Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


MIND Dieet Plan Voordelen: Kan het echt helpen Alzheimer te voorkomen?

Voorzorgsmaatregelen voor paddenstoelenkoffie

 1. Volgens recent onderzoek is wereldwijd minstens een op de drie gevallen van de ziekte van Alzheimer te voorkomen. Een van de dingen die we het beste kennen bij een natuurlijke behandeling van Alzheimer is een gezond, ontstekingsremmend dieet. Dat komt omdat voedingsmiddelen zoals groenten, fruit, noten en vis veel antioxidanten, gezonde vetten en andere fytochemicaliën bevatten die de hersenen beschermen tegen ziekten.

 2. Volgens veel studies hebben de mediterrane en DASH-diëten het vermogen om veroudering en cognitieve achteruitgang bij oudere volwassenen te vertragen. Al jaren worden beide diëten beschouwd als twee van de beste voor het beschermen tegen ziekten die verband houden met veroudering, ontsteking en oxidatieve stress. Veel studies hebben bijvoorbeeld aangetoond dat het mediterrane dieet en het DASH-dieet nuttig kunnen zijn voor het verlagen van het risico van volwassenen op hoge bloeddruk, hoog cholesterol, hart- en vaatziekten, diabetes, obesitas, PCOS en een aantal leeftijdgerelateerde neurologische aandoeningen.

 3. Gezien de anti-verouderingseffecten die deze twee diëten te bieden hebben, is het geen verrassing dat elementen van beide nu worden gecombineerd om de mentale / cognitieve gezondheid te verbeteren bij degenen die het meest vatbaar zijn.

Wat is het MIND-dieet?

 1. Het MIND-dieet - afkorting van de Mediterranean-Dash Intervention for Neurodegenerative Delay-dieet - is een gezond voedingsplan dat tot doel heeft uw risico op cognitieve stoornissen, zoals de ziekte van Alzheimer en dementie te verlagen .

 2. Het MIND-dieet (ook wel het Med-DASH-plan genoemd) werd voor het eerst geïntroduceerd in 2016. Het is gebaseerd op principes van zowel het mediterrane dieet als het DASH-dieet (wat staat voor Dieetbenaderingen voor Stop hypertensie, of met andere woorden hoge bloeddruk dieet). Het DASH-dieet en het mediterrane dieet zijn allebei door U.S. News en World Report in één keer uitgeroepen tot de "beste algemene voeding" in de Verenigde Staten.

 3. Waar bestaat het MIND-dieet uit? Net als de twee eetplannen die het combineert, bevat het MIND-dieet veel 'hersenvoedsel' dat de focus en het geheugen verhoogt - zoals bladgroenten, bessen, noten, olijfolie en vette vis. Voorbeelden van MIND-dieetrecepten zijn onder andere zalm gekookt in olijfolie met verwelkte groenten en quinoa of havermout gegarneerd met amandelen en bosbessen.

Let op dieetvoordelen

 1. Studies tonen aan dat MIND dieetvoordelen het volgende omvatten:

 2. Het MIND-dieet wordt het meest gewaardeerd vanwege zijn vermogen om de hersenfunctie te ondersteunen en neurodegeneratie te verminderen (het progressieve verlies van structuur of functie van neuronen, inclusief de dood van neuronen).

 3. Een onderzoek uit 2015 gepubliceerd in Alzheimer en Dementia (het tijdschrift van de Alzheimer's Association) dat meer dan 900 volwassenen volgde, ontdekte dat degenen die op dezelfde manier aten als het MIND-dieet een 53 procent lager risico hadden van het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer in vergelijking met de volwassenen die heel anders aten dan het MIND-dieet. Een andere positieve bevinding was dat volwassenen zich niet perfect aan het MIND-dieet hoefden te houden of erg streng moesten zijn om echte voordelen te zien. Zelfs degenen die slechts "matig" het MIND-dieet volgden, bleken gemiddeld ongeveer 35 procent minder risico te lopen op de ziekte van Alzheimer.

 4. Een andere studie wees uit dat het "verschil in dalingspercentages voor het zijn in de top tertiel van MIND-voedingsscores versus de laagste gelijk was aan 7,5 jaar jonger in leeftijd." Dit suggereert dat het MIND-dieet de cognitieve achteruitgang met de leeftijd aanzienlijk vertraagt.

 5. De hersenen zijn erg gevoelig voor de effecten van oxidatieve stress, vooral als iemand ouder wordt. Dit is gedeeltelijk verantwoordelijk voor geheugenverlies, leervermogen, stemmingsstabilisatie, enz. Wat is één voedingsmiddel dat dementie bestrijdt en de verouderende hersenen beschermt? Er is eigenlijk een aantal voedingsmiddelen waarvan is aangetoond dat ze helpen het geheugen en de hersenfunctie te ondersteunen, vooral die rijk aan beschermende antioxidanten, zoals aardbeien en bosbessen (die flavonoïden bevatten zoals anthocyanidinen), olijfolie, pure chocolade en groene thee (die bevatten polyfenolen).

 6. Volgens de grote studie genaamd de Nurse's Healthy Study worden anthocyanidinen en flavonoïden die in plantaardig voedsel zoals bessen worden aangetroffen, geassocieerd met een langzamere cognitieve achteruitgang. Deze specifieke studie wees uit dat frequente bessenconsumptie de cognitieve veroudering tot 2,5 jaar kan helpen vertragen.

 7. Onderzoekers geloven dat voedingsmiddelen met veel antioxidanten in het MIND-dieet een positieve invloed hebben op leren, geheugen en cognitie. Hier zijn enkele redenen waarom:

Voedingsmiddelen om te eten volgens het MIND-dieet

 1. Wat kunt u eten met het MIND-dieet? Het MIND-dieet benadrukt deze gezonde voedingsgroepen:

 2. Naast het bovenstaande voedsel biedt het MIND-dieet ruimte voor ongeveer een glas wijn per dag (idealiter rode wijn, die hoger is in de antioxidant genaamd resveratrol), evenals lekkernijen zoals snoepjes met mate.

 3. Zijn eieren toegestaan ​​op het MIND-dieet? Hoe zit het met het MIND-dieet en zuivelproducten? Eieren worden niet specifiek genoemd in het boek "The MIND Diet", maar veel experts geloven dat eieren kunnen worden opgenomen in een gezond, evenwichtig eetplan dat de gezondheid van de hersenen ondersteunt. Dat komt omdat eieren volgens bepaalde studies cognitie kunnen ondersteunen. Ze zijn rijk aan voedingsstoffen en een geweldige bron van B-vitamines, choline, carotenoïden zoals luteïne en meer. Eieren zijn ook veelzijdig, goedkoop en een goede bron van gezonde vetten en eiwitten.

 4. Zuivel is een andere voedselgroep die niet uitgebreid wordt besproken in het MIND-dieetboek. Het wordt aanbevolen om volle zuivelproducten te beperken tot kleine hoeveelheden, zoals een ons kaas een tot twee keer per week. Veel gezondheidsautoriteiten adviseren om gefermenteerde zuivelproducten te consumeren, zoals ongezoete yoghurt of kefir, vanwege hun gunstige toevoer van probiotica, mineralen zoals calcium en vele andere voedingsstoffen. Zuivelproducten zijn ook opgenomen in het mediterrane dieet en vetarme zuivelproducten worden aangemoedigd in het DASH-dieet.

Te vermijden voedingsmiddelen op het GEEST dieet

 1. Nu u weet welk voedsel u volgens het MIND-dieet moet eten, laten we het hebben over voedsel dat u wilt beperken.

 2. Te vermijden voedingsmiddelen op het MIND-dieet zijn onder meer:

 3. Veel van deze soorten staan ​​bekend als voedingsmiddelen die uw Alzheimer-risico verhogen. Over de vraag of verzadigd vet moet worden beperkt, blijft dit een controversieel onderwerp. Er zijn aanwijzingen dat een hoge inname van verzadigd vet en transvetten het risico op neurologische aandoeningen kan vergroten. De algemene bevindingen over de vetinname en het risico op dementie / Alzheimer zijn echter niet consistent. Bepaalde onderzoeken hebben ook aangetoond dat de inname van totaal vet, dierlijk vet en cholesterol in de voeding niet wordt geassocieerd met het risico op de ziekte van Alzheimer.

 4. Het wordt aanbevolen om deze minder gunstige voedingsmiddelen op het MIND-dieet te beperken tot deze porties per week:

MIND Dieet Maaltijden

 1. De focus van het MIND-dieet is geheel voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen. De beste voedzame voedingsmiddelen zijn minimaal bewerkt, vrij van additieven, ideaal biologisch en vaak plantaardig / vegetarisch. Het MIND-eetplan bevat over het algemeen relatief weinig vet, vooral vooral verzadigd vet en cholesterol, en bevat veel vezels uit fruit, groenten en volle granen.

 2. Neem als onderdeel van het MIND dieet eetplan de onderstaande voedingsmiddelen, die veel carotenoïden, flavonoïden en andere fytochemicaliën bevatten, op in zoveel mogelijk maaltijden:

 3. Probeer dit aantal porties van de hierboven genoemde gezonde MIND dieetvoedingsgroepen te hebben:

 4. Hier zijn ideeën voor het maken van gezonde recepten voor MIND-dieet:

 5. Is het mogelijk om een ​​vegetarisch MIND-dieet te volgen? Ja, je kunt je aan het MIND-dieet houden als je vegetariër bent door eiwitten uit bonen, peulvruchten, volle granen, noten, zaden en misschien vis te eten als je vis eet.

GEEST dieet versus mediterraan dieet versus ketodieet

 1. Omdat het MIND-dieet gedeeltelijk gebaseerd is op het mediterrane dieet, hebben de twee veel dingen gemeen, zoals de nadruk op het eten van veel plantaardig voedsel, waardoor olijfolie en noten de primaire bronnen van vet zijn en wijn hebben met mate.

 2. Wat zijn enkele verschillen tussen deze twee diëten? Het MIND-dieet legt extra nadruk op groenten zoals donkere bladgroenten, fruit zoals bessen, bonen, vis en gevogelte. Het beperkt ook zuivel, dat is opgenomen in zowel het mediterrane dieet als het DASH-dieet. Over het algemeen is er niet veel verschil tussen de twee plannen, maar velen associëren het mediterrane dieet met meer etnisch voedsel zoals hummus, olijven, volkorenpita, tabouli, enz. Het MIND-dieet is een beetje meer inclusief en hecht gelijke waarde aan verschillende volle granen zoals bruine rijst, haver, peulvruchten, enz.

 3. Hoewel beide hebben aangetoond ontstekingsremmende effecten te hebben en gewichtsverlies te ondersteunen, verschillen het MIND-dieet en het ketogeen dieet aanzienlijk. Het keto-dieet is een vetrijk, koolhydraatarm dieet, terwijl het MIND-dieet in principe het tegenovergestelde is: een vezelrijk, vezelrijk dieet dat gematigde hoeveelheden meestal onverzadigde vetten bevat.

 4. Enkele belangrijke verschillen tussen de twee:

Voorzorgsmaatregelen

 1. Er zijn niet veel risico's verbonden aan het MIND-dieet, hoewel het het beste is om uw arts te informeren over belangrijke voedingswijzigingen die u van plan bent aan te brengen als u momenteel wordt behandeld voor een chronische aandoening.

 2. Als u ervoor kiest om het MIND dieetmaaltijdplan te volgen, vergeet dan niet dat u zich niet perfect aan het dieet hoeft te houden om uw gezondheid te verbeteren, dus probeer een langetermijnbenadering van vasthouden te volgen met het dieet. Natuurlijk is het, naast het volgen van een voedzaam dieet om uw hersenen te beschermen, ook verstandig om uw risico op cognitieve stoornissen te verminderen door de "belangrijkste zeven risicofactoren voor de ziekte van Alzheimer" te vermijden, waaronder:

Laatste gedachten over het MIND-dieet

 1. Er zijn niet veel risico's verbonden aan het MIND-dieet, hoewel het het beste is om uw arts te informeren over belangrijke voedingswijzigingen die u van plan bent aan te brengen als u momenteel wordt behandeld voor een chronische aandoening.

 2. Als u ervoor kiest om het MIND dieetmaaltijdschema te volgen, vergeet dan niet dat u zich niet perfect aan het dieet hoeft te houden om uw gezondheid te verbeteren, dus probeer een langetermijnbenadering van vasthouden te volgen met het dieet. Natuurlijk is het, naast het volgen van een voedzaam dieet om uw hersenen te beschermen, ook verstandig om uw risico op cognitieve stoornissen te verminderen door de "belangrijkste zeven risicofactoren voor de ziekte van Alzheimer" te vermijden, waaronder:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407