong uitziet.

 7. Mango's zijn met name rijk aan vitamine A, een micronutriënt die weefselherstel bevordert en vaak lokaal wordt gebruikt om rimpels en huidveroudering te bestrijden. Ze zitten ook boordevol vitamine C, een antioxidant die beschermt tegen oxidatieve schade en de productie van collageen verhoogt. Collageen is een soort eiwit dat tekenen van veroudering kan vertragen door gewrichtspijn te verminderen en de huidelasticiteit te behouden.

 8. Studies tonen aan dat de niveaus van vitamine A en bètacaroteen lager kunnen zijn bij kinderen met astma. Hoewel het onduidelijk is welke rol deze essentiële voedingsstoffen precies kunnen spelen, geven deze bevindingen aan dat ze enige invloed kunnen hebben op allergische aandoeningen, zoals astma.

Mango versus Papaya

 1. De mango en papaya zijn twee soorten tropisch fruit die veel populariteit hebben gekregen vanwege hun heerlijke smaak en veelzijdigheid. Beide zijn zoet, vlezig en zitten vol met een indrukwekkende reeks belangrijke voedingsstoffen.

 2. Dat gezegd hebbende, er zijn verschillende opvallende verschillen tussen deze twee vruchten. Om te beginnen behoren ze elk tot een andere plantenfamilie. Mango's komen oorspronkelijk uit Zuid-Azië, terwijl men denkt dat papaja's afkomstig zijn uit de tropische gebieden van Amerika. Qua uiterlijk is de papaja langwerpig en heeft verschillende zaden erin, terwijl de mango een enkele put herbergt.

 3. Wat voeding betreft, worden beide als ongelooflijk voedzame ingrediënten beschouwd. In één kopje bevat papaya meer vitamine C, vitamine A en foliumzuur, maar dezelfde hoeveelheid mango bevat meer vezels, vitamine B6 en vitamine E.

Waar te vinden en mango's te gebruiken

 1. Er zijn een aantal verschillende soorten mango's die elk een klein verschil in smaak en uiterlijk hebben. Hoewel er ook een klein verschil kan zijn tussen Kent-mangovoeding versus Alphonso-mangovoeding, honing-mangovoeding (ook bekend als Ataulfo-mangovoeding) en Kesar-mangovoeding, kunnen ze allemaal op vergelijkbare manieren worden gebruikt en zitten boordevol belangrijke vitamines, mineralen en antioxidanten die je lichaam nodig heeft.

 2. Pak uw mango's bij de hand en druk er licht op. Ze zouden iets moeten "geven" door de druk van je vingertoppen, en dan zou je een lichte indrukking op het oppervlak van de mango's moeten zien. Dat is de gemakkelijkste manier om een ​​rijpe mango te selecteren die klaar is om van te genieten.

Mango-recepten

 1. Er zijn veel opties voor het eten van een mango en een aantal smakelijke mango-recepten om uit te kiezen. Hier zijn een paar heerlijke en voedzame ideeën om u op weg te helpen:

Geschiedenis / feiten

 1. Inheems in Zuid- en Zuidoost-Azië, is de mango een van de meest gecultiveerde vruchten in de tropen. De gewone mango, of Indiase mango, is de enige mangoboom die routinematig wordt gekweekt in verschillende tropische en subtropische gebieden. Het is ontstaan ​​tussen 4.000 en 5.000 jaar geleden in het huidige Oost-India, Pakistan en Birma.

 2. Voorafgaand aan hun verschijning en teelt in Californië in ongeveer 1880, wordt gedacht dat de mangoteelt eerder in de 19e eeuw in Florida en Hawaii was begonnen.

 3. Als de nationale vrucht van India, Pakistan en de Filippijnen, evenals de nationale boom van Bangladesh, worden de mangofruit en zijn bladeren ritueel gebruikt om religieuze ceremonies, gemeenschapsfeesten en feesten te versieren als evenals bruiloften. Het zal geen verrassing zijn om op te merken dat veel verhalen in de Indiase mythologie de mangoplant vermelden. Boeddha zou zelfs hebben gemediteerd in een mangobos in de schaduw van een mangoboom.

 4. India is de titel van 's werelds grootste producent van mango's - met meer dan 1.000 soorten mango's beschikbaar - hoewel China, Mexico, Brazilië en Thailand ook mango's cultiveren. In de VS is Florida de belangrijkste producent van mango's.

 5. De mango is niet alleen fascinerend vanwege zijn lange levensduur en populariteit als vrucht, maar heeft ook enkele ongewone familieleden. Wist je dat mango's uit dezelfde familie komen als pistachenoten en cashewnoten? Het is waar.

 6. Op dezelfde manier kunnen mangobomen tot grote hoogtes groeien - overal van 65 tot 100 voet lang. Ze kunnen ook voor langere tijd leven. Sommige mangobomen hebben zelfs meer dan 300 jaar geleefd en blijven vrucht dragen op zo'n hoge leeftijd.

Voorzorgsmaatregelen

 1. Hoewel er veel voordelen zijn van mango, zijn er ook enkele nadelen waarmee rekening moet worden gehouden.

 2. Veel mensen vragen zich ook af: kun je een mangohuid eten? Mango's en hun schillen bevatten kleine hoeveelheden urushinol, die dermatitis kunnen veroorzaken bij diegenen die er gevoelig voor zijn en kunnen ook voedselallergiesymptomen veroorzaken zoals jeuk, branderig gevoel en zwelling van de huid, dus het is het beste om de huid waar mogelijk te vermijden.

Laatste gedachten over mangovoeding

 1. Lees de volgende: Plum voordelen voor uw spijsvertering Cardiovasculaire gezondheid

 2. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407