Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Mexicaanse geneeswijzen

Tips voor het koken

 1. Kruiden en specerijen vormen het middelpunt van folkremedies in veel Mexicaanse huishoudens. Er wordt aangenomen dat de bloemen, bladeren en zaden alles doen, van kalmerende maagpijn tot het verlichten van angst. De planten voor deze traditionele kuren zijn goedkoop en gemakkelijk te kweken in je eigen tuin, volgens Planeta.com, een website die praktisch ecotoerisme behandelt.

Cinnamon

 1. Mexicanen gebruiken kaneel om een ​​maagklachten te kalmeren, zegt Mexicovacationtravels.com. Kaneel, groene munt en gember worden vaak gebrouwen in een sterke thee om aandoeningen zoals brandend maagzuur en spijsvertering te behandelen. Kaneel wordt ook gebruikt om winderigheid en misselijkheid te bestrijden, volgens Mexgrocer.com.

Koriander

 1. Cilantro staat vooral bekend als ingrediënt in de Mexicaanse keuken - wat zou salsa zijn zonder het? Maar er wordt ook thee van gemaakt om verschillende kwalen te behandelen. Planeta.com zegt dat het wordt gebruikt om maagkrampen te verlichten, ontstoken tandvlees te helpen en jongeren te kalmeren wanneer ze angstig zijn.

Lemon Verbena

 1. Mexicanen koken citroenverbenabladeren in een thee en drinken het tijdens het vasten, volgens Mexicanmercados.com. Het brouwsel zou twee heel verschillende dingen moeten bereiken: wormen verwijderen en de menstruatie van vrouwen regelmatiger maken.

Spearmint

 1. Planeta.com zegt dat drinkers die te veel drinken munt waarderen, die wordt gebrouwen met nootmuskaat, kruidnagel en kaneel om te helpen met katertjes. Groene munt maakt ook een kalmerende thee om maagpijn en hoofdpijn te verlichten.

Epazote

 1. Epazote is een kruid dat in de Mexicaanse keuken wordt gebruikt, zegt Mexicovacationtravels.com. Het fungeert ook als een medicijn dat de spijsvertering helpt, winderigheid vermindert en bronchiale aandoeningen verlicht.

Oregano

 1. Oregano-olie is een andere remedie in de Mexicaanse traditie. Mexgrocer zegt dat het wordt gebruikt om te helpen met alles van maagklachten en voetschimmel tot bronchitis en tandpijn.

Rosemary

 1. Mexicanen koken rozemarijnbladeren om een ​​thee te maken, die wordt gedronken om te helpen bij de spijsvertering, volgens Mexicanmercados.com. Rozemarijn wordt ook verondersteld om ernstige aandoeningen zoals kanker en leveraandoeningen af ​​te weren, zegt Mexgrocer.com.

Kamille

 1. Kamille wordt voor veel aandoeningen gebruikt, volgens Mexicovacationtravels.com. Er wordt thee van gemaakt en geserveerd aan patiënten die lijden aan angst en maagkwalen. Mexgrocer.com zegt dat het ook wordt gebruikt om slapeloosheid te behandelen; ontstekingsaandoeningen zoals artritis en reuma; en gaspijn, menstruatiekrampen en constipatie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407